www. nélkül próbáltad? Mert csak úgy mûködik. Nem tudom, mi lehet vele, nekem bejön mindenhol, de van olyan gép, amelyiken folyton be kell állítani a Nézet/Kódolásnál a görögöt. Neked kriksz-krakszokat ír ki, vagy egyáltalán be se jön?
szia olvastam hogy görügül tanulnál,én már két éve tenulok eleinte tanárral de nemrég ráakadtam a szegedi gorogok.hu lapra sok segítséget kaphatsz,mindenesetre kösd fel.Van egy könyv is amit itthon kapható a kezdõk görög könyve de ha tudok én is szívesen segítek szia.
Köszi!
Ha könyvesboltba tévedek, mindig megnézem a nyelvkönyveket, de még görög utiszótárt sem találtam. Már görög nyelvtanárt is kerestem a net-en, de nem találtam senkit, aki segítene. Sajnos Hajdúszoboszló nem a világ közepe. Ha nem szeretném a csendet és nyugalmat, már rég vissza költöztem volna Budapestre. Holnap elsõ dolgom lesz megnézni a szegediek lapját.
az az a könyv amit nem ajánlok a tanárom csak annyit mondott róla kuka mert kiejtés szerint van benne minden nem serkent gondolkodásra nekem annyiban van könnyebb dolgom hogy itt az orvosi egyetemen vannak görögök velük is felvettem a kapcsolatot,de a fene a dolgukat otthon vannak a nyárra hát nem jó nekik?Bár én is itthon vagyok már sajnos,sõt elvben most is dolgozom,de talán szeptemberben visszamehetek,kicsit nosztalgiázni.
Jó hír, hogy már létezik kompakt utiszótár GÖRÖG nyelven.
Én most vettem a hétvégén Kecskeméten.
Az a Purosz Alexandrosz írta, aki a szegedi görögök honlapján a nyelvleckéket szerkeszti. Nagyon jól lehet tanulni belõle, és teljesen ráépül, illetve csak ezzel együtt tanulható az ελληνικα τωρα könyv, hiszen itt a nyelvtan magyarul van leírva.
Nos visszatérve az említett utiszótár egy kétnyelvû szótár nagyon jó, (sokkal jobb mint a kapd elõ sorozatban a görög) , hiszen benne vannak a legfontosabb szavak magyar-görög, és görög- magyar szószedetben, valamint a legygakrabban használt kifejezések beszédhelyzetek szerint csoportosítva magyarul, kiejtéssel együtt (fonetikus írás), illetve görögül.
Mindez megtûzdelve egy kis országismereti információval.
Röviden egy rendkívül színvonalas, és mindenre kiterjedõ kiadvány érdemes beszerezni, mert sokat lehet tanulni belõle.
Köszönöm, most már elég sok választási lehetõségem van, hogy meg tudjam venni a szótárt. Azt hiszem a legkényelmesebb a bookline, épp ma hoztak nekem egy könyvet, amit ott rendeltem. Valóban jó és gyors a szolgáltatás.
Sziasztok!
A www.dint.hu oldalon ingyenesen fel lehet iratkozni nyelvleckékre,
amit aztán minden nap megkapsz amíg le nem mondod.
Görög is van!
Szerintem nagyon jó, csak ajánlani tudom!