Húúúú ezek nagyon jók, köszi szépen Zsüli! Alig várom, hogy vége legyen a vizsgaidőszaknak és neki üljek!
Örök hála!
Egyébként Te hogy állsz a nyelvvel?
Igazán nincs miért hálálkodni. Csak bemásoltam, amit Stratos egyszer már feltett...
Sajnos az utóbbi hetekben besűrűsödtek a programjaim, de majd lecsengenek ezek is, és akkor én is többet tudok foglalkozni végre a görög nyelvvel!
tudna nekem segíteni nekem valaki, hogy legalább köszöni tudjak a Szerbeknél és a Makedonoknál mondjuk egy jónapot-ot és fonetikusan leírná nekem akár priviben is, hogy ne off-oljut a topikot.
Köszönet a fáradozásért
Petros!
Nem vagy Te egy kissé "utálatos"!
Könnyen beszélsz, mivel a jövő héten már megcsókolhatod Hellasz Földjét. Mi meg azt mondjuk majd, hogy "Antio! " (Ejtsd: Áddíó)Petros.
Sziasztok!
Nemrég találtam rá erre az oldalra és nagyon tetszik.
Görögűl tanulóknak.: Magyar-görög nyelvű nyelvleckék találhatóak az oldalon. Ideális a kezdőknek és haladóknak is!
www.szegedigorogok.hu
Üdv.: Anita
Arról szeretnék érdeklőni, hogy megkaptad végül a könyvről a fénymásolatokat??
Egyénileg kezdtem görögül tanulni, a szüleim nem fizetik nekem a tanárt, pedig nem is lenne drága (1000ft/60 perc) és minden segítség jól jön. Próbálok jó sok mindent összegyűjteni.
Más görög tanulóknak annyit tudok segíteni, hogy én a Pimsleur hangoskönyvét /angol nyelven tanít görögül/, a The Rossetta stone nevű programot /ez szavakat,kifejezéseket tanít.
Iinteraktív, képekkel gazdagítva/ tudom ajánlani, ezeket használom én is. Torrent oldalakról letölthetőek, főleg a mininováról. Jó még a Learn Greek On-Line is, ez is angol nyleven tanítja a görög nyelvet. A Pimsleurt és ezt inkább azokna ajánlom, akik jól beszélnek angolul.... A The Rossetta Stone használatához nem kell különösebb angol tudás,csak a menüje angol,de ha valaki esetleg nem is tudna, könnyen kiigazodk rajta,mert áttekinthető és egyszerű használni
+ 2 weboldalat ajánlok még:
http://www.allthelyrics.com/fo.....guage.html http://www.hitgreece.com/
Remélem hasznosnak találjátok maj ezeket ti is és tudtam bárinek is segíteni ezekkel
#1166672009-09-06 14:56:43 Válasz a #116662. hsz-ra
Nem fizetik anyudék a görög tanulást látod szegény tanárok, mi akik görögöt tanítunk meg ezért .Azért a felsorolt programokkal óvatosan mert be tud vinni az "erdőbe" rendesen, és ha később esetleg tényleg tanulni szeretnél nehéz lesz kibogozni dolgokat.Mindenesetre sok sikert és kitartást a tanuláshoz !
#1166712009-09-06 17:03:50 Válasz a #116667. hsz-ra
Mennyiért tanítasz görögöt és hol szoktál??? Még próbálkozom anyuékat rávenni,de tanárt se egyszerű találni a görög nyelvhez. 1-et találtam eddig csak.