Szia h. apci!
...Svájc olyan gyönyörű hogy gyakorlatilag rá is szerelhettem volna a fejemre a kamerát, és tíz napig csak így közlekedni amerre csak jártunk. De igy sem tudom elmondani az emberek kedvességét, az ország tisztaságát, és egyáltalán ahogy ott megélik az életüket,nem pedig túlélik, ahogy mi ezt itthon tesszük...
Nekem ne mondd; régi szerelmem, jártam ott lgalább 15 alkalommal, még vállalati csoportot is vittem. Talán nincs is valamire való kocsival járható hágója, ahol nem jártam, a számtalan városkáról, faluról már nem is beszélve... Ha rákapsz, lesz mire spórolnod! Legközelebb Lauterbrunnenből menj fel a kisvasúttal Mürrenbe, ha szép panorámát akarsz látni: Eiger, Mönch, Jugfrau, aztán majd Zermatt a Matterhornnal, stb.
, H.apci úgy tettem,mikor Lauterbrunnent megláttam elált a lélegzetem, a gleccservízeséstől elált a szavam, legyőztem a saját félelmeimet és végig sétátam ezt a csodát, teljesen kivagyok merülve, kétszer is visszamentünk. Leírhatatlan,beleszerettem a hegyekbe biztos visszamegyünk.
A fogaskerekűvel Lauterbrunnen- Kleine Scheidegg szólt a jegyünk, azon a napon már nem ment tovább. Ezert két nap mulva visszamentunk korán reggel, de nem sikerült följutnunk a csúcsra, na majd jövőre. És Veletek mi történt, sikerült minden?
Szuper út volt, majdnem 7.000 km... Nem lesz beszámoló csak később (apránként) fotóalbum. Csak nényány esős nap volt a három hét alatt, az is pihenőnapra esett, így semmi program sem maradt el, ami ott északon nagy mázli. Amúgy az is egy egészen más világ...
#1174432009-09-16 08:14:13 Válasz a #117387. hsz-ra
H.apci,
különlegesen gyönyörűséges helyen jártatok. Elvarázsoltál a képeiddel. Köszönöm. Idáig is motoszkált bennem egy északi út gondolata, de most már biztosan sort kerítek egyszer rá .
#1174552009-09-16 09:31:06 Válasz a #117448. hsz-ra
Sajnos nem értek a komoly gépekhez, az adatokból meg pláne nem tudom megmondani mi a jó és mi nem, ezért kérek egy kis segítséget, mert szeretnék egy szuper gépet venni amivel én is tudok majd ilyen szép képeket készíteni.
H.apci,
különlegesen gyönyörűséges helyen jártatok. Elvarázsoltál a képeiddel. Köszönöm. Idáig is motoszkált bennem egy északi út gondolata, de most már biztosan sort kerítek egyszer rá .
Örülök, ha tetszettek a képek...
Mindíg kacérkodtam Skandináviával, bele is kóstoltam korábban már egy kicsit, de csak óvatosan, miután mindíg féltem az időjárástól, mert ha ott esik, akkor marad az ima, s oda az kevéske éves szabi, ami korábban nekünk volt. Nyugdíjasként könnyebben felvállaltam a rizikót és nem bántam meg, no meg mázlink is volt... A végső lökést a Balti államok iránti kíváncsiságom adta az úthoz, amit ugye útba lehetett ejteni. Nagy ellentéteket láttam, de nagyon élveztem. Többször sajnáltam, hogy másnap tovább kell menni... Finnország egy egészen más világ. Számtalan látványosabb, turisztikailag értékesebb része van a világnak; csak az menjen oda, akit az a hangulat meg tud érinteni! Mi nagyon élveztük...
Kedves H.apci!
Gratulálok az úthoz és a képekhez is. Nagyon profik a képeid.
Hatalmas élmény lehetett. Görögországba nem mész mostanában?
Üdv: Josza
Köszönöm az elismerést! Ne túlozz; nincs ebben semmi profizmus, amatőr vagyok, ígaz elég öreg, így talán tapasztalt is... Számtalan tervem van, így Görögország is, de azt hiszem, néhány dolog még meg fogja előzni. Szeretem a változatosságot, és nálam nem a felkapottság a szempont...
Szia,kedves H.apci!
Már megnéztem a finn-képeid is,nagyon-nagyon tetszenek!
Köszi!!
Köszönöm neked is; örülök, ha tetszett...
Érdekes, hogy még én is "finn képek"-ként emlegetem, pedig ez egy 7.000 km-es háromhetes körutazás volt, ahol az első kép a Felvidéken, Bártfán, az utolsó pedig Passau mellett, Vilshofen-ben készült...