Helguska, esetleg nem lenne kedved egy beszámolót írni. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy te is még nagyona sziget varázsa alatt vagy és ilyenkor tudja az ember legjobban kiírni magából, hogy milyenek élte meg a dolgokat.
Szia Helguska!!!!!
Köszönjük a ,rövid, beszámolót. Nagyon örülünk,hogy nektek ilyen jól sikerült .Remélem hasonló elményekben lesz részünk.Köszönöm,hogy felajánlottad a válaszokat kérdéseimre.Na akkor kezdem(már ami eszembe jut...,mert a leírásodtól még most is libabõrös vagyok.Annyira jól megfogalmaztad a megérkezés pillanatát,hogy.....csak , na..) Hol érdemes vásárolni? Ásványvíz( nagyobb tételben mert az ivóvíz nem a legjobb??) , üdítõ, egy-két alap élelmiszer...? Az étterem már megvan ,hála neked , hogy hová fogunk járni.Béreltetek autót? Ha igen mennyiért??Napernyõ bérelhetõ, vásárolható?A repülõ késett-e? Jajj nem is tudom mit kérdezzek még, olyan kavar van a fejemben.. Elõre is köszi a válaszokat!!
Üdv.Kristóf
Kristóf, ti mikor is indultok? És melyik apartmanházban fogtok lakni? Nektek sem lesz ellátás, csak a szállás igaz?
Moraitika fõutcáján vannak kisboltok , bár a görögök azt írják rá ki ,hogy SZUPERMARKET de nem az, inkább csak kisboltnak nevezném, hiszen nálunk a szupermarket kifejezés ugye mást takar....na, de nem is ez a lényeg, hanem ezekben a kisboltokban remekül meg lehet vásárolni a reggelit, vacsit. Nagyon jól fel vannak szerelve. Mi az ófalu felé esõ COOP szupermarketbe (kisboltba jártunk) , minden volt benne viszonylag olcsón, plusz a kis görög boltos naponta sütivel , meg fetasajttal kinálgatott minket ,mindig megkérdezte, hogy : How are you? meg hogy : Have a nice holiday!! Észben tartotta hogy mikor megyünk haza, akkor közölte ,hogy ez katasztrófa, mármint, hogy el kell hagynunk Korfut. Jókat nevettünk a férjemmel rajta, igazi vendégszeretõ kis görög. Ezekben a kisboltokban, kb. 2-5 is van belõle a fõutcán, van zöldség és gyümölcs is, meg húsok, sajtok, sütik, ajándéktárgyak stb...
Aztán a fõutcán van egy darab pékség (BAKERY) ez nagyon gusztusos egy üzletke, de szerintem drága. Mi néhányszor vásároltunk ott péksütiket, isteni a fetával töltött táska, meg van vaníliás is, spenótos, yellow cheese-el töltött, és még sokféle. Darabja 1.40 euró. hát drága, de hatalmas és nagyon laktató ha reggelire egyet megesztek belõle, garantáltan délután háromig nem lesztek éhesek. Mindig forró, friss a pékárú ott. Reggel 8-kor nyitnak, meg a kisboltok is általában. A kenyér, zsemle olcsó 40-60 cent között. Aztán mivel picikkel mentek, feltétlenül vegyetek nekik görög joghurtokat, ISTENI FINIK!!! fõleg a citromos, és a natúr joghurt mézzel. Teljesen más íze van mint itthon, krémes ,lágy hmmm...Ja baklavát is kóstoljátok meg, fini görög édesség, az is van a COOPBAN, és a pékségben is.
Az ENJOY étteremben olcsó a gyros pita, 1euró50 cent, jól lehet vele lakni. Isteni náluk a gyros porció tál, meg a szuflaki is, és a muszaka is. Igyatok frappét, meg jegeskávét vanília fagyival. nagyon fini. aztán klassz a mitosz sör.
Ásványvizet csakis hatosával vegyetek kartonban a kisboltban, ott mindenki úgy hordja.(jobban megéri mint darabonként, nem drága ) Csapról nehogy igyatok!! Tisztálkodásra és fõzéshez viszont jó a csapvíz.
Repülés: hát mit ne mondjak, én izgultam, mert elsõ utunk volt. GYÖNYÖRÜ lesz , felejthetetlen élmény. Induláskor kb. 15 perccel késõbb száltunk fel mint a kiírt idõpont. A felszállás érdekes dolog, olyan mintha hátba lökne az orkán, na jó ez hülye hasonlat , de nagy erõvel indul meg az a hatalmas gép , másodpercek alatt gyorsul fel, és már repültök is. Érdekes volt látni alattunk a tömbházakat, meg a Dunát stb... Szeged mellett mentünk ki, Arad, Belgrád, Priscina, Dubrovnik, Albánia és úgy KORFU. Végig a Dinári hegység lesz alattatok , kanyarognak benne a folyók, és nagy kopár csúcsai vannak. Hazafele kb. fél órával hamarabb jött értünk a Malév gép, mert Debrecenbõl hozott meg egy csoportot, de aztán mégis fél órával késõbb indultunk, mert forgalmi dugó lett a reptéren , akkor szált fel egy angol és egy román gép akiket el kellett engednünk. Korfun meredeken viszik fel a gépeket, mert másfél kilométeres csak a kifutópálya . Hazafele kicsit rázósabb utunk volt, nagy gomolyfelhõk voltak mellettünk, mint a habok (de ez fantasztikusan szép látvány), és Belgrád felett fekete zivatarfelhõkbe mentünk bele, meg még Pécs felett is. Akkor nem mehettünk el vécére, és kicsit rázkódott a gép, de nem vészes az sem. Viszont tettünk két kört Pest felett mert sok gép szállt le elõttünk, az nagy élmény volt, látni a hidakat, parlamentet, várat stb....Mindenképpen fényképezzetek a gépen. Szép képeket lehet készíteni. Korfun a reptéren erõsen megy a légkondi, hazafelé sikerült megfáznom, beléptünk a 36 fokból a 16-ba a terminálba, azóta itthon kamillázom magam, prüszkölök stb..
Hát Kristóf , még majd visszajövök írni nektek,és még válaszolok a strandos, meg autóbérlõs kérdéseidre is mert egyenlõre ennyi idõm volt, ikreim vannak akik ugye nem mindig hagynak kibontakozni a neten.
SZIASZTOK. HELGUSKA
Mi júli 8.-án érkeztünk haza eme csodálatos szigetrõl rengeteg élménnyel feltöltõdve, most mégsem ezeket kezdeném el mesélni, hanem segítõ ajánlatom a következõ :
hoztam egy szupermarket katalógust, hajóbérlõ szórólapot, Kalypso star szórólapot, stb, valamint lefényképeztem helyi utazásszervezõ iroda plakátjait(árakkal), étlapot étterem elõtt, stb. Szóval, ha valakit érdeket jelezze e-mail-ben, és szívesen elküldöm a képeket, illetve a szkennelt anyagot.
Természetesen, ha valakinek másmilyen irányú kérdése van szívesen válaszolok, ha tudok. Neckermann szervezésben Benitsesben a Hotel Achillesben voltunk.
Szia Detti, mi is készulunk Korfura, bar nem Benitsesbe, hanem Agios georgiosba - délre. Orulnék, ha elkuldenéd nekem a szkennelt anyagokat és képeket a kovetkezo cimre: balazova@herb-pharma.com Koszonom szépen. Adri
Mi júli 8.-án érkeztünk haza eme csodálatos szigetrõl rengeteg élménnyel feltöltõdve, most mégsem ezeket kezdeném el mesélni, hanem segítõ ajánlatom a következõ :
hoztam egy szupermarket katalógust, hajóbérlõ szórólapot, Kalypso star szórólapot, stb, valamint lefényképeztem helyi utazásszervezõ iroda plakátjait(árakkal), étlapot étterem elõtt, stb. Szóval, ha valakit érdeket jelezze e-mail-ben, és szívesen elküldöm a képeket, illetve a szkennelt anyagot.
Természetesen, ha valakinek másmilyen irányú kérdése van szívesen válaszolok, ha tudok. Neckermann szervezésben Benitsesben a Hotel Achillesben voltunk.
Hali
Detti
Hello!
Kiváncsi vagyok, hogy ti mennyire voltatok megelégedve a hotellel? Amint már emlitettem mi tavaly voltunk itt és nagyon érdelene, hogy nektek is hasonló élményekben volt e részetek.
Szia! Hogyne lenne... Csak se idõ , se pénz. Ha lenne még talán vissza is mennénk... De (igaz ez nem ide tartozik) én a tavalyi nyaralás után is visszamentem volna , bár az Tunézia volt , remélem ezért nem haragszik senki! Én valahogy élek halok a délebbi országokért. Köszönöm a dicséreteket mindenkinek aki a képekre irta! Ez boldogit! Majd még írok nektek! Pápá
Sziasztok!
Mi épp holnap indulunk Korfura,és pont Moraitikára,örülök,h olvashattam 1 kis beszámolót,már nagyon várom,remélem mi is olyan jól fogjuk érezni magunkat,mit ahogy ti is jól éreztétek magatokat,
ha addig még jön ide vki,légysszi írjatok még egy kis beszámolót.
Sziasztok!!!!!!!!!!!
Itt vagyunk!!!! Igen- igen egy picit elcsábultunk Balatonfüredre ...Bocsi, de még mi nem tudjuk azt a bizonyos érzést......Na de mindjárt itt az augusztus!!!!!!
Szóval Helguska köszönjük az infókat amit eddig kaptunk, természetesen neked is Coyote.r....jobb volt mint bármilyen utikönyv!!!!! (Jó,jó Voyandi és Jox is sokat adott már.... )
Egyébként dolgozunk, dolgozunk. ......kell a pénz!!!!Mit szóltok az Eurohoz????? Alakul, alakul.... Mire indulunk még 260 lesz...Ha,ha,ha!!!!! Jók legyetek!!!! Kristóf
Igen kicsit most eltûntem..Bonyodalmak történtek a nyaralás körül..úgy volt, h. 3-an utazunk a zöld szigetre, de a napokban kiderült, h. az 1ik tag nem tud jönni. Kicsit kesernyés most a hangulatom, mert hát tudjátok.. nem erre készültem
A meglepetés erejével ért, most próbálom lelkiekben magamban átrendezni a folyamatot..
Remélem így is jó lesz, bár sajnos nem az igazi