Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11557 Üzenet linkje2006-07-15 18:06:16  Agios Georgios

# 212
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11579 Üzenet linkje2006-07-15 23:02:05 

Jox, nagyon szépek a képek, köszönjük!

Helguska, esetleg nem lenne kedved egy beszámolót írni. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy te is még nagyona sziget varázsa alatt vagy és ilyenkor tudja az ember legjobban kiírni magából, hogy milyenek élte meg a dolgokat.

Andi

# 213
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kristóf
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11606 Üzenet linkje2006-07-16 14:48:58 

Szia Helguska!!!!!
Köszönjük a ,rövid, beszámolót. icon_wink.gif Nagyon örülünk,hogy nektek ilyen jól sikerült icon_biggrin.gif .Remélem hasonló elményekben lesz részünk.Köszönöm,hogy felajánlottad a válaszokat kérdéseimre.Na akkor kezdem(már ami eszembe jut...,mert a leírásodtól még most is libabõrös vagyok.Annyira jól megfogalmaztad a megérkezés pillanatát,hogy.....csak , na..) Hol érdemes vásárolni? icon_eek.gif Ásványvíz( nagyobb tételben mert az ivóvíz nem a legjobb??) , üdítõ, egy-két alap élelmiszer...? Az étterem már megvan ,hála neked icon_redface.gif , hogy hová fogunk járni.Béreltetek autót? Ha igen mennyiért??Napernyõ bérelhetõ, vásárolható?A repülõ késett-e? Jajj icon_wink.gif nem is tudom mit kérdezzek még, olyan kavar van a fejemben.. icon_smile.gif icon_smile.gif Elõre is köszi a válaszokat!!
Üdv.Kristóf

# 214
Helguska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11620 Üzenet linkje2006-07-16 17:27:15 

Sziasztok!

Kristóf, ti mikor is indultok? És melyik apartmanházban fogtok lakni? Nektek sem lesz ellátás, csak a szállás igaz?

Moraitika fõutcáján vannak kisboltok , bár a görögök azt írják rá ki ,hogy SZUPERMARKET de nem az, inkább csak kisboltnak nevezném, hiszen nálunk a szupermarket kifejezés ugye mást takar....na, de nem is ez a lényeg, hanem ezekben a kisboltokban remekül meg lehet vásárolni a reggelit, vacsit. Nagyon jól fel vannak szerelve. Mi az ófalu felé esõ COOP szupermarketbe (kisboltba jártunk) , minden volt benne viszonylag olcsón, plusz a kis görög boltos naponta sütivel , meg fetasajttal kinálgatott minket ,mindig megkérdezte, hogy : How are you? meg hogy : Have a nice holiday!! Észben tartotta hogy mikor megyünk haza, akkor közölte ,hogy ez katasztrófa, mármint, hogy el kell hagynunk Korfut. Jókat nevettünk a férjemmel rajta, igazi vendégszeretõ kis görög. Ezekben a kisboltokban, kb. 2-5 is van belõle a fõutcán, van zöldség és gyümölcs is, meg húsok, sajtok, sütik, ajándéktárgyak stb...

Aztán a fõutcán van egy darab pékség (BAKERY) ez nagyon gusztusos egy üzletke, de szerintem drága. Mi néhányszor vásároltunk ott péksütiket, isteni a fetával töltött táska, meg van vaníliás is, spenótos, yellow cheese-el töltött, és még sokféle. Darabja 1.40 euró. hát drága, de hatalmas és nagyon laktató ha reggelire egyet megesztek belõle, garantáltan délután háromig nem lesztek éhesek. Mindig forró, friss a pékárú ott. Reggel 8-kor nyitnak, meg a kisboltok is általában. A kenyér, zsemle olcsó 40-60 cent között. Aztán mivel picikkel mentek, feltétlenül vegyetek nekik görög joghurtokat, ISTENI FINIK!!! fõleg a citromos, és a natúr joghurt mézzel. Teljesen más íze van mint itthon, krémes ,lágy hmmm...Ja baklavát is kóstoljátok meg, fini görög édesség, az is van a COOPBAN, és a pékségben is.
Az ENJOY étteremben olcsó a gyros pita, 1euró50 cent, jól lehet vele lakni. Isteni náluk a gyros porció tál, meg a szuflaki is, és a muszaka is. Igyatok frappét, meg jegeskávét vanília fagyival. nagyon fini. aztán klassz a mitosz sör.
Ásványvizet csakis hatosával vegyetek kartonban a kisboltban, ott mindenki úgy hordja.(jobban megéri mint darabonként, nem drága ) Csapról nehogy igyatok!! Tisztálkodásra és fõzéshez viszont jó a csapvíz.

Repülés: hát mit ne mondjak, én izgultam, mert elsõ utunk volt. GYÖNYÖRÜ lesz , felejthetetlen élmény. Induláskor kb. 15 perccel késõbb száltunk fel mint a kiírt idõpont. A felszállás érdekes dolog, olyan mintha hátba lökne az orkán, na jó ez hülye hasonlat , de nagy erõvel indul meg az a hatalmas gép , másodpercek alatt gyorsul fel, és már repültök is. Érdekes volt látni alattunk a tömbházakat, meg a Dunát stb... Szeged mellett mentünk ki, Arad, Belgrád, Priscina, Dubrovnik, Albánia és úgy KORFU. Végig a Dinári hegység lesz alattatok , kanyarognak benne a folyók, és nagy kopár csúcsai vannak. Hazafele kb. fél órával hamarabb jött értünk a Malév gép, mert Debrecenbõl hozott meg egy csoportot, de aztán mégis fél órával késõbb indultunk, mert forgalmi dugó lett a reptéren , akkor szált fel egy angol és egy román gép akiket el kellett engednünk. Korfun meredeken viszik fel a gépeket, mert másfél kilométeres csak a kifutópálya . Hazafele kicsit rázósabb utunk volt, nagy gomolyfelhõk voltak mellettünk, mint a habok (de ez fantasztikusan szép látvány), és Belgrád felett fekete zivatarfelhõkbe mentünk bele, meg még Pécs felett is. Akkor nem mehettünk el vécére, és kicsit rázkódott a gép, de nem vészes az sem. Viszont tettünk két kört Pest felett mert sok gép szállt le elõttünk, az nagy élmény volt, látni a hidakat, parlamentet, várat stb....Mindenképpen fényképezzetek a gépen. Szép képeket lehet készíteni. Korfun a reptéren erõsen megy a légkondi, hazafelé sikerült megfáznom, beléptünk a 36 fokból a 16-ba a terminálba, azóta itthon kamillázom magam, prüszkölök stb..

Hát Kristóf , még majd visszajövök írni nektek,és még válaszolok a strandos, meg autóbérlõs kérdéseidre is mert egyenlõre ennyi idõm volt, ikreim vannak akik ugye nem mindig hagynak kibontakozni a neten.
SZIASZTOK. HELGUSKA

# 215
Dettti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11765 Üzenet linkje2006-07-17 14:01:40  árak

Mi júli 8.-án érkeztünk haza eme csodálatos szigetrõl rengeteg élménnyel feltöltõdve, most mégsem ezeket kezdeném el mesélni, hanem segítõ ajánlatom a következõ :
hoztam egy szupermarket katalógust, hajóbérlõ szórólapot, Kalypso star szórólapot, stb, valamint lefényképeztem helyi utazásszervezõ iroda plakátjait(árakkal), étlapot étterem elõtt, stb. Szóval, ha valakit érdeket jelezze e-mail-ben, és szívesen elküldöm a képeket, illetve a szkennelt anyagot.

Természetesen, ha valakinek másmilyen irányú kérdése van szívesen válaszolok, ha tudok. Neckermann szervezésben Benitsesben a Hotel Achillesben voltunk.

Hali
Detti

# 216
Baliadri
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11773 Üzenet linkje2006-07-17 14:58:57 

Szia Detti, mi is készulunk Korfura, bar nem Benitsesbe, hanem Agios georgiosba - délre. Orulnék, ha elkuldenéd nekem a szkennelt anyagokat és képeket a kovetkezo cimre: balazova@herb-pharma.com Koszonom szépen. Adri
# 217
Borbt
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11955 Üzenet linkje2006-07-19 10:32:04  Re: árak

Dettti írta:
Mi júli 8.-án érkeztünk haza eme csodálatos szigetrõl rengeteg élménnyel feltöltõdve, most mégsem ezeket kezdeném el mesélni, hanem segítõ ajánlatom a következõ :
hoztam egy szupermarket katalógust, hajóbérlõ szórólapot, Kalypso star szórólapot, stb, valamint lefényképeztem helyi utazásszervezõ iroda plakátjait(árakkal), étlapot étterem elõtt, stb. Szóval, ha valakit érdeket jelezze e-mail-ben, és szívesen elküldöm a képeket, illetve a szkennelt anyagot.

Természetesen, ha valakinek másmilyen irányú kérdése van szívesen válaszolok, ha tudok. Neckermann szervezésben Benitsesben a Hotel Achillesben voltunk.

Hali
Detti

Hello!

Kiváncsi vagyok, hogy ti mennyire voltatok megelégedve a hotellel? Amint már emlitettem mi tavaly voltunk itt és nagyon érdelene, hogy nektek is hasonló élményekben volt e részetek.

Köszi, Tamás

# 218
Helguska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12227 Üzenet linkje2006-07-21 13:34:34 

Sziasztok.

Kristóf, meg Estella merre vagytok?? Nagyon eltûntetek. Talán csak nem nyaralni mentetek?

Coyote.r neked nincs honvágyad Korfura? Megnéztem a képeidet, klasszak lettek, ti aztán tudtok élni icon_surprised.gif)

# 219
Coyote.r
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12353 Üzenet linkje2006-07-22 17:53:23 

Szia! Hogyne lenne... Csak se idõ , se pénz. Ha lenne még talán vissza is mennénk... De (igaz ez nem ide tartozik) én a tavalyi nyaralás után is visszamentem volna , bár az Tunézia volt , remélem ezért nem haragszik senki! Én valahogy élek halok a délebbi országokért. Köszönöm a dicséreteket mindenkinek aki a képekre irta! Ez boldogit! Majd még írok nektek! Pápá
# 220
Coyote.r
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12354 Üzenet linkje2006-07-22 17:54:22 

ja amugy réka vagyok ha igy valakinek egyszerübb... icon_wink.gif
# 221
Snetti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12392 Üzenet linkje2006-07-23 11:43:05 

Sziasztok!
Mi épp holnap indulunk Korfura,és pont Moraitikára,örülök,h olvashattam 1 kis beszámolót,már nagyon várom,remélem mi is olyan jól fogjuk érezni magunkat,mit ahogy ti is jól éreztétek magatokat,
ha addig még jön ide vki,légysszi írjatok még egy kis beszámolót.

Köszi

# 222
Kristóf
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12398 Üzenet linkje2006-07-23 13:48:58 

Sziasztok!!!!!!!!!!!
Itt vagyunk!!!! icon_biggrin.gif Igen- igen egy picit elcsábultunk Balatonfüredre icon_redface.gif ...Bocsi, de még mi nem tudjuk azt a bizonyos érzést......Na de mindjárt itt az augusztus!!!!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Szóval Helguska köszönjük az infókat amit eddig kaptunk, természetesen neked is Coyote.r....jobb volt mint bármilyen utikönyv!!!!! icon_wink.gif (Jó,jó Voyandi és Jox is sokat adott már.... icon_redface.gif )
Egyébként dolgozunk, dolgozunk. icon_cry.gif icon_rolleyes.gif ......kell a pénz!!!!Mit szóltok az Eurohoz????? icon_eek.gif Alakul, alakul.... icon_wink.gif Mire indulunk még 260 lesz...Ha,ha,ha!!!!! Jók legyetek!!!! Kristóf

# 223
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12431 Üzenet linkje2006-07-23 22:57:38 

Sziasztok!

Igen kicsit most eltûntem..Bonyodalmak történtek a nyaralás körül..úgy volt, h. 3-an utazunk a zöld szigetre, de a napokban kiderült, h. az 1ik tag nem tud jönni. Kicsit kesernyés most a hangulatom, mert hát tudjátok.. nem erre készültem icon_sad.gif icon_sad.gif
A meglepetés erejével ért, most próbálom lelkiekben magamban átrendezni a folyamatot..
Remélem így is jó lesz, bár sajnos nem az igazi icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

# 224
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12432 Üzenet linkje2006-07-23 23:02:33 

Kristóf, lehet, h. már irtad de konkrétan mikor mentek Moraitikara icon_question.gif
Repülõvel icon_question.gif
Üdv icon_exclaim.gif

# 225
Kristóf
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12461 Üzenet linkje2006-07-24 11:07:21 

AUGUSZTUS vége!!!!!!! icon_biggrin.gif icon_cool.gif icon_biggrin.gif icon_cool.gif
Igen repülõvel és két gyerekekkel.......
Kristóf

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu