#1174442009-09-16 08:20:53 Válasz a #117424. hsz-ra
Szia Éva!
Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!
Igen látom hogy a zónahatárnál van a Défense, ott le is fogunk szállni, és séta. A hídon is át szeretnék menni, és még pénzt is spórolunk
Valahogy biztos megtaláljuk majd ametrót, legfeljebb követjük a tömeget, menni fog.
Szerencsére a néni nagyon szuper helyen lakik, könnyen el tudunk oda jutni, épp úgy, ahogy írtad.
2 napra bérletet veszünk utána meg jegyet, mivel már az első nap is annyi úticélt írt össze a párom, hogy nem érné meg jeggyel közlekedni, mert sokszor jövünk fel a metróból.
A tervezetet még nem láttam, csak azt tudom, hogy 12-15 látványosságot írt össze. Majd megírom, ha a kezemben lesz
És felírtam az "önkiszolgáló kajálda" címét is, ott fogunk 3 fogásos menüt enni, remélem még mindig 10 euro körül van az ára.
Úgy néz ki a buszozás végül elmarad, inkább metrózunk, az a biztos.
#1180032009-09-24 10:32:30 Válasz a #117688. hsz-ra
Sziasztok!
Megérkeztünk.
Párizs csodálatos volt, az emberek kerdvesek voltak és segítőkészek, minden olyan tökéletes és romantikus volt
Több mint 800 képet készítettem.
A Montparnasse-t ajánlom mindenkinek, mi akkor mentünk fel amikor kezdett lemenni a nap, sötétben gyönyörű Párizs, és végre a hagyományos színében pompázott az Eiffel torony. Végre ezt is láttuk.
Napi jegyet vettünk, az egyik napközben elromlott, de rögtön kicserélték az egyik pérletpénztárban.
A Mekiben reggeliztünk, nagyon bőséges reggelit adtak majdnem 6 euróért, én még ilyen jót nem ettem ott.
A kedvenc éttermünkben vacsiztunk,a szállásunktól 1 utcára van, oda fogunk menni legközelebb is.
A La Défense negyed nem jött be, nem olyan mint a képeken, kicsit többre számítottam, de a többi hely gyönyörű volt.
Most a metrón sem láttunk rossz arcokat, csak 1-2-t, de ez semmi a múltkorihoz képest.
Remélem 1-2 éven belül megyünk ismét, mert nagyon szép emlékeink vannak.
#1180122009-09-24 12:48:01 Válasz a #118004. hsz-ra
Szilvi!
Ez a 20ezres repülőjegy nem rossz, de ennyiért én nem vennék Párizsba jegyet, mert lehet olcsóbban is, ha az ember időben vásárol
Zsebkuty!
Több úticél is van a fejemben, okt. 24-ei hétvégén Bécsbe szeretnék menni, már csak párom beosztása szólhat közbe :S
Illetve 100% a nyári Rodosz-Athén-Zakynthos nyaralás, és utána London és Barcelona következne még a 2010-es évben.
Így ki is merítenénk a nyaralásos kasszát
#1180132009-09-24 13:01:43 Válasz a #118003. hsz-ra
Szia Firka!
Üdv. itthon. Örülök neki, hogy most hozzám hasonlóan, kellemes emlékekkel tértetek haza. A Porte Maillotnál a metrót gyorsan megtaláltátok? Tavasszal a kitáblázás nem volt a legsikeresebb, mi bolyongtunk egy kicsit, mire megtaláltuk.
A Defense negyed ha egy kicsit csalódás is volt, egyszer meg kellett nézni, különleges!
Most nem nézegetem a wizz-t, egyenlőre egészen más terveim vannak, de valamikor még biztosan vissza fogunk menni, mert az Eiffel toronyt a Montparnasse tetejéről este sötétben meg kell néznem (meg még sok-sok mindent)
Defense-n kívül merre jártatok még?
#1180152009-09-24 13:18:43 Válasz a #118013. hsz-ra
Szia Éva!
Könnyen megtaláltuk a metrót
Én is örülök, hogy most minden tökéletes volt, kicsit aggódtam hogy folytatódik a pech-sorozat
Ezeket néztük meg:
Eiffel, Notre Dame, Montparnasse, Sacre Cour, Madeleine, Invalidusok, Rodin múzeum kertje, Opera, Pantheon, Diadalív, La Défense.
+ 2 plázaszerűség. Remélem semmit sem hagytam ki.
Firka!
Nem tán felmásztatok a Diadalív tetejére is, meg a Notre Dame tornyába is?
Mi a Notre Dame tornyát kihagytuk, viszont a Diadalívre többször is felmentünk (világosban is meg sötétben is), miután kiderült, hogy némely embereket lifttel felvisznek, a Múzeum Passba meg belefért.
Persze mi sokkal több időt töltöttünk ott, mert az utazási napokat leszámítva is volt egy teljes hetünk.
Vannak szép képeid a Rodin kert rózsáiról? Meg gondolom gondolkodó képet is készítettetek.
Éva
#1180232009-09-24 15:05:42 Válasz a #118018. hsz-ra
Szia Éva!
A Notre Dame-ba bementünk, de fel nem, és a Diadalív tetejére sem mentünk fel, utolsó nap reggelén voltunk ott, és korán is volt meg még párás idő, ha felmentünk volna sem láttunk volna sokmindent. Amikor kisütött a nap akkor meg már útban voltunk a buszpályaudvar felé.
Meghát nem volt múzeumbérletünk (következő alkalommal lesz és bemegyünk mindenhová), és nem akartunk sokat költeni.
Azt a pénzt vittük magunkkal ami nyaralásból megmaradt (mindig sokkal többet váltunk mint amennyire szükségünk van), így abból kijött a Párizsi utunk és nekem megmaradt 100 euróm, így ezt elköltehem Bécsre vagy más utazásra
Rodin kertjéről nincs nagyon sok fotóm, a háromszög alakú fákért voltam oda.