Franciaország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118107 Üzenet linkje2009-09-25 13:47:35 

Hmmmmmm........................Ide is el kéne egyszer menni. Gyönyörű képeid vannak Döme!
# 212
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118116 Üzenet linkje2009-09-25 15:35:45  Válasz a #118096. hsz-ra Előzmény #118096

Szilvi,
kérdezz nyugodtan,örülök ha érdekel a téma, ha tudok válaszolok szívesen !

Legutóbb Döme szerkesztette (2009-09-25 15:39:40), összesen 1 alkalommal
# 213
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118117 Üzenet linkje2009-09-25 15:38:03  Válasz a #118107. hsz-ra Előzmény #118107

Köszi Szanna,
gyönyörű hely, viszont ide sztem minimum kell 3 hét, ha pihenni is akarsz... icon_biggrin.gif

# 214
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118119 Üzenet linkje2009-09-25 16:08:13  Válasz a #118116. hsz-ra Előzmény #118116

Szia Döme!

Közben (jó pár órával ezelőtt) visszaolvastam mindent, amit korábban írtál, csak elfelejttem reagálni. icon_smile.gif Gyakorlatilag minden főbb kérdésemre választ kaptam. Ami még érdekelne (mos), az az, hogy mi alapján állítottátok össze, hogy mit néztek meg Korzikán (net/útikönyv)? Mi a véleményed egy egy-két hetes nyaralás mekkora összegből hozható ki?
Azt láttam, hogy a faházas (kempinges) szállás lenne a legkedvezőbb.
Ez csak szimpla érdeklődés, a jövő évi nyaralás még nagyon képlékeny nálunk.
Nagyon köszönöm. icon_smile.gif

# 215
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118121 Üzenet linkje2009-09-25 16:32:03  Re:

Döme írta:
Köszi Szanna,
gyönyörű hely, viszont ide sztem minimum kell 3 hét, ha pihenni is akarsz... icon_biggrin.gif

Ajajajaj! Szabit sajnos nem lehet nyerni a lottón. icon_mrgreen.gif

# 216
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118130 Üzenet linkje2009-09-25 18:27:30  Válasz a #118119. hsz-ra Előzmény #118119

Szilvi,
hányan szeretnétek menni és melyik hónapban ?

# 217
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118294 Üzenet linkje2009-09-28 08:12:50  Válasz a #118130. hsz-ra Előzmény #118130

Szia Döme!

Ez csak előzetes érdeklődés részemről, tájékozódás, információgyűjtés. A jövő évi úticél még bármi lehet, sok mindenben gondolkodom. Szóba jöhet június, vagy szeptember eleje, 4 fővel tervezve. Látod, elég képlékeny.

# 218
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118393 Üzenet linkje2009-09-29 07:53:19  Válasz a #118294. hsz-ra Előzmény #118294

Szia Szilvi,
az utitervünket a neten szerzett infók alapján állítottam össze, igaz sok időt eltöltöttem vele...(anno Szardíniára utikönyvből készültem, semmi nem volt a helyén, egy nagy sz'r volt az a könyv)
Költségek: mi főszezonban mentünk, elő- vagy utószezonban persze olcsóbb, de ahogy észrevettem Korzikán szept.végéig főszezoni árakkal számolnak.
Kompjegy: arra érdemes figyelni, hogy a szállások nagy része (sok esetben még a kempingben lévő faházak is) csak szombattól-szombatig ill. néhány vasárnaptól-vasárnapig, egész hétre foglalhatóak. Ez persze érvényesül a kompjegy-árakban is, a péntek-szombat sokkal többe kerül, mint más napokon. Nekünk odafelé a 4fő+kabin+autó 80€ volt csütörtökön, míg hazafelé a 4fő+autó (kabin nélkül) került 218€-ba, pénteken...
Többi költség : tankolás: szép a sziget, sokat kell menni, sok a szerpentin, ahol iszik ám a kocsi rendesen...mi utazással együtt 9 tele tankot fogyasztottunk el...
Kaja: ha főzöl akkor hasonló mint itthon, ha vendéglőzöl, akkor húzós...
Szállás: kemping: nem tudom, nem próbáltam, de másoktól olvastam, hogy nem vészes...Mi északon egy kis háromcsillagos szállodában laktunk pár napot, ott 100€/szoba 2 főre volt a tarifa, reggeli nélkül. (ez alsó-középárnak számít).Utána délebbre béreltünk egy 120-140 négyzetméteres, háromhálós, 2 fürdős, stb. tényleg szépen berendezett házat kerttel, teraszokkal 1100€/hétért...
Kempingben szerintem a szállásköltség jóval barátságosabb, a másik három költségnem (komp,autó,kaja) meg persze az egyéni igényektől-lehetőségektől függ. Érzésem szerint talán egy repülős-kocsibérlős,görög-szigeti nyaralás min.másfélszerese-duplája lehet egy korzikai saját autós út, ha pl. még vendéglőzni is szeretnél...De viszont a rengeteg természeti-kultúrális látnivaló kárpótol a viszonylag borsos árért. Ha rászánod magad egy útra érdemes jónéhány hónappal előbb lefoglalni a szállásokat mert bizony nagyon sok olasz és francia utazik a szigetre ...

# 219
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118397 Üzenet linkje2009-09-29 08:48:04  Válasz a #118393. hsz-ra Előzmény #118393

Szia Döme!

Köszönöm a részletes információt. Én is úgy tippeltem, hogy húzósabb lehet, mint egy görög nyaralás. Vitathatatlan azonban, hogy nagyon szép.
Egyik kollegám is Korzikán nyaralt idén, ők kempingeztek, de elégedettek voltak. Mi inkább az apartmant/faházat választanánk.
Az biztos, hogy legalább egszer Korzikát is látni kell. icon_smile.gif
Még egyszer köszönöm.

# 220
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118771 Üzenet linkje2009-10-04 12:38:22 

Szia Döme!
Csodásak a korzikai képeid! Csomó helyre eljutottatok,ahova mi nem időhiányból. Pl, a hegyi tebgerszemtavakhoz, Muratohoz és sorolhatnám. Néha filózunk, hogy vissza kellene menni, de akkor két hét nyaralást két külön helyre bontanánk fel szálláshelyileg. A délnyugati partról fel az északi Kap-ig volt vagy 6-7 órás út a hegyek miatt.

Ha megengeded tennék fel páp képet tiedből-enyémből összehasonlításnak:

Döme:

Én itt kimásztam a kerítés felett erre a lyukas sziklára, párom majd szívinfarktust kapott:

Döme ingóköve:

Andi ingóköve (ugyanaz?) icon_smile.gif

Döme óriásfokú lépcsősora:

Andié:

Ilyet nem láttunk, hogy ferdén állt volna ott egy szikla, de ott csak egy ilyen bazi nagy szikla volt, így nézett ki nálam, úgy gondolom ugyanaz lehet:

Ugyanez lenne a te képeden, tényleg ez dőlt volna így el? Lent, Bonifacio alatt?

Ez volt kapcsolatunk első közös naralása párommal, nagyon szép emlék, ő folyton visszavágyik. Most engem is elfogott a vágyakozás a csodálatos képeid láttán, és hogy ami kimardt, azt még látni kellene...

Andi

# 221
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118772 Üzenet linkje2009-10-04 12:46:45 

Aki nem csak képeket szeretne Dömétől (amik minden pálmát visznek!!) icon_wink.gif , az olvashat tőlem korzikai beszámolót is 5 részre felbontva:

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
icon_smile.gif

Döme képe:

Andi, nagyon ledvenc képe:

Ezeka tehenek nagyon kisméretűek voltak, mondhatni törpék. Az anya volt akora, mint itthon egy pár hónapos borjú lenne!

# 222
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118845 Üzenet linkje2009-10-06 07:20:22  Válasz a #118771. hsz-ra Előzmény #118771

Andi,
örülök, hogy szép emléket idéztek fel a képeink !
Korzika tényleg nagyon sok látnivalót tartogat, szerintem akár több hetet (3-4) is el lehetne tölteni, anélkül, hogy visszamennél ugyanarra a helyre. De az is igaz, hogy min. két helyen érdemes lakni, mert igaz, hogy nem olyan nagy a sziget, de rengeteg a szerpentin, ahol nem igazán lehet gyorsan utazni + állandóan meg kell állni fényképezni... icon_biggrin.gif
Az a szikla Bonifaccionál a Te képeden is ferde már, a lépcsősön jól látszik, csak mi visszafelé jövet fotóztuk.
A tehenes képed nagyon jópofa, sokfelé láttunk mi is szabadon legelésző állatoket, a legmeglepőbb hely a Capitello-tó felé úgy 1900m magasan a meredek hegyoldalban volt:

# 223
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118847 Üzenet linkje2009-10-06 07:32:56 

Szia Döme!
Végül is hogyan foglaltatok szállást? Úgy tudom, nem akartál kártyával fizetni internetes foglalás esetén.

# 224
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118858 Üzenet linkje2009-10-06 08:07:42  Válasz a #118847. hsz-ra Előzmény #118847

Nem, nem a kártyás fizetéssel volt gond (bár tényleg jobban szeretek átutalni), hanem azzal, hogy a legtöbb privát szállás (még a kempingekben lévő faházak is )Korzikán csak szombattól-szombatig, hetes turnusokban foglalható. Mi persze nem akkor utaztunk, úgyhogy kénytelen voltam szállodában is foglalni, ami nem túl olcsó arrafelé...
+Sok szállásadónál (nem a szállodákban) nyelvi problémák is adódtak, pl. honlap:angol, de amikor angolul írsz franciául válaszol. Még ez sem gond, lefordítom program segítségével, de azért érdekes...Vagy amikor megírom a pontos dátumot, erre visszaír, hogy igen, van hely...már örülök...erre kiderül, hogy van hely, de csak egy nappal későbbi érkezéssel. No és hasonlók...Viszont eltekintve a foglalás nehézségeitől a helyszínen minden gördülékenyen ment, mindenki készséges,segítőkész,udvarias és barátságos volt velünk, pedig az itthon olvasottak tükrében + a foglalási-nehézségek miatt már el voltam készülve mindenre vendégszeretet-ügyileg...

# 225
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#120017 Üzenet linkje2009-10-21 19:22:46 

Tud valaki olcsó szállást Párizsban decmber elejére?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 18 19 20   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu