Szia Greee!
Kicsit igazat adnék neked. Volt egy barátnőm, aki kint maradt egy nyaralás után Hellászban. Pár év múlva idegenvezetőként kapott állást, pedig előtte semmi köze nem volt ehhez a szakmához. Nagyon jól belejött, és nagyon jól is csinálta, igazán rátermett volt. A görög párja által szuperül megtanult görögül is. Én is a saját tapasztalataimból tudom, hogy nem számít a végzettség, elég a nyelv és a rátermettség.
Én is elvégeztem ezt az egy éves sulit. Én nem mondaném, hogy mit sem ér, mert nagyon kemény volt, heti két alkalommal megtanulni azt a hatalmas anyagmennyiséget, és nálunk nagyon szigorúak voltak a vizsgák is. Én sajnos nem kaptam ezzel munkát, mert nem tudok sem angolul, sem görögül, csak németül (nagyon jól, de az kevés).
Sőt, most, hogy Németországban élek, sem kapok ezzel munkát, mert itt meg nem ismerik el ezt a véhzettséget.
De a legnagyobb gond e szakma terén, hogy túltelített, és megy a szemet-szemért küzdelem egy-egy helyért.
Sok szerencsét kívánok neked a terveid megvalósításához.
#1177442009-09-19 18:52:55 Válasz a #117742. hsz-ra
Szia,
Pont erre utaltam, csak nem írtam ki , hogy amit sajnos ma tanítanak az semmi tudom!!! De ha most találkozom idvez "jelöltekkel" néha csak csodálkozom egyáltalán hogy került be az iskolába???Nem a papír számít ,de úgy emlékszem írtam az irodákról ,hogy nem azt nézik ki, milyen személyiség csak legyen valaki, írtam TISZTELET A KIVÉTELNEK ! de manapság szó szerint "leakasztanak" vkit "na ez jó lesz " címmel. A komoly ,megbízható irodák viszont válogatnak, gondolom Te se szeretnél olyan helyen dolgozni ami esetleg "félidőben" kikopik alólad ahogy mondják.Nagyon drukkolok Neked, mert látom mennyire mennél , ha bármiben tudok segíteni írjál pü szia
#1177452009-09-19 19:00:06 Válasz a #117743. hsz-ra
Szia Vojandi,
Ja ,azt nem mondtam, hogy kinti irodánál csuda rossz dolga lesz sőt , nekem is akkor volt csudijó ! Hangsúlyozom nem a papírra gondoltam, de úgy látszik félreérthető volt
#1177542009-09-19 22:31:21 Válasz a #117745. hsz-ra
Megfordult a fejemben, hogy azért megcsinálom ezt a képzést, de úgy döntöttem, inkább a nyelvekre fekszem rá a fennmaradó időben. Ahová elsősorban nagyon mennék - Parga - elég nyugat-európai, úgyhogy jól jön majd az angol és olasz.
Köszönöm a segítséged!!
Talán egyelőre olyat kérdeznék, hogy van-e valami jó irodalmad a görög történelemről-kultúráról-szokásokról-helyrajzról, valami könyvajánlásod, amit érdemes lenne olvasgatni??
Egy minimális görög nyelvtudás sem lenne rossz persze, de úgy gondolom, hogy az nem feltétel, csak esetleg hatalmas előny a kinti életben.
Gondoltam majd megveszem azt a képes szókincskönyvet (gyermekeknek szóló )a görög kivitelben
Hátha ragad rám valami..
És ha szabad kérdezni, hol idegenvezetősködtél eddig?? kíváncsi lennék személyes élményekre.
Vojandi, hát köszi. Képzeld, én az utóbbi időben 2 olyan álláslehetőségbe is belefutottam, ahol a német kellett volna...
#1178012009-09-20 19:47:13 Válasz a #117733. hsz-ra
Panda, teljesen egyet értzek veled. A Zorba a Görög alpmű. Imádom. Bár nem tudom lehet-e, én belinkelném ide a zárójelenetet, ami szerintem 3 percbe sűríti a lényeget. Ebben benne van minden (bocs azoktól akik nem beszélnek angolul, de magyarul nincs fent):
Sziasztok
Egy barátunk görögországban dolgozik, szerzett egy helyi számot, ezen olcsón tudnánk hívni, de nem vagyok biztos benne hogy kéne tárcsázni, Mi görögország hívószáma ? Mik az ottani mobil és vezetékes szolgáltatatók előhívószámai, hogy kell ezeket nemzetközi formátumba tárcsázni ?
Nem vagyok biztos benne hogy jól adta meg a számot, mail közelbe elég ritkán kerül.
A segítséget előre is köszönöm.
Hány jegyűek a görög vezetékes és mobilszámok ? Csak h biztos legyek benne tényleg jól adte e meg. Egy 06-ot elétett, remélem csak ennyi hibát vétett, utána 30 jön, maga a szám 9 jegyű tehát elvileg akkor külföldi szám.
#1183922009-09-29 07:31:32 Válasz a #118390. hsz-ra
Szia ,jó reggelt ,
Nem tudom sikerült a telefon vagy sem de a mobil +306......... és a többi szám ,utána igy tényleg 9 szán jön !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!