Most 4-én érkeztem haza Görögországból,igaz Zakynthos szigetéről,de a következő célom Korfu szigete lesz!Ezért benéztem ide hozzátok is!Nekem ez volt az első Görög utam,de a haza érzése nálam is előjött!Volt,hogy a látvány és az idegenvezető mély vallásról szóló történetei könnyet csaltak a szemembe!...Mit könnyeket!...Egyszerűen sírtam,mikor azt mondta,aki úgy érzi hazatalált!,,,,éreztem!Vissza kell mennem!,,,Vár a tenger és a mediterrán élet!Minden nap megnézem a képeket,a kis a kütyüket a virág hajtásokat dédelgetem amiket onnan hoztam!,,,Éreztem az emberek szeretetét is!Tehát mélyen érintett az ottani levegő!Egyszerűen imádom,,és ahogy ők mondják!Hungary,,,frend!,,,ez így van!
Kedves Fórumozók!
A hosszú hétvége és egy megfázás lehetőséget adott arra, hogy hosszú ígérgetések után végre feltöltögessem az idei korfui képeket. (A képek kicsinyítése több idő volt, a feltöltés gyorsan ment.)
Akit érdekel, mától elérhető Korfu - 2009. szeptember címmel. A feliratokat is igyekszem mihamarabb hozzáfűzni.
D.
Igaz, hogy már másfél hónapja, hogy hazaértünk Kérkyráról, de teljesen kiment a fejemből, hogy köszönetet mondjak
Nektek aktív fórumosok, hogy elláttatok sok hasznos tanáccsal és információval az utazás előtt. Corfu gyönyörű sziget, bármikor szívesen visszamennék.
Tudom még korai dolog a nyár, de érdeklődnék hogy aki járt autóval Korfun az merre ment és kb hány km volt az út? a komp mennyibe került!
Tudom hogy utána nézéssel mind ezt megtudnám ,de ez most csak úgy beugrott és gondoltam vannak itt olyanok akik autóval már megtették azt az utat!
Repülővel voltunk már Korfun és imádom ,de most pénzhiány miatt autós úton agyalok, de lehet autóval se olcsóbb!
Ha valaki tud infót megköszönöm
Üdv Kunaca
Kunaca !
Nem vészes a költség. Ha közbe nincs tranzitszállás akkor Gk-tól függően 130-180 ezer forint az út.
Ám elmarad a kocsibérlés költsége. Vagy a fakultatívoké.
Többek között Gégé járt autóval Korfun, az Ő írásából idézem:
"Korfu bp-röl 1347 km. Reggel fél hétkor indultunk, és este 8 órára értünk Igoumenitsába a kikötőbe. Ez cirka 13.5 óra. Nagyban függ a határokon való várakozástól. A komp 2 főre plusz autó Lefkimibe 37,-euró. Ugyan ez Kerkyrába 51 euró."
Kunaca !
Nem vészes a költség. Ha közbe nincs tranzitszállás akkor Gk-tól függően 130-180 ezer forint az út.
Ám elmarad a kocsibérlés költsége. Vagy a fakultatívoké.
Mi 2 hetet töltöttünk Lefkadán, az Korfu alatt van (nem közel hozzá), és szállással, útiköltséggel 120 ezret fizettünk.
Étterembe nem jártunk, csak a gyrosozókba
Renault !
Nekem diesel autóm van. Ezért aránylag olcsó. Az út így is több mint száz. Nem fejenként összesen. Négy főre kajával, Wc-vel, kompal és útdijakkal közel 120 volt. És azt hiszem semmi sem lett olcsóbb az utóbbi évben.
Renault !
Nekem diesel autóm van. Ezért aránylag olcsó. Az út így is több mint száz. Nem fejenként összesen. Négy főre kajával, Wc-vel, kompal és útdijakkal közel 120 volt. És azt hiszem semmi sem lett olcsóbb az utóbbi évben.
Szia
Nekem benzines van de szerintem böven - 70 000 Tankolása elég
- 20 000 pályij
- 25 000 Komp
- 70 000 Szállás
==============
185 000 Ft
és ebbe már a szállás is benne van 2009 adatok 2010 + 5%
amit ott költesz az egyéni pénztárcától függő.
Mikor benzines autóm volt azzal is a hosszabb úton kijött Korfu oda vissza 80-85ezer forintból,ebben benne a kompjegy is oda vissza. Az a 160-180ezer irreálisan sok az már egy komplett nyaralást is kitesz. Ráadásul tavaly óta a Szerb pályadíjak is csökkentek, és a Korfura vezető út is rövidebb lett az elkészült autópálya szakasszal .Tavaly a húsvéti utam 4.8 -ra jött ki fogyasztásilag, az augusztusi a nagyobb forgalom és klíma miatt 5,5 volt igaz gyorsabban is mentem és több volt a csomagom.