Horvátország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 106
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118589 Üzenet linkje2009-10-01 16:08:08  Re:

gabako írta:
Nekem mindenhonnan hiányzik a moussaka, a kedvesség, a tipikus görög táj...még akkor is, ha lefújja a hajam a szél..icon_smile.gif

Ez a mondat nagyon jó, akár fel is vehetnénk aktuális szállóigének a szeles idők után. icon_smile.gif

# 107
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118592 Üzenet linkje2009-10-01 16:33:01  Válasz a #103343. hsz-ra Előzmény #103343

"De hogy ne legyek nagyon off,szerintetek Orebic szuper lenne egy nyaraláshoz? icon_lol.gif"

Nem egy mai kérdés volt ugyan, de hátha még nem késő. icon_wink.gif

Voltam ott egyszer, nem vágyom vissza. icon_sad.gif Ahogy az előzőekben írta itt Gabako, pont olyan délen is Horvátország. Strandok gyalázatosak, partot alpinista előképzettség nélkül nem lehet megközelíteni, az emberek meg gyakorlatilag utálják a turistát, ha lehet, rögtön megpróbálnak becsapni, lehúzni. icon_cry.gif A táj és tenger kétségtelenül gyönyörű, de ez nem vigasz a többire.

A horvát imádókról meg annyit, hogy az egyik ilyen topicban, ugyanerre a kérdésre, a fentinél lényegesen árnyaltabban elmondtam a véleményemet, hááááááát, a reakció azonnal az volt, takarodjak onnan, az anyá.....ba, szemét hazudozó vagyok, ha nem tetszik a kedvenc országuk.

# 108
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118593 Üzenet linkje2009-10-01 16:37:41  Válasz a #118573. hsz-ra Előzmény #118573

"De lehet, hogy ezzel egyedül maradtam.. "

Nem vagy ezzel egyedül!!! Én sem vágyom vissza.

# 109
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118598 Üzenet linkje2009-10-01 16:48:30 

Ez van Triznyák. Aki rajong egy helyért, úgy is védelmezi, mint anyatigris a kölykét. Ez itt a hellaszon belül egyedi nyaralóhelyek topikjai között is előfordul (pl. Paralia kontra Tolo). Én is mertem a Kos topikban Kost szídni, ki is lőttek jó hamar. De ez már itt totál off. Bocsánat.

Szerintem szinte minden Hellasz rajongó ugyanezt mondja, amit te és Gabako és én és mások. És a vendégszeretet valóban nulla a horvátoknál! Egyhamar én sem megyek arrafelé. icon_smile.gif Pedig kár érte, mert van jócskán látnivaló. De így legalább több idő marad Görögországra!! icon_smile.gif icon_smile.gif

# 110
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118624 Üzenet linkje2009-10-01 19:19:51  Re:

Triznyak írta:
Strandok gyalázatosak, partot alpinista előképzettség nélkül nem lehet megközelíteni, az emberek meg gyakorlatilag utálják a turistát, ha lehet, rögtön megpróbálnak becsapni, lehúzni.

azért én ennyire nem húznám le. Mi az előnye? a könnyű megközelíthetőség, relatív jó mozgás szabadság, szuper infrastruktúra, a városaik, hegyeik gyönyörűek. Rab-on pl még homokos strand is van.. icon_wink.gif Szóval nekem nem ez volt az utolsó horvát utam, még Plitvicét látni kell még 1x, Dubrovnyikot feltétlen. Szóval sok előnye van. Ez is hozzátartozik. Bár nyaralás? Nem hinném.

# 111
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118638 Üzenet linkje2009-10-02 00:26:26  Válasz a #118592. hsz-ra Előzmény #118592

Kedves Triznyák és Gabako!
Nagyon köszönöm a felvilágositást.Hiszek nektek,Horvátország NEM NEKEM VALÓ!
Meghagyom másnak! icon_wink.gif

# 112
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118639 Üzenet linkje2009-10-02 00:55:02  Válasz a #118624. hsz-ra Előzmény #118624

"azért én ennyire nem húznám le."

Talán félreérthető voltam. Nem az egész országról írtam, csak a kérdésben szereplő Orebic és környéke ( Peljesac félsziget) volt a célom.

"Rab-on pl még homokos strand is van.. icon_wink.gif"

A hirdetés szerint Orebic-en is van, csak azt nem mondták, hogy náluk zsemle nagyságúak a homokszemek. icon_sad.gif Jószerével még strand sincs a városnál, legalábbis amit ott strandnak hívnak, olyat Görögországban meg sem említenének.
Ezzel véletlenül sem akarom azt állítani, hogy mindenhol ilyen az ország, ( bár nem Te vagy az első aki ugyanúgy vélekedik róla mint én is) de valahogy akkor sem vágyom vissza (egyelőre biztosan nem).

# 113
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118643 Üzenet linkje2009-10-02 07:47:50 

Horvátországba nagyon sok felé találtok homokos tengerpartot csak meg kell keresni.
Nem mindig a felkapott a jó!
Pl:Pula mellett van Pjescana Uvala ez egy tünemény kis falucska és ott van az ország egyik legjobb étterme is és homokos a part.
De tudnám méh sorolni hosszan.

# 114
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118687 Üzenet linkje2009-10-02 18:09:17  Válasz a #118643. hsz-ra Előzmény #118643

senki nem vonja kétségbe a horvát homokos strandokat... icon_wink.gif Bár BOL-ra is azt írták, hogy fehér homokos, meg hú...oszt kimentünk, majd fehér volt ugyan és aprókavicsos...és ott tényleg olyan lehúzás volt, hogy Go-ban ez nekem elképzeéhetetlen lenne...még. de ki tudja. Ho gyönyörű, de tényleg. De mégsem vonzz oda a szívem, és ez az ami hiányzik kicsit. Nem könnyeztem meg, hogy haza kellett jönni.
# 115
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118694 Üzenet linkje2009-10-02 20:42:58  Válasz a #118687. hsz-ra Előzmény #118687

Gabakoíííí4
Én egy testvérvárosi kapcsolat révén többször jártam HO-ba. Nem csak turistaszezonba. Szerintem komoly átverés, hogy a messziről szép fehét strandok több esetben apró zuzott mészkővesek. Magam láttam ahogy hordták szezon előtt a strandra és terítették szét. És ez nem az a part ami a természetes aprókavicsos ( Sóder), hanem éles mezítláb járhatatlan zúzottkő. A part természetesen mindenütt koszos ( még a görög patokon túltevően is azok). Pontosan majdnem mindenütt. Mert Pl a Nin meletti Zaton kempingben mindíg tisztaságot találtam ( balkáni fogalmakkal mérve). És több ilyen is van, de ez a kivétel. Tapasztalataim szerint a lehúzás mindennapos. De alapállás a drágaság. Ha nem turista vagy a horvátok tudnak kedvesek és közvetlenek is lenni. Tehát van némi remény e téren a javulásra.
Mindemellett a horvát tengerpart szép; és szeretem.

# 116
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118697 Üzenet linkje2009-10-02 21:41:15  Re:

Szia Gábor!

Tökéletesen osztom a véleményed. Tényleg szép Horvátország, de igazi homokos strandot keveset találni. Én ugyan csak Istrián voltam Rabacban, de nyaralni nem szívesen mennék vissza, hiába gyönyörű. A hangulat és a kedvesség pedíg messze elmarad a Görögországban tapasztaltaktól. Az éttermi árak is húzósabbak mint Hellaszban.

Az egyik kollegám Omisban nyaralt a nyáron és Ő azt mondta, hogy ott tényleg homokos a tengerpart.

# 117
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118700 Üzenet linkje2009-10-03 06:07:52  Válasz a #118687. hsz-ra Előzmény #118687

Nem az írásokat kell olvasni hanem jó fórumokat mint PL :EZ icon_biggrin.gif
# 118
Gabako
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118701 Üzenet linkje2009-10-03 07:33:36  Re:

cserrobi írta:
Nem az írásokat kell olvasni hanem jó fórumokat mint PL :EZ icon_biggrin.gif

Amikor kérdeztem még senki nem volt itt Hvaron, így sajna más fórumokon kellett böngésznem, de ott sem volt sok infó róla. Így a leírások maradtak. Azért én nem bántam meg ho-ot, pl a munkatársam férje imádja, mert jókat lehet búvárkodni..mások vagyunk, biztos a "croatia.hu" fórum oldalon a görögösek nem értik meg..icon_smile.gif
@Valcsi...az a kép nagyon szép, de maradok a városlátogatás híve.
Amúgy nekem a legnagyobb bajom a meleggel (ill langyos levegővel), a hideg vízzel és a kajával volt. Az emberek hozzáállását pedig el kell fogadni...mintha itthon lennénk icon_sad.gif

# 119
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118702 Üzenet linkje2009-10-03 07:54:51 

Pjescana Uvala.

[/b]

# 120
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118716 Üzenet linkje2009-10-03 11:47:34  Válasz a #118697. hsz-ra Előzmény #118697

"Ő azt mondta, hogy ott tényleg homokos a tengerpart."

Sok helyen ez a homok csak feltöltés, amit a szezon előtt hordanak oda. (a Balaton északi oldalán is akad ilyen)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 13 14 15   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu