#1191022009-10-09 18:52:14 Válasz a #119015. hsz-ra
Szia!
Szerintem a német nagyon kevés.
Az angol és a görög megy, illetve attól függ hová mész, a legtöbb településnek vannak bizonyos nemzetek felé orientáltságai szerintem.
Ahogy pl Sarti csupa magyar, így ott van esély kevés más nyelvtudással is, mert épp az kell, hogy legyen olyan aki a magyar turistákkal anyanyelven beszél.
Ahová én szeretnék elsősorban jövőre menni, Parga, rengeteg olasz, francia, holland és szlovák jár, tehát ezek a nemzetek nyelve kelendő.
Nem tudom németek hová járnak Görögben..
Lehet hogy csak a Balatonra járnak??
#1191822009-10-11 19:48:58 Válasz a #119103. hsz-ra
Sziasztok!
Ibiza, Costa Brava...Kanári szigetek...
Görögországba elsősorban Angliából és a skandináv országokból érkeznek turisták. Illetve az utóbbi években oroszok is egyre nagyobb számban nyomulnak...
Üdv
#1197262009-10-20 14:23:26 Válasz a #117754. hsz-ra
Szia Greee, én is Pargaba szeretnék menni tavasztól dolgozni.
Mikor voltál kinn és milyenek a tapasztalataid?
Én idén voltam júliusban és szeptemberben. Eddig 4 magyar dolgozik csak
Pargan a többiek szerb, bulgár, román, szlovák. Minket magyarokat nem nagyon tudnak hova tenni a pargaiak.
#1197272009-10-20 14:32:38 Válasz a #117696. hsz-ra
Hello drágám, hát Te vagy? A "kint hagyta a szívét"-ből ismertem magamra...
Huuuú, most már tényleg írok neked e-mailben a szeptemberi utazásról Pargaba. Továbbra is kinn akarok dolgozni és veled együtt menni tavasszal!!!!
Ígért Andre segítséget, de azt mondja frissen megismert pargai barátnőm, hogy a görögök nem úgy gondolkodnak, mint mi, nem szaladnak ennyire előre, hogy tavasz, hanem szezon elején ki kell menni és újra csiholni a tüzet.
Csiholom ééééén szívesen:)
Levél megy hamarosan!!!!! Itthon nem találok munkát
Nem tudom hogy bírom ki Parga nélkül tavaszig
Rita
Sziasztok!
Esetleg valaki tud valami infot, hogy télen van-e lehetőség munkát találni Görögben?
Nem bírom kivárni a tavaszt, akár azonnal indulnék vissza...
A napokban kaptam 1 lehetőséget egy kávézóban 1 szigeten, de a 250 euros közvetítői díjnál visszaléptem... Most már bánom nagyon...
De ezért gondolom hogy talán nem muszáj még fél évet várni...
Ha valaki hasonlóan érez, jelentkezzen, hátha közösen okosabbak és bátrabbak vagyunk így télen...
#1208012009-10-29 14:48:34 Válasz a #120023. hsz-ra
Szia, én sem bírom ki tavaszig.....kezdek kattant lenni.
Van valami ötleted? Hol kerestél (találtál) állás ajánlatot?
Görögország melyik részére szeretnél menni dolgozni?
Sziasztok! Bébiszitteri,házvezetőnői munkát keresek magyar családnál görögországban.Középkorú,kedves nő vagyok.Minimális angol tudás.Thesszalonikiben már dolgoztam több mint egy évig.Egy aranyos kisfiúra vigyáztam,egy magyar családnál.
Ha véletlenül van az ismeretségi körödben olyan személy,
akinek van kisgyereke és kint van,
vagy olyan aki szeretne kimenni,de ott nem lenne aki vigyáz a kisgyerekre,akkor szóljatok neki rólam.
e-mail cimem: veronika1028@freemail.hu
Előre is köszönöm!
Sziasztok! Én is nagyon szívesen mennék ki Thesszaloniki és környékére dolgozni. Magyar családnál lenne a legjobb, de minden megoldás érdekelne. Tudom ez nem álláskereső fórum, bocsi ha off voltam.
Nem akarok letörni senkit, de otthonról munkát találni Görögországban nem sok esélyt látok. Maximum, ha találsz egy jó fejvadász céget, aki borsós jutalékért keres/talál valamit...
Aki igazából munkát akar, ki kell menni és rászánni 1-2-3 hónapot... menni menni utána...Ha olvassátok Zsofka blogját, abból sok mindent lehet tanulni!
1 - nincs szezon
2 - itt is sokan veszítik el állásaikat és bevállalnak sokkal "alantosabb" melót is illetve kevesebb embert alkalmaznak
3 - személyes kontaktus nélkül a görögök nem sokat adnak az emberre, nem olvasgatnak önéletrajzokat, stb...
4 - vannak olyan munkák, amikre mindenféle "bevándorló" jelentkezik és még fizetést sem kér, csak szállást és kaját a melóért...
De meg kell próbálni! Igen is, ha valaki nagyon akarja, nem szabad kihagyni
Jelenleg Angliaban elek baratnommel, de mar elegunk van ebbol az eletbol es tervezzuk azt hogy atmegyunk gorogorszagba dolgozni.
Erdeklodni szeretnek mit erdemes tudni Gorogrol,milyenek a fizetesek minimal ber milyen szinten van,lakas talalas foglalas nehezkes-e,emberek milyenek?en szemely szerint Athneba szandekozom menni ugy nez ki meg melo is lenne mert a mostani cegem at tudna szervezni.
munka lehetoseg mennyire van mik azok a dolgok amit mindekeppen el kellene intezni ha ide szeretnenk menni a jovoben?
elore is koszonom az informaciokat.
#1215022009-11-14 23:28:14 Válasz a #121501. hsz-ra
Hi Balázs! Görögország számomra a világ közepe! Viszont aki pénzt akar keresni, az jobb, ha nem ide jön... Az átlag fizetés 650-800 eur között van, persze itt is össze lehet szedni akár 1000 eur-t is, sőt 1400-1600 at is de ez már igencsak ritka és az ezer körüli is nagyon jónak számít. Legutóbb azt hallottam, hogy 750 eur a minimál bér, és nem kevesen e körül keresnek! Az albérlet nagyon változó, leginkább az elhelyezkedésétől függ, melyik részén van például Athénnak, aztán jön, hogy mennyire új, majd hogy mennyire nagy, illetve a felszereltsége... És kb. ilyen sorrendben. A legtöbb lakás bútorozatlan, nagyon ritka a felszerelt lakás. a WC, fürdőszoba megvan és talán a konyhában van valami szekrény, de se tűzhely, semmi! Ami bútorozott, az általában osztott apartman, egyik szobában te laksz… Ez utóbbi azt hiszem, Angliában sem megy máshogy. Egy átlaglakás – üres, bútorozatlan – már van 350 eur-ért. Ez egy kb. két szobás, nem a legújabb építésű, de egy elfogadható helyen lévő valami. Ami jó helyen van, és nem régi épületben az olyan 400-450-nél kezdődik. Aztán jön a 500-750 eur-os kategória, ez már egy jó házban, jó helyen, két-három hálószobás, két WC-s, de bútorozatlan lakás… aztán a csillagos ég!
Plusz a rezsi… ugye vezetékes gáz sehol sincs, minden villannyal megy, a bojler, tűzhely, stb… persze sok helyen használják a napkollektort, ami csökkenti eme költségeket. A víz, telefon, net és egyéb rezsi költség nem túl vészes, a villanyra viszont nagyon oda kell figyelni!
A benzint sajnos a napokban emelték, már nem látok 1 eur alatt, sajnos…
A tej 0,69-3 eur között van, persze literje. Itt nagyon nagy a szórás!!! A kenyér szintén 0,69-nél kezdődik, de ez csak egy 350 gr-os!
Tojás 0,13-0,30 cent között van, itt is igen nagy a szórás! A sajt, hús kb. mint Magyarországon, vagy talán egy picit drágább, de azt mondom, hogy kb. egál… Aki dohányzik, annak sok a kiadása, 3 eur körül kezdődik és az átlag 4 körül mozog. A zöldség és gyümölcs is kb. ugyanannyi, mint otthon, amin nagyon csodálkozom, de sajnos ez van! A tartós fogyasztási cikkek (hűtő, mosógép, vasaló, porszívó, stb.) is kb. az otthoni áron van és a ruhanemű is. Csak itt rengeteg helyen és sokszor van igen nagy akció! A vegyi és tisztító, tisztálkodó szerek is egy árban vannak a magyar árakkal.
Szóval, aki boldogan akar élni, jöjjön ide, aki meggazdagodni akar, illetve jól élni, az gondolja meg sokszor… bár éppen itt is meg lehet csinálni a szerencsénket… talán… miért ne?