#1189802009-10-08 03:21:34 Válasz a #118297. hsz-ra
Szia Panda!Az órákat a görög önkormányzat szervezte.Van táncház,görög klub,különböző rendezvényyek.Egy gimi tantermében vagyunk,két csoport kezdő és haladó kedd a kezdőké.Bár mikor északás műszak után 92%-os tesztet írtam sebtiben haladóba akartak áttenni.Tényleg annyit segítenél előbb le kéne lépnem jövő óráról mert északás leszek,és nem érek be.Bocsánat el kell mennem mert dolgozni megyek.Köszi.Egyébként eü.gyerek osztály sürgősségi.Nagyon szeretem.Majd igyekszek több időt tölteni a nyelvvel,bár most szerveztem futó klubbot duciknak,diétás tanácsadás,életmód alakítás,edzések meg ilyesmi.A tanárunk egyébként született görög,és tök jó fej.
#1189852009-10-08 09:52:29 Válasz a #117148. hsz-ra
Szia Panda12!
ne haragudj de nem tudom végig olvasni az előzményeket. Szeretném tudni Te hol tanítasz helyileg? Illetve tud-e valaki Pesten, Dunakeszin, Vácon valakit aki görög nyelvet tanít?
Előre is köszönöm!!!!
Eddig a ciprusi on-line gorog nyelvtanfolyamot hasznaltam , de par napja elerhetetlen az oldal!
Mar probalom letolteni de eleg lassan megy.
Esetleg van valakinek teljesen letoltott anyaga ?
( nagy segitseg lenne )
#1191762009-10-11 18:27:49 Válasz a #119165. hsz-ra
Kedves Stratos, nagyon köszönöm, hogy a figyelmünkbe ajánlottad ezt az oldalt! Lelkesen tanulok görögül, de sajnos Magyarországon egyszerűen nem lehet magyar-görög szótárt fellelni. /angol-görögöm van, de nem ismerek minden szót angolul, ezért néha csak lassacskán megy a fordítás.../ ezen most nagyot lendített előre az általad javasolt oldal, köszíííí! Most rögtön neki is állok az egy hete halogatott cikk-fordításnak!
Üdv:
Timi
Inkább lenne érdemes beszerezned a Mohay féle Újgörög-Magyar kéziszótárt (szinte kötelező! Én is ezt használom ), ami kis utánjárással biztos kapható még valahol (igaz, hogy már 8000 Ft körül mozog az ára... hihetetlen, hogy anno, én még 140 Ft-ért vettem, és nemrég is, még kb. 6000 Ft volt)!
https://www.libri.hu/konyv/ujgorog-magyar-keziszotar.html
Egyébként most találtam rá egy netes szótárra: (Ó)görög - Magyar, 1857-ből.
#1192722009-10-13 09:13:44 Válasz a #119268. hsz-ra
Szia Lacka!
Nem tudom, hogy létezik-e ilyen szótár, amit keresel...
De ha rembetiko dalfordításokat keresel, akkor a Google fordító segítségével, talán más nyelvre fordított szövegeknek az összevetésével is közelebb juthatsz a megoldáshoz az elemzés közben, ilyen linkekre kattintva:
Igazából nem tudom, hogy jó helyen érdeklődöm-e, de azért megpróbálom. Görög nyelvet szeretnék tanulni. Tudtok valami jó nyelviskolát, ahol érdemes lenne beiratkozni?