Én 2007- ben jártam Kos szigetén, Marmaiban.
Maga a sziget nagyon tetszett, érdemes bejárni busszal /helyi járatokkal/, mivel nincsenek nagy távolságok, és a busz árban sem vészes /1.6-2 eu/.
Marmari szerintem a vizisportok szerelmeseinek kedvez, mivel elég szeles, ami részemről kicsit negatívum,strandolásra viszont alkalmas, homokos, viszonylag sekély.
Megpróbálok feltenni pár képet is.
Sziasztok! Sajnos 3. hete nincs számítógépünk, mivel nyár van és garanciális a gond, ráérnek. Csak köszönni akartam, és megköszönni az információkat, mindjárt indulunk...Már csak 4-et kell aludni))) Reméljük mi is beleszeretünk a görög életérzésbe))) További minden jót kívánunk, jövök majd beszámolni! Norka01
help me! van görögországban vásárolt souveniretek? ha tudtok küldjetek róla egy képet nekem. én pedig beteszem a souvenir galériába. előre is köszönöm.
Sziasztok!
Biztos már nagyon idiótának néztek a ,,kagylóbigyómmal",de kérek mindenkit,aki Koson volt,Marmarin kivül mindegyik parton lehet Pecten-kagylót találni?
#1225972010-01-03 17:56:26 Válasz a #122595. hsz-ra
Szia Zsebkuty!
Szeptember elején csak a Polemi-Magic beachen találtam nagyon kicsike kagylókat, mást nem.
Van fotód a kagylóról, amit keresel? Sajnos, nem tudom névről beazonosítani.
#1226002010-01-03 18:27:28 Válasz a #122597. hsz-ra
Szia kedves Szilvi/ha jól sejtem.../
A Zantés fotóalbumomban van róla kép,Szent Jakab-kagylóhéj,nagyon tetszik,DE lehet ám másmilyen kagyló is,mindegy,csak legyen!
Olvasgatom ám a ,,másik"fórumot is,szinte minden oldalát elolvastam...
Köszi,hogy segiteni akarsz!
Szia Zsebkuty!
Jacobs-Muschel? Azt a Fölfközi-tengerben még sehol sem találtam (a parton), de úgy tudom, az az Atlanti-óceánban honos (biztos nemvagyok benne, de sokat írnak róla a neten), de Koson semmilyen kagylót sem találtunk, sehol sem, egyet sem.
#1226082010-01-03 22:19:53 Válasz a #122595. hsz-ra
Szia Zsebkuty!
Van kagyló, nem is kevés A mi kedvenc helyünk a kefalosi öböl volt, a kis szigettel. Itt snoriztam sokat és gyűjtöttem kagylókat is. Már a parti viszonylag sekély vízben is lehet találni belőlük, csak bele kell esetleg kotorni a homokba. De ha a kis sziget felé úszol, akkor menet közben a mélyebb részen már biztos fogsz találni. Mondjuk itt már mélyebb a víz kb. 5-6 méter lehet, de nekem ez nem volt gond Fontos, hogy ha szemben állsz a kis szigettel, akkor tőle balra 2 kis szirt lesz és ezek körül viszonylag erős áramlat van! De, ha a partról közvetlenül a kis szigetre úszol, akkor ott ilyenfajta gond nincs, másra viszont kell figyelni. Nevezetesen, hogy egy bizonyos sávot ki kell hagyni, mert azt a jetski-sek és a kis vitorlások használják, hogy a nyílt vízre jussanak. Illetve a kis sziget partja sziklás és sok tengeri sün van...
Üdv
#1226172010-01-04 10:41:53 Válasz a #122608. hsz-ra
Szia,kedves Ian!
/Nagyon jó az oldalatok!!!Ától cettig elolvastam.../Köszi az ötletet is!!!
Vojandi!Igen,Jakab-kagyló,olyan szép!!!A sokak által nem kedvelt LAGANAS-on rengeteget szedtünk...
#1226252010-01-04 12:44:04 Válasz a #122617. hsz-ra
Kedves Zsebkuty!
Nagyon szívesen és ha bármiben tudunk segíteni szólj! Idén Nektek Kos sziget lesz a célpont? Tervezem én is, hogy vissza kellene menni...
Üdv: Ian
#1226262010-01-04 12:54:46 Válasz a #122625. hsz-ra
Kos leginkább azért érdekelne,mert rengeteg hajókirándulás indul a szigetről más szép szigetekre/Nyssiros,Kalymnos,Patmos,Pserimos.../viszont minden vágyam Rethymno,s nem akarom mégsem elszalasztani idén,ha kapok egy jó ajánlatot!
Köszi mindent!