#1231142010-01-12 09:18:09 Válasz a #122271. hsz-ra
Szia! Én is szeretnék tavasszal kimenni Paraliára dolgozni. Már tavaly is tervben volt, csak nem úgy jött össze. Ez lenne az első alkalom, csak nem tudom hogy fogjak hozzá. Útitárs is jó lenne, mert egyedül nem nagyon szeretnék menni.
Ti mivel utaztok ki?
Sziasztok! Állást keresek Görögországban. Van egy görög középfokú nyelvvizsgám, és egy félig elvégzett idegenvezetőim. Az eredeti szakmám ápoló, jelenleg is egy kórházban dolgozom. Előre is köszönöm a segítséget!
#1231632010-01-12 19:45:58 Válasz a #123128. hsz-ra
Sziasztok!
Én is görögországba keresek szakács állást,ha valaki tudna segiteni azt megköszöném!Amugy Paralian voltam és ott volt egy magyar étterem,de sajnos nem találom és nem tudok rola semmit,ha valaki ezzel kapcsolatban is tudna segiteni az jo lenne!
Engem is érdekelne munka kint. Igaz én csak németül és egy keveset angolul beszélek, de ha a németet kint megtanultam egy év alatt szerintem a görög sem okoz gondot.
Viszont én nem szezon munkásnak mennék. A szakmám csöszerelő és hegesztő. Már több évet lehuztam németben és szeretném kiprobálni a görög munkaerő piacot. Ott sem lehet rosszab mint az idióta németeknél. Ők lenézik a magyart sőt itt-ott megvetik, pedig rendesen rávannak szorulva a idegen (olcsó) munkaerőre.
Ha tud valaki segiteni megköszönöm.
Sziasztok!
Úgy gondolom legtöbb magyar Chalkidiki nyaralóhelyein, és szigeteken dolgoznak. Az én párom viszont Nafplióban lakik, és szeretnék minél előbb kiköltözni hozzá. Azon a környéken keresek munkát, Nafplio, Tolo, Korinthos, Loutraki, mindegy. Beszélek angolul,németül és most tanulom a görögöt. Nem büszkélkedhetek, hogy gyorsan haladok vele,számomra nagyon nehéz,de szorgalmasan tanulom,és gyakorlom.
Ha valaki tudna segíteni, nagyon boldog és hálás lennék.
köszi
Szusi
#1234892010-01-15 21:07:22 Válasz a #123388. hsz-ra
Szia!
köszi a segítséget. A párom is keresgél, de még ő is nemrég költözött vissza Görögországba Amerikából, ott élt 15 évig, így nem sok ismerőse van. De azért elkezdte az utánajárást. Csak gondoltam, hátha mi magyarok segítünk egymásnak, ha van lehetőségünk. Tudom ezen a részen kevesebben vannak, csak gondoltam egy próbát megér. Én az a típus vagyok, ha akarok valamit, mindent megpróbálok, utánajárok. Sosem lehet tudni...
#1235022010-01-15 22:36:39 Válasz a #123489. hsz-ra
Szívesen, sajna én csak ennyit tudtam tenni... Még annyi talán, hogy nézz körül az iwiw-en is, mert tutira élnek ott Nafplio környékén magyarok. Hátha tud vki vmit, ha mást nem is, tanácsot adni...
#1235212010-01-16 09:19:36 Válasz a #123502. hsz-ra
Köszi, bármilyen segítség jól jön.
Tudom, a görög nyelv nagyon fontos, főleg a Peloponossoson, mert ott nincs sok turista, így nem is beszélnek annyira idegen nyelvet így nem jelent nagy előnyt az én angol és német nyelvtudásom. Talán Toloban...
Ahogy kivettem a szavaidból Te már régebbóta élsz kinn, és a görögöt is jól beszélheted. Hogy sikerült megtanulnod? És megkérdezhetem Te hol élsz?
#1235352010-01-16 13:25:55 Válasz a #123521. hsz-ra
Több, mint egy éve élek itt kint Kassandrán... Én pár éve teljesen egyedül kezdtem tanulni görögül, de belejöttem hamar. Az angollal nem mentem itt sokra, de hát végül is ez Görögország, és aki itt akar élni meg dolgozni, annak illik tudnia a nyelvüket... Szerintem...
Sziasztok!
Idén érettségizek, és szeretnék nyártól kimenni lehetőleg Korfura dolgozni fél vagy akár egy évre. Van egy alapfokú német és egy középfokú angol tudásom.A baj az, hogy az érettségi időszaknak június végén van vége.Lehet akkor még munkát találni?
Sziasztok! 25 éves lány vagyok, munkát keresek májustól Paralián. Alapfokú angol nyelvtudással rendelkezem, és görögül is tudok egy kicsit. Utitársat is keresek, aki szintén jönne dolgozni Paraliára. Előre is köszi minden segítséget