Gabikir!
Ha te forintot akarsz váltani, akkor itthon válts! Röszkénél a határ elõtt találod a Zebra üzletházat, ott forintot is váltanak, de éjjel zárva van. Nem tudom hol is laksz, de mi Debrecenben váltottunk dínárt, igaz a szükséges mennyiséget nem találtuk meg egy helyen. Én úgy tudom, hogy a határ után csak eurot fogadnak el. Tavaly a maradékot akartam forintra váltani, de csak eurot tudtak adni.
Kriszta váltott még dínárt a határ után is, mert nem kapott itthon elegendõt, de úgy emlékszem õ is eurot váltott át.
Még valami: a táblázat nekem is zavaros, de feketefelhõ jól leírta a díjakat, annyi pontosan elegendõ a boldoguláshoz.
Ezek a díjak személyautóra vonatkoznak. Az idén volt kinn egy család 5 személyes kisteherautóval. Mi is hasonlóval voltunk tavaly, én kikészítettem a személyautóra vonatkozó díjat és nem szólt senki, hogy kevés. Nos õk euroban fizettek és jól levették õket, egy kategóriával feljebb sorolták az autót. Javaslom, ha valaki nem biztos a dolgában mérje meg az ablakmagasságot. Ha az 130 cm alatti bátran tiltakozzon a magasabb besorolás ellen.
Köszi a válaszokat! Ablakmagasságot az ablak alján, vagy tetején kell mérni? És Szerbiában lehet euróért tankolni? Euroért érdemesebb dinárt váltani a határ túloldalán, abban a kivilágított nonstop pénzváltóban? Kb hány dinár egy euró?
Az ablak alja a mérvadó. Nem találok olyan cetlit amit a kapunál kaptunk, de mivel érdekelt a dolog jól megnéztem, biztos vagyok a dologban.
Nem tudom az árfolyamokat mostanság, elég jól felmentek az árak. Mi jun.-ban 3,5-ért vettük a dínárt. Szerintem mindegy hol váltasz, olyan sok eltérés nem lehet. Én azt a megoldást választanám ami neked kényelmesebb. Mi kaptunk itthon elég dínárt, így a határon már ezzel nem volt gond.
Nos Szerbiában elfogadják az eurot, csak elég sajátságosan váltják. Mindenképpen drágább ez a megoldás. Vagy kártyával vagy dínárral érdemes fizetni. A kártya használata másik topicban elég részletesen ki van már tárgyalva.
Nos az E75-ös út vezet szinte végig, de a kép alapján ez már a görög része. Nem tudom pontosan beazonosítani a helyet, de nem jellemzõ a 60-as tábla. Ráadásul elõzni tilos a pályán, gondolom útszûkület is van ott elõl.... Na riogasd az emberkéket! Én szeretem a görög utakat, általában nagyon jó minõségüek, bár néha erõsen elgondolkodom, hogy az adott útra, ami ott van elõttem, hogy is jutok el. Mentünk mi már körgyûrûben többször körbe, míg ráéreztünk a helyes útra! Gondolhattak rólunk érdekeseket.
Nos az E75-ös út vezet szinte végig, de a kép alapján ez már a görög része. Nem tudom pontosan beazonosítani a helyet, de nem jellemzõ a 60-as tábla. Ráadásul elõzni tilos a pályán, gondolom útszûkület is van ott elõl.... Na riogasd az emberkéket! Én szeretem a görög utakat, általában nagyon jó minõségüek, bár néha erõsen elgondolkodom, hogy az adott útra, ami ott van elõttem, hogy is jutok el. Mentünk mi már körgyûrûben többször körbe, míg ráéreztünk a helyes útra! Gondolhattak rólunk érdekeseket.
Ez nem riogatás, hanem egy útikép... Ha ritkán is, de lõfordulnak 60-as és egyéb sebességcsökkentõ táblák.
Azt mibõl álapítottad meg, hogy elõzni tilos?
Gondolom a leállósávot ismered és nem annak a záróvonalát kevered.
(merthogy a fotó autópályán készült)
Azt mibõl álapítottad meg, hogy elõzni tilos?
Gondolom a leállósávot ismered és nem annak a záróvonalát kevered.
(merthogy a fotó autópályán készült)
Igen, hisz én sem libáért kaptam anno a jogsit, amit rendszeresen használok is. A jobboldali 60-as tábla mögött, a távolban tünt nekem úgy, mintha az említett tiltó tábla lenne kinn és jobboldalt bojáknak tüntek számomra a piros-fehér foltok.
Az az igazság, hogy még a hely is ismerõsnek tünik, de annak beazonosítását már semmi esetre sem vállalnám fel, lévén, hogy az E75-ösön csak Volosig jártam még és több helyen leander sövény van a két pálya között, a hegyek látványa sem ritka.
A "riogatás" inkább arról szólt, hogy Szerbiában elég gyakran kell 120-ról 80-ra fékezni, ezt sokan zokon vesszük, na itt errõl szó sincs.