Ez mind semmi!
Mikor tavaly az Olympos déli oldala felől közelítettük meg a települést, az egyik kereszteződésben, egy hatalmas táblán ez állt: KALAPMAKA
Üdvözletem,
Erősen fontolóra vettem az autóm kettősüzeműsítését (van is rá keret, meg rengeteget is megyek mostanában, stb-stb...). Kérdezlek Titeket, van-e köztetek (vagy ismerős) akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata, legyen az pozitív, negatív. Szerbiában, Macedóniában, Görögországban van-e valami törvény ami itthon nincs a gázüzemű autókkal kapcsolatban, lehet-e egyáltalán gázt tankolni az E75 melletti kutaknál, hol érdemes, árak, használati vagy parkolási tilalmak, alagutakba be lehet-e hajtani gázüzemű autóval... Aki tudna infózni, legyen kedves, tegye már meg
Szia Tibipapa. Nekünk az egyik autonk gázos csak ajánlani tudom,igaz kicsit sok az átalakitás de megéri.Sajnos nagyon néz utánna mert minket Hajdúszoboszlón nem engedtek parkolni a szálloda alatt.És igy jártunk Hévizen is.Az uton az alagutak nagyon neccesek.
#1241532010-01-23 16:57:46 Válasz a #124142. hsz-ra
Papa neked az ángyod térgye....
Belföldi rendelkezésekkel tisztában vagyok, az általad említett 2 település nem tartozik az általam említett országokhoz, az alagút "neccességét" meg nem értem... azért köszi.
Más lpg-autó tulajdonos?
#1241662010-01-23 19:27:31 Válasz a #124153. hsz-ra
Szia Tiboröregapám!
Ha rám hallgatsz, akkor válts lpg-re! Én 2 hónapja alakíttattam át a kocsit, de már most azt mondom, hogy nagyon jó döntés volt!
Mivel még én se voltam Görögországban lpg-vel ezért utánnanéztem, hogy hol lehet tankolni.Hát Szerbiában is és Görögországban is tudsz. Idén Elafonissosra szeretnék menni, ez kb 2000 km és annyiba fog kerülni az üzemanyag , mintha csak Nei pori-ig mennék. Ne felejtsd: addig nincs gáz amíg van gáz!
Több ismerősömnek is volt(van) gázüzemü autója. Valaki dicséri,valaki szidja. A dicséret az olcsó üzemanyag felhasználásnak szól 100km-en. Viszont azt hiszem mindeki beszámolt egy kis olajfogyasztásról,olyan is akinek előtte nem volt. Sokan azért szidják,mert legyengült tőle a motor (Ők mondják) és megnöveli a szerviz költségeket.
Amit szívesen tudnék ajánlani neked neked etanol E85, használata. Nem olyan olcsó ,mint a gáz,de benzintől 80-100 Ft-al olcsóbb még így is és erről a dologról csupa jót hallok. Egyébként meg azt csinálsz amit akarsz!
Egyébként,ha leírod milyen kocsiba akarod a beszereltetést ,lehet ,hogy pont ilyen autóról is tudok infót kérni,hogy milyen lpg-vel,mert egyik jó barátom autószerelőként dolgozik. Legfőképpen neki köszönhetem,hogy nincs LPG a kocsimban. Igaz neki Lada Samarában volt lpg. Új Suzuki Swiftjébe már nem tett.
Szűkebb ismerősi körömben Lpg-s autók:
VW Passat(1993)
Citr xara pic (kb. 1998)
Fabia(2005)
Astra H(2007)
Astra G(kb.2001)
Fors Fusion (2008)-------- Ő dícséri legjobban ,de olajfogyasztást tapasztalt Ő is.
#1242602010-01-25 00:10:39 Válasz a #124256. hsz-ra
"etanol E85, használata. Nem olyan olcsó ,mint a gáz,de benzintől 80-100 Ft-al olcsóbb még így is és erről a dologról csupa jót hallok."
Azért az E85 sem fenékig tejfel, a legtöbb autón átalakításokat kell végezni a használatához, mivel ugyanazon teljesítményhez ~30%-kal többet kell befecskendezni mint benzinből. Néhány anyag sem bírja a huzamos használatát, és a tápszívattyúk is hamarabb pusztulnak tőle.
Ha tömegre számolod az árkülönbözetet, akkor jóval kevesebb jön ki a 80-100Ft-nál.
Ha az LPG-vel gyengébb a motor, akkor az rosszul van beszabályozva!!
Az LPG- ből is több kell mint benzinből, ha ugyanannyit akarnak a motorral megetetni, akkor valóban gyenge lesz.