Sziasztok
Platamon JÓ döntés. Én a családommal már 6X voltam, de nekün az az igazai! Hangulatos sétáló utca. Voltunk Toloban nem volt rossz de a part nem tetszett, drágább volt mint Platamon viszont sokat kirándultunk/Tajgetosz, Korinthoszi csatorna, Epidavros, Spárta, stb.../. A két név között nincs külömbség ua. a falú a mostani falu. A hegyen van a régi Pantelejmonas, mellette a parton van egy épülő üdülőterület ahol nincs számottevő állandó lakosság az pedig Neos Panetelejmonas. A Xanti házban laknak az utazási iroda tulajdonosai és a Görög férj szülei is. A tengerpart tagolt, van homokos és van köves, kavicsos is és nem nagyon hullámos mivel hullámtörök vannak kiépítve. 10 órától 17-18 óráig vizimentő is van a parton a maga kis fából készített magaslesén. Állandó A szomszédos Nei Poriban a stard széles homokos, viszont a viz hullámos de van aki azt szereti. A közelben olyan látnivaló található amelyeket kocsival kényelmesen meglehet nézni pl. Tempi völgy, kagylós ház, PanteleimonasLarissa, Meteorák, Olimposz, Theszaloniki. Nem bánod meg ha Platamont választod.
Feri
#1244192010-01-26 20:16:27 Válasz a #124414. hsz-ra
Én már eldöntöttem,csak nehéz kétszobás illetve kétlégterü apartmant találni.Sajnos Anettéknál csak később és csak egy hétre lett volna hely!Most találtam egy görög-oldalt ahol csodás az apartman és írtam nekik e-mailt mert az ár nem volt feltüntetve!Már összeírtam hova mennénk és mit néznénk meg!Nagyon készülök rá és nagyon szaeretném,ha sikerülne helyet találni!
Jujj!Majd elfelejtettem!Azt még nem tudom mert sehol sem olvastam,hogy van az orvosirendelő!Van-e ott vagy csak valamelyik szomszédos faluban?Nekem fontos,hogy tudjam mert gyerekekkel megyek és jobb mindenre felkészülni!2 éve sem kellet igénybe venni,de azért nem árt tudni!
Van orvosi rendelő helyben a Xantiháztól kb. 300m-re a parttól kb.100m-re a már nem használt vasút mellett. Nekünk sajnos már kellett de megkerestem Jorgoszt és Ő hívta ki az orvost még hajnalban 6 óra körül. Az Anettéknál van a Xantiban is kétlégterű ap. Valóban afőszezonban csak 7 éjszakés turnusok vannak de mi volt hogy az utólsó 9 éjszakásat és az első 7 éjszakásat foglaltuk le de akkor még volt a Kathy ház amit mi nagyon szerettünk. Nagy alapterületű volt és az ágyból fekve lehetett látni a tengert! Körbe széles folyosó volt a 3 emeleten ahol az apartmanok voltak. Tavaly a Xantiban voltunk elírás miatt az iroda egy kétlégterű ap. helyett 2 db. 3 személyes apartmant adott 4főnek. Így már elfértünk. És Makrygialiosban a sólepárlót ill. a fürdést, majd az iszappakolást
nehagyd ki. Nagyon jó!
#1244822010-01-27 19:16:11 Válasz a #124466. hsz-ra
De jó! Köszönöm! Mint már írtam Anettéknál nincsen hely!Azért még nem adtam fel és keresgélek tovább! A sólepárló és sok más is tervben van,hiszen 2 hétre megyünk és lesz idő mindenre!
Sikeresen lefoglaltam az apartmant ami képen nagyon szép!Közvetlenül a tulajjal leveleztem és szerencsémre szabad volt még arra az időre.Most már csak remélni tudom,hogy nem zavarognak majd a görögök és békés vidám nyaralásunk lesz!
Ja az apartman a Goudouma kétszobás 4 fős apartmanja!
#1255652010-02-09 14:18:12 Válasz a #125564. hsz-ra
Azért választottam ezt a helyet mert nagyon tetszik!Két évvel ezelőtt egy hét Vrasna egy hét Sarti volt!Két teljesen más hely!Jó is volt nagyon!Most is két hét lesz,de olyan helyet kerestem ahonnan sokfelé el lehet menni és elérhetőbbek a Meteorák illetve Edessa vagy akár Athén!Végigolvastam a topikot és kiírtam mindenféle lehetőséget amerre kirándulni lehet!Nálunk nem lehet szigetet választani mert a párom nem hajlandó még csak kompolni sem!Így a szárazföld marad.
#1255682010-02-09 14:34:08 Válasz a #125565. hsz-ra
Ez tényleg jó kiindulópont. Érdemes végigjárni Makrigialostól Nei Poriig az összes üdülőhelyet is (az egyebek mellett), s tapasztalatokat szerezni a következő alkalomhoz. A közelben is van látnivaló (Litochoro, Olympos, Tempi völgye, Dion, stb.), de gondolom utánanéztél már... Athén szerintem innen messze van, de nem lehetetlen, de közel van pl. Thessaloniki vagy Veria...
#1255692010-02-09 14:36:10 Válasz a #125566. hsz-ra
Majd legközelebb!Igaz mindegyik jó messze is van!
A Platamonasi strandon túl sok időt nem hiszem,hogy töltünk,mert nem homokos.Nálunk ez a gyerekek miatt fontos!Biztosan ki fogjuk próbálni,de ha olyan strandolós napot tartunk akkor keresünk homokos részt magunknak!Az,hogy sokan vannak a vízparton egy dolog!A Balatonon is rengetegen vannak még is szeretjük!Igaz?
...A Balatonon is rengetegen vannak még is szeretjük!Igaz?
Én nem.
Mi ott helyben nem fürödtünk, inkább autóztunk pár tíz km-t naponta, hogy megfelelő partszakaszt találjunk. Végül is nem találtünk igazán ideális fürdőhelyet a környéken, pedig még Velikára is elmentünk.
Egyébként rengeteg üzlet van Platamonaszon, vásárlással nem nagyon volt gond.
Végül is nem rossz hely, pár napot ott helyben is el lehet ott itölteni.