#1267122010-02-24 09:16:07 Válasz a #126703. hsz-ra
Jópár éve éppen Sartin történt. A halászkikötőnél feltünt, hogy egy görög valami mosogatórongyot vagdos nagy vehemenciával a sziklához, már fél órája. Nem tudtuk, hogy mitől pipult be annyira arra a szerencsétlen rongyra a derék ember, de úgy tünt egyhamar nem hajlandó megbocsájtani neki. Ez a nyilt színen megőrült.- Gondoltuk.
Közelebb menve láttuk, hogy amit csapdos az nem mosogatórongy, hanem egy termetes polip. Tőle tudtuk meg, hogy a polipot legalább 300 szor kell a sziklához vágni, mert különben rágós lesz és rossz izű.
Szia ericsike69 igy utolag is szeretném meg köszönni azt a térképet amit küldtél nagyon nagy hasznát vettük és szerintem aki nem ismeri ezt az utat az a félsziget negyedét sem járja be olyan helyekre juttotunk el ahova szerintem az oda utazoknak a 80% nem ismeri nem is fog eljutni mégegyszer köszönöm
#1267172010-02-24 09:52:31 Válasz a #126716. hsz-ra
Örülök ,hogy segítségetekre volt a térkép. Jó érzés hogy legalább más is látta azt a sok csodát. Tényleg gyönyörű helyekre jutottunk el a segítségével. Idén merre mentek? Szia Erika
2007-ben voltunk Pargán körül nézek hátha találok valamit. De googlén beírod Parga map és többet is találsz ezek biztos frissebbek. Thassoson nem voltunk még bár mi is szemeztünk vele. Most Zakynthost vesszük célba. Üdv Erika
Elöre is köszi megnézem de ha találsz légyszives küld el amugy azért nem tudjuk hogy melyik legyen mert júliusban házasodunk össze a párommal és egy nagyon last minut utban gondolkodunk idén elöre semmit nem fizetek be majd lagzi után azonal és persze azon a héten hátha igy olcsób lesz
Ha nem gond akkor Parga felöl érdeklödnék nálad
Walterrel voltatok?
de a többit a Parga topikban mert kapok a fejemre
#1267292010-02-24 11:17:40 Válasz a #126712. hsz-ra
Szia Josza! Mi Thassoson láttuk ugyanezt, amint a "vad görög"-így neveztük el- csapdosta, sikálta a polipokat....Mi azt hittük, hogy szappanozza, mert valami fehéres, habos "trutyi" volt a kövön.....
#1267332010-02-24 11:58:37 Válasz a #126729. hsz-ra
Nekünk egy halász azt mondta 40-50x elég odacsapni, és azért hogy a tintapatronjai kiürüljenek teljesen utána a közepét, fejét, csőrét kikanyarítani s kész. Már várom a polipvadászatot nagyon. 10 napból 8 azzal telik majd szerintem.
Szia Josza! Mi Thassoson láttuk ugyanezt, amint a "vad görög"-így neveztük el- csapdosta, sikálta a polipokat....Mi azt hittük, hogy szappanozza, mert valami fehéres, habos "trutyi" volt a kövön.....
Hát az már biztos, hogy a tányéron grillezett polipkar-ként, vagy savanykás lében pácolva sokkal jobban néz ki, mint mikor csapkodják.
Egyébként a látványtól elvonatkoztatva nagyon szeretem a polipot.
Ha valakinek engedné az ideje (Ercsike69, Lafka80), akkor írhatna a horgász topikba a különböző tengeri fenevadak elejtéséről és elkészítéséről. ( polip megtisztítása ?)
Ezt vegyétek felszólításnak!
Sartit én is szeretem és remélem két-három éjszakát idén eltudunk majd tölteni Stavros után, mivel most kocsival megyünk.
A horgászat meg a halászat két különböző dolog! Egyedül csak a hal a közös benne.
De itt polipkáról van szó. Nahhhhhh meg SARTIról. Nekem a polip = Sarti.
#1267462010-02-24 13:39:07 Válasz a #126734. hsz-ra
Sajnos én a tengeri herkentyűket nem szeretem, bár biztosan nagyon finomak és egészségesek. Annál inkább szeretem viszont megnézni, megfogni, tanulmányozni őket. Igaz, élő polipot még nem volt szerencsém kézbe venni, de a badellából, amiben szállították, megpróbáltam kihúzni Thassoson. Jó nagy lehetett, mert majdnem a fejemig húztam a karját kifelé, de még mindig volt belőle a dobozban is.... Viszont hasban tutira karcsúsít, ezt tanúsíthatom a Sarti albumomban lévő fotómmal......
#1267482010-02-24 13:44:51 Válasz a #126744. hsz-ra
Szia Lafka! Te már fogtál polipot? Hogyan, mivel? Pipával merültél, vagy rendes búvárfelszereléssel? Sartiban hol lehet találni? Szívesen kipróbálnám a "polipvadászatot". Nekünk még nem sikerült se medúzát, se polipot, se delfint látni a vízben. Egyedül csillagot és tengeri sünt találtunk (élőt).
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire meredek az a domb a templomnál? Mert nem mindegy, hogy belehalsz mire felérsz a szállásodig, vagy csak szép séta. Ezért nem merek olyan apartmant választani, ahova az van írva, hogy a dombra épült.