Igazából szerintem itt azt értik, azért nem tipikus Görög sziget, mert nem találsz kék tetejű fehér házakat, régi épületeket, mert az 50-es években Zante nagy részét lerombolta egy földrengés. Kevesebb a gyrosos is, mint a szárazföldi részen. Ezen kívül nagyon ráálltak az angol vendéglátásra, tehát nagyon sok az "english breakfast" és hasonlók. Mert az angolok, ha külföldre mennek, akkor is a saját kajájukat eszik. De ha szétnézel, találhatsz igazi, hangulatos kis tavernákat is. Az a titka, hogy oda érdemes menni, ahová látod, hogy a görögök is mennek...Nagy ölelkezések és hátbaveregetések (esetlegesen görögös veszekedések) a háziakkal. Ott tuti jól fogod érezni magad. Mi egy görög család éttermébe jártunk. Két nagydarab fiú volt a pincér, az anyuka és az apuka sütött főzött, a kisgyerek takarított. Egyik este szerettünk volna Baklavát enni vacsi után, de sajnálkozva közölték, hogy nincsen. De csodák csodájára mire elszopogattuk az utolsó pohár finomságot, hozták a friss baklavát. Valószínűleg a szomszéd étteremből hozták, de nem számított nekik, mert a vendég kívánsága volt az első....azután szinte minden este itt ettünk, nem is kívántunk máshová menni. És én itt igenis megtaláltam a Görög hangulatot, még ha egy kicsit keresni is kellett. Pl. felmentünk egy kis hegyi faluba - na, jó igazából eltévedtünk, és a hegy tetején vettünk igazi görög mézet a helyi bácsitól, aki nem beszélt, csak mutogatott... volt vagy 100 éves. mégis olyan nyugalom és béke áradt belőle, hogy a mai napig boldogság tölt el, ha rá gondolok...
#1266852010-02-23 22:02:38 Válasz a #126680. hsz-ra
Időről időre felbukkan ez a "nincs görög feelingje Zakynthosnak" duma.
Tény, hogy nagyon sokáig volt velencei fennhatóság alatt, ami rányomta bélyegét építészetére, de végül is görögül beszélnek, büszkék görögségükre, a görög konyha az uralkodó. Miután a sokáig tartó velencei fennhatóság miatt sok volt a vegyes házasság az átlagosnál többször találkozunk olaszos nevekkel úgy személyneveknél, mint földrajzi neveknél.(..Navaggio öböl stb.) Zakynthosnak görög lakossága és történelme van. Hangulta speciálisan Jón tengeri ami egy kicsit olaszos, de döntően görög.
Ha nem is minden szigetnek, de szigetcsoportonként változik a "feeling" és persze a szárazföldi résznek is más a hangulata. Krétáról már nem is szólva, ahol már szinte Kréta-i hangulatról beszélhetünk...
De Zakynthoson is megvan az a GÖRÖG hangulat, csak nem a pubokban és gyors kajáldákban kell keresni!
Nekem Zante tipikus Jón-tengeri sziget és természetesen az egyik legszebb görög sziget
#1267082010-02-24 08:54:43 Válasz a #126687. hsz-ra
Drága Asteri!
Nagyon jól fogalmaztad meg. Nem Zakynthoson kell keresni a kék kupolás temlomokat. Azt megnézeti bárki a Kykládokon. Zantén zantei feeling van, ami nem hasonlítható össze semmivel sem. Sopronban laknak svábok, osztrákok, szlovének és tótok. Békéscsabán pedig románok, svábok és szerbek, egyáltalán nem hasonlít a két város egymásra, mindkettőben vannak pizzériák, diszkók és Mac'Donalds is, de ki mondhatja azt, hogy ezek nem magyar, vagy magyaros városok?
Üdv: Josza
Sziasztok!Eddig bárhol voltunk Görögországba mindíg megtaláltuk a "Görög feeling"-et. Bár ahogy határt lépünk én azonnal átszellemülök haláli nyugalom tölt el. Nagyon szeretem azt a légkört minden negatívumával /Trehányság, ej ráérünk,/engem ez nem zavar. Sokan monják miér mindíg Görögországba megyünk? egyszerű ott érezzük jól magunkat. Voltunk Olaszországa, Horvátországba eggyik sem közelítette meg Görögországot. Sziasztok Erika
Szia Erika! Én is ugyanígy voltam ezzel. Tőlem is mindig megkérdezik, hogy miért Görög? A barátok már úgy hívnak, hogy a görögszakértő...de ha ez egyszer annyira bevált? és igen, mi is megtaláltuk mindig mindenhol az igazi görög életérzést...persze, ez mindenhol egy kicsit más, mint ahogy az előttem szólók mondák.
A lényeg, hogy imádjuk Görögországot!
#1268452010-02-24 20:50:43 Válasz a #126709. hsz-ra
Szijja, én is csak azt tudom mondani mennyire igazad van.A Görög feeling-hez nem lehet hasonlítani semmit sem. Sem Horvát sem Olasz sem Francia. Ez Görög ,igaz én még csak Sartin jártam( és a 3 ágú villán mindenhol voltam hajóval)többször,de most változott a helyzet irány Zakynthos!Viszont hazudnék ha azt mondanám nem "szeretem" a Horvátokat,mert minden évben Splitben költöm el az üdülési csekkemet. De a Görög-tenger az szent dolog az egész családban. Ui: a Hajós
Saját hajóval a hajókázás az igazi ott állsz meg ahol akarsz! Azt egyszer én is kipróbálnám ki se mennék a tenerről a part mentén mennék végestelen végig. Marmarasi nyaralásunk alkalmával végigmetünk a yacht kikötőn hát nem mondom Láttam egy pár nekem való yachtot amin ellenék. De arra még várni kell! Nos vissza a valóságba visszük a felfujható kétszemélyes kajakunkat aztán gyerünk. Ti mikor mentek? Üdv Erika
#1268852010-02-25 01:19:35 Válasz a #126871. hsz-ra
Szijja ,akkor kvittek vagyunk mis felfujhatóval megyünk.Csak a miénknek az oldalát kell pumpálni a közepe az merev(rib gumicsónak) igy hivják 10 személyes.Ja amúgy 06.17 kor indulunk 06.19-06.26 ig közben kefallonia is szóba jöhet 2 nap hajóval. és 07.01-2 kor érkezünk haza .Továbbá egy kis Meteora.Delphi s.t.b. A Georginába megyünk, Agios sostis
#1268952010-02-25 07:58:09 Válasz a #126885. hsz-ra
Szia! Akkor egy időpontba megyünk csak mi Argassiba fogunk lakni. Mi is 17-én indulunk busszal és juli-3-ig leszünk. Még azis lehet, hogy összefutunk valahol. Mi négyen megyünk a barátainkal. Üdv Erika
Ha valakinek van engem is érdekelne Krinas apartmanról fényképek.
Mi majd most megyünk oda nyaralni,júniusban az aeloussal.
Már nagyon várjuk,sok jót olvastam a szigetről,meg képeket is nézegettem,
nagyon szép.
#1276172010-03-03 14:18:23 Válasz a #127606. hsz-ra
Szia Csz75!
Az a helyzet, hogy Zakynthoson legalább két Krinas van az egyik a fővárosban és az hotel, a másik aparthotel és Argassiban van. Lehet, hogy még van több is, de arról nem tudok.
Nem tudjuk, melyikről van szó?
Üdv: Josza