#1286442010-03-12 09:58:39 Válasz a #128549. hsz-ra
Igen, találtam is egy nagyon hangulatos apartman Analipsiben náluk, nagyon szimpatikus az ajánlat is. Bár most új ötlet merült fel, hogy Nyugat-Kréta saját szervezésben, autót bérelve a repülőtérről... (Nagyon kevés a nyugati részre kínált szervezett út..) Heraklioni repülőtérről autót bérelve Nyugat-Krétát bejárni milyen? Nagyon szerpentinesek az utak? Van valakinek tapasztalata?
Iden ujra a nagy Gorogorszag a cel de most Kreta ugyanis meg szigeten nem voltunk es az itt olvasottak alapjan Kreta egy nagyon jo valasztas.
A szalodat mar lefoglaltam a Neckermannal de azert szeretnek par infot ha tud valaki mondani valamit Rethymnonrol es esetleg ha volt valaki a Nefeli szalodaban.
Junius 13-an lesz az indulas igazabol ez lesz a naszutunk es egy masik naszutas parral utazunk negyesbe.
Sok mindent megtudtam Kretarol mar nagyjabol a lista is elkeszult hogy hova szeretnenk eljutni.
Ha volt valaki kozuletek Rethymnon-ban leci irjatok meg hogy diszkok vagy valami jo szorakozo helyek vannak e?
Minden infot szivesen fogadok es varok.
#1286532010-03-12 10:37:23 Válasz a #128649. hsz-ra
Szia!
Sajnos még Rethymnóban nem voltam, mert csak kelet-Krétán jártam, így a discókról sem tudok nyilatkozni, de biztosan bőven akad a tengerparti sétányon.
Pár mondatot azért idemásolok erről a gyönyörű városkáról, talán van benne olyan információ ami érdekelhet.
Rethymno Kréta harmadik legnagyobb városa (lakossága kb. 20ezer fő), mégis csendes, vonzó település, sokak szerint a legelbűvölőbb hely egész Görögországban. Szép fekvésű tengeröböl köré épült, szélesen kanyargó tengerpart övezi. Történelme a mínoszi időkig nyúlik vissza, de a város leginkább a velencei uralom alatt virágzott. Modern kikötője mellett igazi látványosság a régi tengeri kikötő
Jellegzetes velencei és török építészeti stílus keveredik az épületeken, a kőből faragott boltívek felett, fából készült balkonok függnek. A látképet szinte uralja a hatalmas velencei Fortezza, amit az Odósz Melisszinu ódon kövein felkaptatva tudunk kevés idő alatt megközelíteni. Az impozáns külső falakon kívül, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a tengerre, kevés része maradt épségben.
A városban rengeteg minaret található, amiket a törökök csatoltak a meglevő velencei templomokhoz, érdemes meglátogatni néhányat ezek közül is. A parkokban pedig egzotikus fák és virágok nyújtanak egy kis árnyékot a kánikulában. A városnézést a tengerparti sétányon is lehet folytatni, szabadtéri kávézók, szuvenír boltok, újságárus bódék között. Itt zajlik Rethymno esti és éjszakai élete.
Az Arkadi kolostor innen röpke 45perces kocsikázással elérhető. Amint Krétán gyakran előfordul, a csendes tengerparttól csak kicsit is eltávolodva, szirtes, sziklás hegyek közt találjuk magunkat. Az út a kolostorhoz egy fantasztikus szakadék mellett kanyarog. Arkadi gyönyörű helyen áll, és maga a kolostor is híres.
Mi két éve Nyugat Krétán nyaraltunk. Autót nem béreltünk, de a buszon néha igen csak kapaszkodtunk, olyan szerpentines volt az út, mellettünk pedig csak a mély szakadék. Félelmetes volt, és egyben bámulatos. Gyönyörű sziget! Bármikor visszamennék! Ha csak rágondolok elfog "honvágy"
#1286632010-03-12 11:28:11 Válasz a #128660. hsz-ra
Vannak ilyenek is, valóban, sokan közülük - többek között az általad említettek is - sokszor túllőnek a célon. Ilyet egyébként bárhol láthatsz, itthon is. És tegyük hozzá, magyaroktól is.
Mindössze annyit mondtam, hogy ha valaki bulizni akar a nyaralásán, arra Chersonissos nagyon is megfelelő hely. Állandó a pezsgés, vidám a hangulat, hajnalig tartanak a bulik, és egy bizonyos életkorban ez a jó nyaralás. Szerintem az emberek jelentős részének van ilyen időszaka, csak van aki utólag letagadja
Koszi a gyors valaszotokat.
Igazabol a diszkokhoz visszaterve csak arra voltam kivancsi hogy van e rethymnonban mert ha igen egyszer ketszer elmennenk de nem kizarolag azert megyunk hogy diszkorol diszkora jarjunk.
A fo celunk azokat a gyonyoru partokat megkeresni mint pl Vai, Balos.
Az auto berles nem tudjatok hogy kb menyibe kerult a tavaj, es meg egy kerdes quadokat atvket lehet berelni?
Juniusban volt valaki kozuletek kretan? milyen az ido? a tenger vize eleg meleg mar hogy furodni lehessen benne?
#1286712010-03-12 12:32:27 Válasz a #128644. hsz-ra
Sziasztok,
pomplosz es mindenki, akit erdekel,
mi tavalyelott pont igy voltunk Kretan, ahogy irod: heraklioni autoberles es erkezeskor irany nyugat. Chania mellett laktunk, egy Kalives nevu faluban (az elso hetunkon, mert utana atkoltoztunk Kelet-Kretara). Irtam az egesz utrol egy jo hosszu kepes beszamolot, megtalalod itt a Hellaszon is (itt kulon van a beszamolo a beszamolok kozott es a kepek pedig a fotoalbumban, a bal oldalon a nevem alatti linkekre kattintva elerheted oket), vagy pedig a weboldalamon egyben olvashatod el kepekkel az egeszet, ez az oldal cime: www.utazas.fw.hu
Irtam a beszamoloban a szallasrol, arrol, hogy mit csinaltunk, arrol is, hogy milyenek voltak az utak. Fotok is vannak az utakrol egy-ket helyrol. Egyebkent szerintem nem olyan veszesek. Teny, hogy nehol 40-nel tobbel nem tudsz menni, mert nagyon szerpentines es nincs korlat, de cserebe nagyon szep a kilatas. (Pl. ha a part menten mentek le Elafonissos fele, akkor ott ilyen.) A beszamolo utolso oldalan hasznos infokat talalsz (szallasok leirasa, elerhetosege, kepek az apartmanokrol, arak, nyitvatartasok, menetrendek stb.)
Visszagondolva, en ha legkozelebb mennek, akkor Falassarnan valasztanek apartmant. Az Kreta egyik legjobb strandja (szerintem), es onnan konnyen elerheto Balos, Elafonissi, Chania stb., szoval a legszebb helyek.
#1286772010-03-12 12:47:45 Válasz a #128671. hsz-ra
Szia!
Nagyon-nagyon köszönöm, mindenképp elolvasom ma a beszámolót (sajnos most dolgozom) és megírom a kérdéseim, előre is nagyon-nagyon hálás vagyok!!!!!!!!
#1286802010-03-12 13:03:06 Válasz a #128666. hsz-ra
Hersonissos es Malia kornyeken lehet tutira quadot berelni, ott mindig lattunk az uton ilyesmiket. Autoberles kb. 30 EUR/nap-tol van, de ez tenyleg csak egy kb. ar, es sok mindentol fugg, pl. hogy hany napra berelsz es milyet.
Juniusban is eleg melegnek mondjak mar a tengert, igen, siman lehet benne furdeni. A deli parton allitolag par fokkal melegebb szokott lenni, mint az eszakin. De ezek nem sajat tapasztalatok (mi aug-ban voltunk es mindenhol egyforman dogmelegnek talaltuk a vizet ).