Nyáron megyünk Zakynthosra julius végén Bizunk benne hogy nagyon jó lesz, de lenne néhány kérdésem amire jó lenne választ kapni igy előljáróban:
1. Az Ibéria apartmanba megyünk. A neten levő képek alapján gyönyörünek tünik, de azért kiváncsi lennék a már ott jártak tapasztalataira. Esetleg képek vanna róla valahol itt az oldalon bővebben?
2. Valószínüelg majd robogót\qvadot kell bérelni hogy körbejárhassuk a szigetet. Az utazási irodák is biztos ajánlanak ott kölcsönzöket, de ugy olvastam 1-2 helyen, hogy érdemesebb saját magunknak körbenézni, mert akár felannyiért is találhatunk járműveket. Ezek megbízhatók? Kölcsönzésnél kérnek letétet, vagy csak előre a napi bérleti dijat és nyomás?
3. Imádok amatör buvárkodni. Melyik részen lehet a legjobban? Hol található sziklás tengerpart?
Előljáróban ennyi kérdés, lehet majd a későbbiekben megtoldom párral
Már jojózik a szemem, visszaolvastam vagy 60 oldalt a fórumból
mi egy kisebb társasággal július végén megyünk két hétre Zakynthosra.
Imperialnál fizettünk, és a Tony stúdióba megyünk.
Ez valahol Agois Sosotis és Laganas határán van. Viszont az Imperal összes szállásáról olvastam már itt a hellasz-on, csak erről nem. Nincs valakinek tapasztalata róla?
Másik kérdés.
Nem fizettünk transzfert, mert azt gondoltam, hogy taxival, vagy rögtön autót kölcsönözve magunk oldjuk meg. Viszont az utazási irodában azt mondták, hogy nincs igazán címe az apartmannak, meg hogy a taxisok is csak név alapján találják meg ez azért eléggé viccesen hangzik , de tényleg így van?
gyk. az összes többi kérdésemre már választ kaptam itt, csak ezeknél van még kérdőjel
Angel001: de durva, hog ypont otthon felejtetted! De ha a fejedben volt, akkor nem volt gond! Már nekem is benne van, igaz, csak szeptember közepén megyünk, addig még ki is mehet! De én is gyűjtöm egy word fájlban a fontosabb dolgokat, szóval meglesz az!
Pistea: Az elejétől a 95-100 oldalak között írtak az Ibériáról, már konkrétan nem tudom mit, de tetszett nekik és valami olyasmi volt, hogy a 3 ágyas kissé szűkös, de úgysem az apartmanban töltik az időt.
A robogó helyett az autót ajánlották sokan, de valaki írta, hogy robogóval járták be a szigetet. Állítólag vannak nagyon meredek és szűkös kanyargós veszélyes szakaszok, szóval nagyon óvatosan kell vezetni és könnyű eltévedni, mert néha még az eligazító táblák sem arra állnak, amerre...! Mi asszem egy robogót fogunk bérelni ketten, csak egyikünknek van jogsija, az autóhoz nem vagyok elég bátor. Sokat olvastam autókölcsönzőkről is asszem Smart és Budget volt amiket ajánlottak.
A búvárkodást én is kedvelem, még nem voltam a szigeten, de sztem bőven van hely rá. A homokos részen is van azért némi látnivaló, szívsünök, egy két kagyló, hal, de való igaz a sziklás részeknél az igazi a "kínálat" ! Nem is tudom, van külön búváros topik itt a hellasz.hu oldalon?
Rewin: sajna ezt nem tudom, a címet sztem az ut.irodától tudod megkérdezni, én a 100. oldalon tartok a visszaolvasásban, de még én sem találkoztam a nevével.
Sz
U.i.: Valaki esetleg nem akarja eladni a Zakynthosos útikönyvét? Azóta sem válaszoltak az emailomra.
Sz
Tesómék tavaly voltak az Ibériában. Maga a szállás nagyon-nagyon tetszett nekik. Egy baja volt csak vele, mindentől távol volt nekik, az elmondásuk szerint. Ezért volt jó hogy ők béreltek motort, mert azzal tudtak közlekedni mindenhova.
Szia!
2008-ban voltunk az Ibéria apartmanban.Ha beütöd a http://zante.gpotal.hu -t ,és megkeresed 2008.-nál az élménybeszámolóknál Tünde beszámolója,akkor szerintem sok mindent megtudsz.Képeim is vannak fennt kb 300 db.Ha olvasás után tudok még segiteni,irj nyugodtan.
Üdv.
Tünde
Újabb kérdés ötlött fel bennem, és amennyit eddig elolvastam a fórumból még nem kaptam rá választ:)
Nem vagyok egy nagy piás, vezetni meg pláne nem szoktam úgy. De! Vannak országok ahol mondjuk egy pohár bor, vagy sör megengedett. Görögország is ilyen, vagy zéro tolerancia????
Nem tom, talán tedd fel a kérdést az "Utazás Autóval Görögországba" című topikba, hátha ott tud valaki mondani valamit, én nem vezetek ha iszom, szóval nem is tájékozódtam ezekről a dolgokról, ahogy eddig te sem. De ha már szóba keveredett tudjuk meg ezt is!
Szia!
Sz
Szia, ha mázlid van és nem találkozol a rend Őrével,akkor megusztad.Nagyon ritkán állnak le igazoltatni:nekem ez a tapasztalatom amikor Sartin elővettek minket.Kicsit átléptük a sebesség határt.De szerintem ne igyál:főleg ha kölcsönzös autóval vagy.
pistea!
Ha az Ibériába mégy,akkor minden valószinűség szerint a Granddal...az ő Zantei idvez.-ük tavaly és tavalyelőtt is nagyon szuper volt.Kovács Zsuzsanak hivták,nem tudom,idén is ő lesz-e.Érdemes ezt megkérdeznoi a GT honlapján a vendégkönyvükben.Ő maximálisan elintézett mindent,még a kölcsönzésnél is segitett.Azért irom ezt,mert voltak pont ott-Zante Ibéria- velünl olyxanok,akik önállóan béreltek mocit,és nem figyeltek oda a biztositás részleteire.A "teljes körű" dologgal volt valami... aztán sajnos ütköztek.Szerencsére nekik nem lett komoly bajuk,csak a gépnek.És hát horror összeget kértek tőlük.annyira nem értek hozzá,biztosan találsz itt a fórumon tőlem tájékozottabbat is ebben a témában,csak tudd,hogy erre nagyon kell figyelni.
Sziasztok!
Júniusban mennénk a párommal Zakynthosra a Nikos&Maria Apartmanba. Olvasgattam a fórumot, de erről a szállásról semmit nem találtam. Ha valaki tudna infót adni róla, az nagyon jó lenne.
Előre is köszönet érte!
Szia! Nem ajnlom a robogot föleg két személyre!! A nyugati part a sziklás rész oda viszont olyan utak mennek, ahol nem mindig jön fel a robogó!! Meredek és kanyargos. Szerintem a leghosszabb egyenes a szigeten a leszállópálya a reptren. Az egész nyugati part sziklás gyorsan mélyül. Akkor bérelj utcán autot ha jól beszélsz valamilyen nyelvet(angol, német görög), mert ha baj van csak így tudsz segítséget kérni. Mi utazási irodán keresztül béreltünk autot(8 napra) és tudtunk belöle alkudni is. Ha az évad végefelé mmentek akkor elég ramaty állapotban vannak a robogok meg a quadok.
A leg részletesebb infokat itt találod:zante.gporta.hu
Csak ezzel a szigettel foglalkozik. Mi is amikor mentünk ott készültünk fel.
Üdv zoli
A letéti díj nincs a robogokra és qvadokra csak jogsi kell. Egyébként azért is megfontolando ezen jármüvek bérlése, mert igen hamar le lehet égni a napon, azt annyi a nyaralásnak. Mi csak a homokas partokon tudtunk buvárkodni, ott nem igazán volt semmi csak néhány csillag meg hal. Sajnos amikor a sziklás részen voltunk, akkor rossz volt az idő így a buvárkodás elmaradt. Porto Vromi vagy Porto Roxa esetleg az északi rész lehet az Keri ahol érdemes uvárkodni. Asszem most ennyi.
Köszönöm a választ, de épp az utazási iroda nem tudta megmondani, hogy mi a címe a stúdiónak. Ők mondták, hogy ott a taxisok is név alapján mennek a helyszínre. Meg azt is mondták, hogy kövessük a transzfer buszt...kicsit fura
Igazából arra is vonatkozna a kérdésem, hogy tényleg nincsenek Laganasban, meg Agois Sostisban utcanevek, házszámok? Mert ha egyáltalán nincsenek, akkor megértem, de így még nem igazán.