Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2896
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128913 Üzenet linkje2010-03-15 18:02:06  Válasz a #128912. hsz-ra

icon_lol.gif
# 2897
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128914 Üzenet linkje2010-03-15 18:36:40  Válasz a #128903. hsz-ra Előzmény #128903

Pontikos icon_smile.gif

Nagyjából egyetértünk:mindenki igénye szerint icon_exclaim.gif
De mi is egy egész évet gürizünk a nyaralásért icon_exclaim.gif
A kocsit itthon kevesebbet használjuk,h.több legyen az
euro odakint.
Ne élezzétek ki ennyire a témát:gyalogos-autos icon_exclaim.gif
Te írtad:demokrácia,tolerancia-épp cáfolod icon_exclaim.gif

Részemről egy ártatlan kérdés volt a jogsival kapcsolatban icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
Miért kell ebből parázs vita... icon_question.gif
Akinek volt tapasztalata,az válaszolt és köszönöm Nekik icon_exclaim.gif
Neked is,mert igenis sokat túrázunk icon_exclaim.gif Csak mi ehhez kocsival érjük
el a kiindulási pontot icon_exclaim.gif

Jó volna,ha mindenki továbbra is feltehetné kérdéseit,megoszthatná tapasztalatait pusztán nézetkülönbségekkel és nem vitával,itt a
Hellaszon icon_exclaim.gif

Üdv Mindenkinek,Macsosz icon_smile.gif

# 2898
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128922 Üzenet linkje2010-03-15 20:11:05  Válasz a #128914. hsz-ra Előzmény #128914

Szia Macsosz!

Nincs itt semmiféle parázs vita,én nem érzem annak.Ő csak pont avval próbál vitázni aki itthon is és külföldön is rendszeres túrázó.Ő leírta,hogy neki
hogy gömbölyű a dolog... és megakar győzni, hogy az anyagi elengedettség nála sokad rangú kérdés.Én pedig a klotyóra is kocsival megyek,pedig lehet gyalog is... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Aranyos nem? Egy kérdés neked: mi kell ahhoz,hogy a nyári görög utazásod jól sikerüljön?? Remélem nem azt írod,hogy csak egy pár túra bakancs... icon_biggrin.gif

# 2899
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128932 Üzenet linkje2010-03-15 20:59:23  Válasz a #128922. hsz-ra Előzmény #128922

Két pár túrabakancs kell icon_redface.gif -.mert ketten megyünk icon_exclaim.gif

De azért némi euro és némi szabi is elengedhetetlen:!:
A szabi,úgy néz ki-lezsírozva.
Az euro még nincs egyben és az Ibusz utat is csak előlegeztem.
De tavaly is így csináltuk és minden összejött a végére.
Itt-ott húztunk a nadrágszíjon-most s ezt fogjuk tenni icon_exclaim.gif
Görögországba menni kell icon_exclaim.gif

Macsosz icon_biggrin.gif

# 2900
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128964 Üzenet linkje2010-03-15 22:25:24  Válasz a #128922. hsz-ra Előzmény #128922

"Egyébként szerintem a pénz nem alapvető feltétele egy jó nyaralásnak. Kevés lóvéból, utánajárva/-olvasva rengeteget lehet látni. Az élmény nem pénztől függ, hanem attól, hogy az ember tisztában legyen az igényeivel és a lehetőségeivel."

Utoljára, mert nem szeretem, ha hülyének néznek (amit sajnos már másokkal is megtettek itt és másik topicban is). A fenti három, egybefüggő mondatom lett kifordítva Atosz által, bosszantott föl teljesen fölöslegesen, és vitt bele értelmetlen "csevegésbe". Lekezelő modora sértő, de mindegy. Ha valaki képes magyar szöveget értelmezni, a fenti idézetben minden benne volt rögvest - tolerancia, demokrácia, igények...stb.

És igen, az anyagi elengedettség nálam sokad rangú kérdés, de eszembe sem jutott bárkit is meggyőzni erről. Mindenki úgy nyaral, ahogy neki jól esik.

És nincs kiélezett autós-gyalogos téma. Van, akinek fontos a kocsi, van, aki akár egészségi okokból kényszerül rá (bár nem biztos, hogy egyébként szeretné), és van, aki bármi miatt is, de nem veszi igénybe. Én -utoljára mondom, már bánom- azért kotyogtam bele, mert autó nélkül sem szorul be az ember adott esetben Nidri 10 km-es vonzáskörzetébe.

Hát ennyi. És igen, Macsosz, Görögországba menni kell. icon_biggrin.gif

# 2901
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128975 Üzenet linkje2010-03-15 23:11:24  Válasz a #128964. hsz-ra Előzmény #128964

Nyugi Pontikos, aki akarja, megérti. icon_wink.gif Szerintem igazad van abban, hogy aki gyalog van, legalább ugyanolyan jól érezheti magát, mint aki autóval van. (Sőt... aki mászott már egy /vagy akár több.../ napot is azért, hogy felérjen egy hegycsúcsra, az tudja, hogy milyen különbség van aközött az érzés között, hogy gyalog vagy autóval érsz-e fel valahová...)

A különbség szerintem csupán abban van, hogy ugyanannyi idő alatt kocsival több dolgot tudsz megnézni, mint gyalog. De ez csak mennyiségi és nem minőségi kérdés... Írom mindezt úgy, hogy mi mindig autózunk a mennyiség miatt... icon_wink.gif De ha nem lenne jogsink vagy pénzünk autóbérlésre, akkor sem tartana minket semmi vissza attól, hogy Lefkadára menjünk. (Főleg, hogy az pont az a helyszín, ahová nagyon olcsón, buszos úttal is el lehet jutni.)

Azért ha egyszer véletlenül egyszerre leszünk egy helyen, akkor szívesen elviszünk Titeket messzebbi strandokra, a kocsiban mindig van két helyünk és fel szoktuk venni a stopposokat... icon_wink.gif

# 2902
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128983 Üzenet linkje2010-03-16 07:20:09  Válasz a #128975. hsz-ra Előzmény #128975

Köszi, Verka! icon_biggrin.gif
Teljesen jól fogalmaztad meg a mennyiség-minőség dolgot.
Lefkadán egy albán vett föl minket - amikor éppen a buszhoz igyekeztünk Lefkasban. Amúgy én már itthon aszerint tervezgetek, hogy mi elérhető (minden szempontból) nekünk, és mi nem. Aztán helyben változatunk, ha útközben (számunkra) vonzóbb helyet látunk. icon_lol.gif Pl. nem volt tervbe véve Lefkasnál a nagy öböl körbesétálása (Gira és társai), de megtetszett, így arra mentünk. Így a végén magára Lefkasra nem sok idő maradt, de egyáltalán nem zavar. icon_lol.gif

# 2903
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129693 Üzenet linkje2010-03-25 10:16:32  Válasz a #128983. hsz-ra Előzmény #128983

Na akkor én is megnyilvánulok 1 hsz erejéig:
Természetesen csak a pénz önmagában nem boldogít, még utazáskor sem. Lefkada épp az a lépték, ahova azért már nem árt egy gépkocsi, mert anélkül nehezen, vagy sehogy sem elérhető néhány szépség. Mondom ezt úgy, hogy nekem nincs jogsim, a nejem meg nem vezet egy borulásunk óta, tehát marad az egyéb megközelítése a kívánt helyeknek. Sajnos Lefkadán az igazán nagy csodák gyalogosan és helyi közlekedéssel nem, vagy csak nagyon nehézkesen elérhetőek. Mi 3x voltunk, és nagyrészt magunkra utalva kellett felfedeznünk dolgokat, és én is amondó vagyok, hogy bátorítsuk a gyalogos+helyi busz+stop verziót választókat, mert bár egy autó vagy motor nagy segítség, de azok hiánya nem kizáró ok. Minket részben a kényszer vitt rá, hogy ezeken a módokon próbáljuk felfedezni a szigetet, de azért 1-2 fakultatív és kocsibérlés (másokkal közösen) bizony sokat tett hozzá az élményeinkhez. Akinek ehhez nincs ereje vagy adottsága, az is talál majd elég szépséget a szigeten, de tény, hogy sokmindenről lemarad(hat). Gyalogos-autós ellentét ott pedig nem létezhet, hiszen egyik nap ez vagyok, a másik nap esetleg az.
A lényeg, hogy az igazság odaát van, vagyis pénz mindenképpen kell egy utazáshoz, és nem csak akkor, ha valaki hülyeségekre szórja, mert sokunknak hozzátartozik egy idegen kultúra megismeréséhez, hogy egye az ételeiket, és igya az italaikat. Az meg pénzbe kerül, ezért a magamfajta sokmindenről lemond év közben. Persze az igazság félúton van, mert kevesebb pénzből okosan gazdálkodva is lehet tartalmasabban nyaralni, és van aki szórja a pénzt, a helyi parton kívül mást se lát 2 héten keresztül, de 'hülyeségekre szórja a lóvét', fekszik naphosszat a napágyon, és issza egymásután az uzókat-koktélokat. Ilyen is van, és nem is baj, mert ha ilyenek nem lennének, túl zsúfoltak lennének a kedvenc öbleink.
Az OFF vége meg az részemről, hogy mint mindig, az igazság valahol mégiscsak félúton van: pénz nélkül semmit se érsz, de kevésből is lehetsz okos.
És éljenek a görög szigetek, hajrá Lefkada (meg Kefallonia, stb.).
UFF (OFF), én beszéltem icon_smile.gif

# 2904
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#129718 Üzenet linkje2010-03-25 16:41:10  Re:

[quote="kónyu"
Az OFF vége meg az részemről, hogy mint mindig, az igazság valahol mégiscsak félúton van: pénz nélkül semmit se érsz, de kevésből is lehetsz okos.És éljenek a görög szigetek, hajrá Lefkada (meg Kefallonia, stb.).
UFF (OFF), én beszéltem icon_smile.gif[/quote]

Az utolsó soraid Árpikám a közös nevezőt adta meg. icon_smile.gif Valóban kevésből is lehetsz okos...Hát okos az igen.Mint régi motoros csak oszthatom a véleményemet: túrázzatok sokat és éljenek a görög szigetek.Én most 1 hétig itthon túráztam éppen, kocsival és anélkül, a végszódra egyet én is offoltam. De Kefalónia, majd hamarosan tapasztaljátok az csúcs! Lefkadánál meg tudod,hogy mi volt a helyzet,de ugyan az...

# 2905
Akka1986
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131038 Üzenet linkje2010-04-12 20:06:52 

Július közepént tervezünk menni 6 napra Lefkadara. Mi a véleményetek arról, hogy bevállalható-e a spontán szálláskeresés a szigeten? Van-e valakinek ilyen tapasztalata?
# 2906
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131048 Üzenet linkje2010-04-12 22:35:00  Válasz a #131038. hsz-ra Előzmény #131038

Akkortájt már igen necces icon_rolleyes.gif
# 2907
Szilárd78
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131473 Üzenet linkje2010-04-18 19:05:21 

Helló!Mi most megyünk először Lefkadára.Augusztus 30-án.Busszal megyünk az Apollón travellal.A Sun Rise apartmannba.Jön akkor valaki?
Üdv:Niki és Szilárd

# 2908
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131474 Üzenet linkje2010-04-18 19:10:47  Válasz a #131038. hsz-ra Előzmény #131038

Mi mernénk menni, de szerintem nagyon sokan mondják, hogy inkább ne. Tavaly bár nem Lefkadán voltunk, de július közepén, tranzitokkal együtt 6 helyen laktunk, és mindenütt nagyon simán találtunk szállást 4 emberre. Idén június végén indulunk többek között Lefkadára, ha hazértünk, többet tudok majd mondani icon_wink.gif
# 2909
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131477 Üzenet linkje2010-04-18 19:37:24  Válasz a #131038. hsz-ra Előzmény #131038

Attól függ mennyi fővel utaztok, és hol szeretnétek a szállást. Szerintem egy-két studió, apartman Nidriben, vagy Vaszilikiben biztosan lesz, de ha többen utaztok, nem biztos, hogy egy helyen tudtok szállást találni. Ha nem is akartok előre foglalni, érdemes utazás előtt egy-két héttel egy pár szállást megkérdezni, van -e hely,így nem kell sok időt a kereséssel tölteni.
üdv. süni

# 2910
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131478 Üzenet linkje2010-04-18 19:47:11  Válasz a #131474. hsz-ra Előzmény #131474

Szia Szirom !

Már azt hittem senki nem jön Lefkadára, nagyon elcsendesült a topik. Mi június 28.-tól megyünk 12 éjszakára, Nidriben lesz a szállásunk. Eddig 6-an vagyunk, két kocsival.
Ti mikor utaztok és hol lesz a szállásotok ?

üdv. süni

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 193 194 195 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu