Meritre! Örömmel olvastam soraid a Stefanosról! A hellaszos pargai képeket nézegetve tavaly is lenyűgöző volt a kilátás, remélem ezen a nyáron nekünk is alkalmunk lesz a halételeiket megkóstolni!! Egyébként milyen árakkal dolgoznak???Elviselhető???
Medea! Mi tavaly utaztunk velük Sartira nagyon korrekt iroda amire befizetsz azt kapod a söfőrök is nagyon rendessek segítőkészek, zökkenőmentes volt az út. Legelől ültünk jókat beszélgettünk velük.A szokásos emeltszintű volt a busz ülések oldalra hátra állíthatók. Csak ajánlani tudom őket. És Parga is gyönyörű 2007-ben nyaraltunk ott de mi az Aeolussal voltunk. Akkor még csak ők utaztattak oda. Nekünk velük sem volt gondunk. Annyi a nagy előnyük, hogy hosszabb turnusok vannak 7napos áron. Üdv Erika
waltertravelnél vannak valakinek tapasztalatai a buszról (milyen busz pl?) melyik szállás mennyire igényes?
Szia Medea én csak ajánlani tudom öket 12-éves utazásaim során ez volt a legkorrektebb buszos utazás ennél kedvesebb sofőrökkel soha nem találkoztam és a buszuk is minden igényt kielégít és itt lehet használni a WC-t persze kis dologra semmi probléma vele
Bár idén felhívott Walter és ő mondta hogy vettek még buszokat igy nem tudom hogy azon lessz-e WC használat de ha öket választod mint én is mert velük megyek Pargára nyugottan megbízhatsz bennük
valakinek véletlenül nincs képe az apartmanok elhelyezkedéséről?
Igazából a Bakas apartman érdekelne, vagy ha valaki tud róla bármilyen infót megköszönném!
Walter travelos Christina apartman emeleti-nem felujitott- 3 ágyas szobája.Külön légtérben konyha,alapfelszereltséggel,a konyha melletti ajtó a fürdő.A két erkélyes azért nem olyan jól látszik,mert szinte végig le cvolt huzva a napellenző nekünk.Egyébként ajánlom a házat és a céget is,tavaly voltunk velük,nagyon jó volt.
Mivel még 2008-ban csak az Aeolus utaztatott Pargara ezért velük mentünk. A Valtos beach-hez volt közel a szállásunk, a Diogenis apartman. Mindjárt az első nap izomlázam lett, úgyhogy másnaptól béreltünk motort. Ezzel mentünk el a Pargatól nem messze lévő Gliky faluhoz ahol az Acheron folyó van. Gyönyörű szép hely érdemes megnézni. A folyóban gázolva mentünk fel egészen a szurdokig, néhol csak bokáig ért a víz de van ahol térdig. Bár most jut eszembe, hogy ti májusba mentek, akkor még nagyon hideg lesz a víz. Mi augusztus közepén voltun kb. 40 fokban, de alig bírtam bele menni, olyan hideg volt. Aztán 2 napra béreltünk autót és meglátogattuk Lefkada szigetét. Itt egy csodálatos délelőttöt töltöttünk el Egremninél. Kicsit macerás a megközelítése de nagyon megéri.(kb. 360 lépcsőfok lefelé, na de onnan fel is kell jönni!). Hatalmas hullámok voltak a fiaim nagyon élvezték. Innen tovább mentünk a Porto Katsiki öbölhöz. Fürödtünk és gyönyörű képeket készítettünk. Eredetileg körbe akartunk menni a szigeten de a fiúkat olyan nehéz volt kihúzni a vízből, hogy már nem volt idő csak hazafelé menni, így is sötétben értünk vissza Pargaba. Másnap Korfu lett volna az úticél, ha nem késsük le a kompot. Ezért helyette visszaúton bementünk a Pargatól nem messze lévő Syvota faluba és fürödtünk. Amit nagyon sajnálok, hogy kimaradt az a Kék barlangos hajóút. De hát legközelebbre is kell valami programot hagyni!
Nekünk a Bakas apartmanban lesz a szállásunk és ez a Piso Krioneri-hez van közel.
Mi autó bérlést tervezünk,hogy minél többet meg tudjunk nézni. Szigetek közül pedig Lefkada, Korfu és Paxos van tervben. Remélem, hogy belefér a 2 hétbe
Remélem, hogy azért nem lesz rossz időnk! Sajnos a ballagások miatt csak ez az időpont volt jó nekem, vagy a június második fele. De a május mellett döntöttünk, remélem nem bánjuk meg!
Az Aeolussal én csak egyszer utaztam, nekem nem volt velük gondom, de az repülős út volt. Az Apollon viszont egy bevált iroda. Így nem is gondolkoztunk másik irodában.
Látom lefoglaltad az utat Santorínire! Maradt a Kostis?
#1302552010-04-01 12:47:51 Válasz a #130107. hsz-ra
Ezt komolyan mondod, hogy a Diogenis -hez menetelbe izomlázad lett?
Szerintem egész közel van mindenhez még Ali Pasa vára is bevállalható.
Amikor a másnapi hajókirándulásra kellett lerohanni még aznap, hogy elérjük őket akkor szerintem max fél óra alatt megvoltunk úgy hogy még alkudtunk is a női hajóskapitánnyal akinek a lánya fordított angolra.
Mondjuk Lichnos-ról már miis inkább vizitaxival jöttünk vissza mint hogy újra felmásszunk a hegyre
#1304572010-04-05 18:16:26 Válasz a #130044. hsz-ra
Fórumozók!
HA minden igaz, július 5-től Pargan nyaralok családommal.Tavaly Montenegróban nyaraltunk Petrovacban, hasonló velencei stílúsú város, mint Parga, ezért is esett most erre a választás. Egyetlen egy hátránya volt, a tenger nem volt több 20 C°-nál. Mire számíthatok itt? Az égei-tengeri részt már háromszor élveztük, ott semmi probláma nem volt. Segítő válaszokat kérnék.
...Tavaly Montenegróban nyaraltunk Petrovacban, hasonló velencei stílúsú város, mint Parga...
Meg fogsz lepődni; még csak nem is hasonlít, s a homok sem vörös (már ahol van)... Olvasd vissza a fórumot és nézegess képeket. Itt sem termálvíz van a tengerben...
Mielőtt félreértenéd... Szerény véleményem szerint sokkal szebb és kellemesebb hely Parga, mint Petrovac, bár az sem rossz. Kérdés, hol lesz a szállásod, mert az itt nagyon nem mindegy; csupa dimb-domb minden; jókat lehet "túrázni" a szállástól a kedvenc strandig, s főleg hegynek fel vissza...