Ezért nem kell váltani maci valutát . 6 euroból megúszod oda vissza.
Ez nem ilyen egyértelmű! 2007-ben nem elégedtek meg az egy euróval, csak 3 euró leszurkolása után engedtek tovább. Néhány utánunk következő járműtől még az 5 eurót is elkérték, pofa nélkül.
Különben: 1+2+1=4*2=8 , ugyanis ritka nagy mázli, ha a középsőnél csak egy eurót kérnek.
Hogy ne verjenek át, jobb ha váltassz!
#1306962010-04-08 20:37:19 Válasz a #130692. hsz-ra
Amióta euró van , én azóta mindig azzal fizettem , és mindig elfogadták az összes kapunál az egy eurót. Soha nem kértek többet. Előre szoktam késziteni és egyből a kezébe nyomom, aztán már megyek is tovább. Most mikor szerdán jöttünk haza, egy külföldi rendszámú autó simán fizetés nélkül ment át elöttem a kapun. A fazon a bódéból még csak utána sem nézett.
#1306972010-04-08 20:39:44 Válasz a #130692. hsz-ra
Én biztos hogy soha nem fogok denárt váltani. Azért nem fogok megállni. Ha esetleg kevesli a pénzt akkor max még a kezébe nyomok egy 50centest, aztán jó napot
Nálunk le volt!
És már nem kint keresünk váltót, hiszen Budapesten, a Ráday utcában, mindig kapható dénár. Inkább perkálom denárban a megfelelő összeget, mint lehúzzanak 2-6 euróval.
#1307182010-04-08 21:42:49 Válasz a #130714. hsz-ra
Mi is többször jártunk arra, fizettünk euroval is, denárral is, de bennünket sem ért atrocitás. Egyébként a határon a zsebből váltóknál szoktam denárt venni. Tavaly csak a harmadik adott csak 600-at 10 euroért, az előző kettő kevesebbet ajánlott, de nem szabad feladni.
Én biztos hogy soha nem fogok denárt váltani. Azért nem fogok megállni. Ha esetleg kevesli a pénzt akkor max még a kezébe nyomok egy 50centest, aztán jó napot
Hááááát, azért kíváncsi lennék erre élőben is, mikor odaadod a 2€-t és azt mondja, még 3-at! Sorompó meg lezárva. Velem megesett. És miután az €-val fizetés nem hivatalos, csak szép lehetsz, de okos nem!
(mielőtt bárki elrettentenék, mindössze egyszer jártam így, nem tudom hány esetből)
Mi tavaly itt néztük mennyi euróban a díj és azt történt, hogy adtuk a 2 eurót és 1-et vissza adott. Na akkor most mi van? Más is írta, hogy neki is vissza adták és nem kértek. Persze ott is mások az emberek, biztos mi pont kifogtuk a normálisat.
#1307272010-04-08 22:32:36 Válasz a #130725. hsz-ra
Nem kell ezt a fizetni valót ennyire túl ragozni. Biztos megoldom majd a helyzetet ha esetleg nem lenne neki elég az az egy euró. Ez miatt én nem aggódom
#1307282010-04-08 23:37:58 Válasz a #130727. hsz-ra
Aggódni én sem aggódok, csak azért mondtam, hogy aki kérdezte a dolgot ezzel is számoljon, esetleg ne érje csalódás.
Azt mindenki bátran mondja, hogy lehet €-val fizetni, de hogy ez nem hivatalos, és összeakadhat az ember vastagabb arcbőrű sorompó nyitogatóvak is, azt már nem. Remélhetően ennek az is az oka, hogy kevesen tapasztaltuk ezt.
Természetesen autópálya-sorompónál még nem lőttek rá a magyarra és Macedónia ugye EU tagjelölt, tehát nem kizárt, hogy akár elfogadott fizetőeszköz is lehet az €. Közülünk jónéhányan tekintélyes rutinnal rendelkeznek, ezt én egyébként messzemenően tisztelem. De idézem egy kedves fórumos ismerősömet: "Macedónia hivatalos fizetőeszköze a MKD és minden országban igyekszem a hivatalos pénzzel fizetni..." Én is emellett voksolok.