#1118222009-07-30 19:57:28 Válasz a #111811. hsz-ra
Szia kissas47!
A Knorr-os zöldséglevest N. Marmaras-on vettem a Smile nevű boltocskában, a zöldség zöldjét a N. Marmaras-i piacon.
És te mit fogsz vinni? Szabad ilyet kérdezni? Vagy csak konzerv? Szerintem ne is görcsölj rajta! A kaja - véleményem szerint - nem szabad , hogy központi téma legyen:
a) pénzbe kerül
b) hízik tőle az ember
c) energiát ad, azaz meleged lesz tőle
d) a kaja megvásárlására, elkészítésére fordított idő, helyett inkább fürdés, vagy kirándulás
e) foglalja a helyet
f) a folyadék a legfontosabb (víz)
Persze a fentieket viccnek szántam (vagy nem?), ill. gondolatébresztőnek!
üdv.: Zsófi73
#1118502009-07-30 21:09:07 Válasz a #111822. hsz-ra
Kedves Zsófi
ilyen gondolatokat akarsz bennem ébreszteni ebben a kora esti órákban
ha jól számolom ez lesz a 13. utam Göröghonba- és eddig a vitt kajának a felét visszahoztam(tuk),
megfogattam, hogy ez a legkevesebb, de sajnos van amit vinnem, ill. ennem kell, mert muszáj, és az nagy úr (sajnos).
de most úgy megyek, hogy addig maradok amíg a pénzem tart, de legkésőbb 20-ára haza kell jönnöm, mert a kutyám nem engedett el tovább
további kellemes estét Neked(is)
Korfura utazóknak milyen útikönyvet esetleg térképet ajánlotok?
Szia Isti,
Én a Berlicz zsebútikönyvét ajánlom. Kicsi, de minden fontos benne van, színvonalas, könnyed a stílusa, humoros is, a minősége is jó (szép képek, jó papír). Az árára már nem emlékszem, olyan 1000 Ft körül volt tavaly (a West End City-ben a Libriben vettem).
Továbbá, ha beszélsz angolul, akkor ajánlom a Lonley Planetet. Nem kell feltétlenül az egész könyvet megvenni, egy-egy fejezet is emgrendelhető a honlapjukról (kártyával kell fizetni és adnak egy kódot, amivel letölthető a kiválasztott fejezet).
Persze van még sok más is, biztos ajánlanak még neked ezt-azt a topiktársak
Ja, és mire NE adj pénzt: a Booklands 2000 kiadó Mike Gerrard által írt könyvére. Tartalmilag rendben lenne, szép és igényes a könyv, DE olyan pocsék a fordítás, hogy az kimondottan zavaró és a 2700 forintot semmiképpen nem éri meg.
Uppsz:) Elfelejtettem megkérdezni mik azok a dolgok amiket feltétlenül vigyünk magunkkal egy pl korfui utazásra?
Viccelsz?
Sztem a lista: napszemüveg, fényképezőgép, naptej hármassal kezdődik.
Dehát a csomag attól függ, hányan utaztok és hány évesek vagytok?
Mit szeretnétek csinálni (csak fürdeni vagy kirándulni is)?
Mivel utaztok? Mi, ha repcsivel megyünk egy-egy kicsi csomagot viszünk csak, ha autóval, akkor megpakoljuk a csomagtartót...
Továbbá, hogy mikor utaztok?
És attól is függ, hogy mennyi pénzetek van? (mert naptejet lehet otthonról is cipelni, de ha a pénz nem gond, akkor ott is megvehető...)
Köszönöm szépen a válaszod!! Gyorsan utana is nézek annak amit ajánlottál
Hát az angol nyelvel bajok lesznek.. Nem igazan beszélem a nyelvet.. Sőt mondhatnám ugy is, hogy nem:) Érdekes lenne megértetnem magam a görögökkel:) Szerintem pislognék mint hal a szatyorban:)
Egyedül utazom és 26 éves vagyok:) Pasi:D
Mindkettő.. Kirándulni és fürdeni is:)
Busszal:D Hosszú út lesz, de most ez van:D
Június végére terveztem az utazást:) Igaz azt hallottam akkor tikkasztó meleg van:D
Pénze nem sok van.. Az utazás kijönne olyan 80-ból, költöpénz kb ugyanennyi vagy kicsival kevesebb lenne:)
#1307832010-04-09 12:12:59 Válasz a #130780. hsz-ra
Többnyire tudnak németül, olaszul is...
És ha egyik nyelvet sem beszéled, akkor is meg lehet értetni magad kézzel-lábbal a görögökkel, mert nagyon kedves és nyílt népség
Ugyanakkor a kaják görög vagy angol neveit és pár szót angolul, vagy akár görögül azért érdemes megtanulni, hogy könnyebb legyen az élet
De ne csüggedj! Ha nem jön össze, akkor is fogsz tudni rendelni kaját, a legtöbb tavernában pl fotó is van a kaja neve mellett