#1308702010-04-09 21:43:19 Válasz a #130869. hsz-ra
Kedves Csutek!
Csak fel akartalak vidítani egy kicsit,de látom a szívedre vetted a dolgot.
Nem állt szándékomba megsérteni téged.
A szúnyog az azért van hogy jól megszúrjon minket.
Mi is mindig felkészülünk és soha nem találkoztunk még kint vele és így ki is dobhatom az idén mert lejátr a szavatossága.
Még 1x bocsesz.
#1308732010-04-09 21:51:12 Válasz a #130870. hsz-ra
Nem vagyok ám olyan haragos, mint amilyennek látszom(pláne olyannal nem, akivel nagyon jókat tudok beszélgetni). Csak kimerültem a ház festésétől, és kicsit érzékenyebb vagyok. Főleg, ha tudom, hogy nem beszélek butaságot, hiszen a férjem a saját bőrén tapasztalta meg a szúnyog ügyet. És tudom, hogy sok gyereket imádnak ezek a dögök, és nem szeretném, ha a családok fölösleges költségekbe vernék magukat.
Kint hasonló áron beszerezhetőek a lapkák és a sprayk. Fölösleges itthonról vinni. Csak ennyi lett volna a mondandóm lényege.
Engem imádnak/imádtak a szunyogok sajnos:S Régebben is szerettek, mára már elfelejtettek asszem:) Lehet azert mert nem voltam olyan helyen ahol sok a szunyog:)
#1308812010-04-09 22:00:36 Válasz a #130876. hsz-ra
Görögországban is csak olyan helyen sok a szúnyog, ahol a közelben édesvíz is található. Mindegy, hogy egy tó vagy egy kanális.
Vrasnán észre sem vettem a létüket, de Fourkán és Paralián még engem is kóstolgattak, amíg nem szerztem be helyi fegyvereket. Pedig engem sohasem szerettek.
Ezek szerint neked nem olyan jó a véred mint a férjednek:) Remélem Korfun vagy Tolon nincsenek ezek a dögök Mert akkor egy jó nagy szunyogcsapót kell beszereznem:)
Ezek szerint neked nem olyan jó a véred mint a férjednek:) Remélem Korfun vagy Tolon nincsenek ezek a dögök Mert akkor egy jó nagy szunyogcsapót kell beszereznem:)
Nekünk a törcsi is bevált, amíg nem volt megfelelő vegyi fegyverünk.
Igaz, nem láttuk a tulajok arcát, amikor felfedezték a hullákat a falon.
Hát nem biztos, hogy nagyon örültek neki:) De sebja ugyis benne vagy a festésben most:) Majd legközelebb huzol oda is pár csikot ami elfedi a kis dögöket:)
Apropo van valami kis görög zsebkönyv amiből könnyű puskázni a nyelvet? Gondolom szeretik a görögök ha megszolalsz a nyelvükön
#1308892010-04-10 00:03:49 Válasz a #130863. hsz-ra
Több száz szúnyogfaj van, ránézésre (bár mi a fene látható szabadszemmel egy akkora pici rovaron????) egyformák, de genetikailag nem, és ezért van az, hogy rá se rántanak a magyar rovarirtóra (biológus van a családban, elmagyarázta, de persze minden részletet nem jegyeztem meg, bocsi, és remélem nem is érdekel benneteket.)
A lényeg az, hogy lapkát tényleg odakint kell venni!
#1308922010-04-10 08:17:10 Válasz a #130885. hsz-ra
Lehet kapni zsebszótárt, olyan 1500 Ft körüli áron. Nem tökéletes, de jókat mosolyognak a görög emberek, ha abból próbálsz pár szót alkalmazni.
Szerintem megéri megvenni, mert ha nem is tanulsz meg beszélni, pár lényeges szót/mondatot mazsolázhatsz belőle. Ha megtalálom a kupiban, akkor megírom melyiket érdemes megvenni.
#1309092010-04-10 12:44:59 Válasz a #130883. hsz-ra
Szia Isti26!
Mi tavaly Korfun nyaraltunk és Moraitikán volt a szállásunk. A párom első éjjel semmit nem aludt a szúnyogoktól, így másnap mentünk szúnyogriasztót venni (korábban sehol nem találkoztunk ilyen mennyiségű szúnyoggal). Meg is találtuk a boltban, volt vagy 15 féle, tanácstalanságunkat látva odajött a három beszélgető görög férfi közül a legfiatalabb és megmutatta, hogy melyiket érdemes megvenni. Hallgattunk rá és nem bántuk meg, tökéletes volt, minden éjjel használtuk és a szúnyog probléma ezzel megoldódott.
D.