üdv,Petros,a paripa tankja 38literes,de ha az első kattanás után még nyomod,akkor a betöltőcsőbe 3liter belemegy,de ez nagy melegben nem ajánlott,mert a meleg tankból a hideg benzin sugárba fog kilövellni...
Köszi szépen Ikinges!
Amúgy Athén-Székesfehérvár 300 euró volt márciusban. Benzin+útdíj és a már említett autóval és körülmények közöttt.
Időben Evzoni-Szeged kb 8 és fél óra.... bár én csak tankolni és a határokon álltam meg és egyszer volt egy kb 15 perces "extra" szünet.
#1314482010-04-18 13:43:29 Válasz a #131427. hsz-ra
Szia Tibibaba!
Sorry
Már javítottam is.
matuska63
Látom nem sokára Nei Pori-ba mész árakról majd tudnál némi tájékoztatást adni ha visszatértél?
Természetesen gondolom a többieket is érdekli majd a benzin valamint pályadíjak árai. Ha ezeket feljegyzetelnéd és később megosztanád velünk hálásak lennénk.
#1314492010-04-18 13:48:46 Válasz a #131448. hsz-ra
Bár nem vagyok egy grafomán tipus, de a lehetőségekhez képest igen.
Mivel csak másodszorra járok Görögben és abból is először autóval, én is kihívásokkal küszködök, de gyáva népnek nincs hazája igy nagy a lelkesedésem.
Ha már lúd legyen kövér! Gondolkodok rajta, hogy indulás előtt (Parga az uticél) majd kiugrok az ukránokhoz tankolni. Én ugyan nem járok ki, de ha jól időzítem a tankolást akkor kb. 75 liter naftát tudok haza hozni. Ennek a költségeket leszámítva kb. 7,500 ft haszna van. Végül is érdemes elgondolkodni rajta!!! Sok kicsi sokra megy, itt ezer, ott kétezer, s rögtön összejön husz harminc ezer!
#1315072010-04-18 22:37:48 Válasz a #131433. hsz-ra
"Ciki vagyok nagyon? icon_redface.gif"
Miért lennél? A saját pénzed, úgy költöd, vagy nem költöd ahogy akarod. Hogy ki min spórol, az a saját dolga, de itt és most mindössze a macedon tankolásról beszéltem!
Azért az hozzátartozik, kb. 1200km-t megyek egy tankolással, tehát nem igazán érint az útközbeni tankolás.
#1315522010-04-19 21:20:24 Válasz a #131551. hsz-ra
A tartályba, ami 60literes, gázolaj kell,. Ebből kiszámolható, hogy ilyen jellegű út során, valamivel 5liter alatt fogyaszt.
Ha a típusra gondoltál, akkor Volkswagen.
Sziasztok!
Tegnap érkeztünk Nidribe! Most 28 fok van, de az esték még hidegek!
Néhány info az útról:
szerb autópálya dijak: 3,5EUR, 2,5EUR, 7,5EUR, 2,5EUR (A belgrádi hid járható)
macedón autópálya dijak: 1EUR, 2EUR, 1EUR
görög autópálya: 2EUR, alagút 3EUR
A magyar-szerb határ fél óra, a szerb-maci határ 2 perc volt. A macik a zöldkártyát és a forgalmit kérték el.
Nidri megint fel van túrva, csatornáznak...talán júniusra befejezik. Mindenki szépitgeti az üzletét és vidáman készülődik a szezonra!
Üdv,
Miti