Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 5731
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131807 Üzenet linkje2010-04-22 14:55:08  Válasz a #131800. hsz-ra

Jajj, ha Te azt tudnád, nekem mennyi mondanivalóm van még...
(ha nem szándékos az off részedről és nem bánod hogy nem veszlek túl komolyan, a Dumcsi topiban majd elmondod, hova-merre...)

# 5732
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131819 Üzenet linkje2010-04-22 17:13:45 

1: 50-60-50 dénár a díj helyi pénzben
2: miből áll azt a cetlit elrakni
3: még sosem hallottam, hogy valaki kérte volna azt a "blokkot", és tőlem sem kérték sosem
4: ha a rendőrnek pénz kell, úgyis megtalálja a módját...
5: aki már ezek miatt is stresszel, ráadásul előre, annak tutira nem lesz elég még egy hónap nyaralás sem, hogy "kipihenje" magát

Végül ritkán osztom h.apci nézeteit, de most én is azt mondom, ne az olyan út közbeni dolgokkal foglalkozzon az ember, ha megteheti, hogy autóval megy, hanem tervezze meg, hogy az ott töltött időt minél hangulatosabban, hasznosabban, pihentetőbben, a saját igényeinkhez megfelelően tölthesse el.
Itt tankoljak, ott váltsak, itt ne váltsak, megállít, nem állít...
Nyugi! Ezeken úgyis "élve" túljutsz és sok választásod úgy sincs, ha autóval mész.
Amúgy, mivel a két ország pénze nem konvertibilis, hivatalos banki árfolyamon úgysem vehetsz. "Maszek" váltóknál még csak-csak...
Már a szerbeknél a határon sem váltanak forintot, csak eurót, Macedóniában meg szerintem szintén el lehet felejteni.
Az meg tuti tény, ha "külföldi" valutával vásárolsz másfajta valutát(magyaroknál ugye forintot euróra, azt dinárra és dénárra) tuti bukta az árfolyamokon!!!
Na és akkor ezek után számolgassa az ember, hol faragja le azt az 1-2 ezer forintot, ha egyáltalán lefaragja!

De ez mind a személyes véleményem és tapasztalatom!
Kekem alapelvem az utazás ideje alatt: legyen elég kajám, vizem, ha gyógyszert kell szednem valamire, akkor az is legyen, még tartalékban is és sose várjam meg, hogy a benzinmutató nagyon "kifeküdjön". És ha ezek előtte kocsit is átnézettem, akkor azt hiszem én mindent megtettem, hogy normálisan odaérjek, ahova akarok.

A többi dolog meg majd adja magát icon_wink.gif

# 5733
Matuska63

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131820 Üzenet linkje2010-04-22 17:37:22 

Uraim, tegnapi nappal frissültek az amzs.si honlapon az üzemanyag árak.Akit érint lesse meg bár látom van itt akinek nem számit az az egy két ezres. Szeretném már én is osztani ezt a könnyedséget, de valahogy nem jön össze.
# 5734
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131823 Üzenet linkje2010-04-22 17:57:29 

Szerintem itt már rég nem arról van szó, hogy 1-2 ezres! Hanem fölöslegesen aggódni dolgokon (milyen cetlit adnak, kinek a zsebébe megy, ha a rendőr kéri...) Kell-e határ előtt tankolni...
A másik az árfolyam különbözeti kérdés...
És ha Szerbiában látok egy kutat, ahol éppen már illő lenne tankolni, de mégsem állok meg, mert az előző mellett ahol eljöttem, 0,025 dinárral olcsóbb volt...
És szerintem az az ember még nemszületett meg, az utazást fillérre pontosan ki tudja számolni!
És pont az az 1-2...5 ezer forint +/-, amivel csak a felelőtlen ember nem számol!!!
A benzin ára meg most végképp csak "nagyiágrendileg" lehet fontos, aki 2-3 hónap múlva indul!
Itt 1-2 hónap alatt lett másfélszeres a benzin ára!!! Akkor mennyi lesz júliusban, vagy augusztusban??? icon_rolleyes.gif

# 5735
Matuska63

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131826 Üzenet linkje2010-04-22 18:30:44  Válasz a #131823. hsz-ra Előzmény #131823

Abban igazad van hogy nemazon az 1-2 ezresen fog múlni, de ha az ember egy kis odafigyeléssel és előre számítással, tervezéssel 10-20e.-t
takarít meg az már számít. Különben is azt el tudom magamra is költeni.
Az meg, hogy kinek a zsebében landol a pálya díj engem nem igazán érdekel, hisz magyarországon lakom és ezek a szempontok 20 éve itt kibogozhatatlanok. Kéne ide is egy Makedon egy kardal.

# 5736
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131830 Üzenet linkje2010-04-22 19:12:52 

Nem is az odafigyeléssel van gond!
De az oda-vissza úton maximum az az említett pár ezres +/- múlhat!
A kapudíj adott, a fogyasztás szintén! Millió hágót nem kell megmászni, elég "simán" dinamikusan lehet végig jönni.
Az meg, hogy útközben a benzinen hol fogod meg a pénzt... hát szintén nem túl nagy tervezést igényel, főleg mint mondtam hónapokkal előtte. A friss infók meg úgyis fel fognak kerülni ide! Lehet, hogy itt olyan benzinár lesz júliusra, hogy inkább nem érdemes kaját hozni, azt itt venni és 2-3 húszliteres benzinkannát teletenni útközben icon_biggrin.gif
Spórolni a racionális, előrelátó kajavásárlással kell, és a legnagyobbat a "kacatok" nem megvételével lehet.
Illetve a nyaralóhely jó megválasztásával. És én váltig tartom magam ahhoz, hogy a helyben keresett szálkással tudok még igazán PÉNZT spórolni!

# 5737
Imgi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
219 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131832 Üzenet linkje2010-04-22 19:35:47  Válasz a #131820. hsz-ra Előzmény #131820

Hátha az igazán aktuális benzin és útdíj ár érdekel akkor ajánlom figyelmedbe az amsm.com.mk és amss.org.rs oldalakat
# 5738
Ebdy

Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131844 Üzenet linkje2010-04-22 22:38:34 

Nekem is a véleményem,hogy nem azon kellene stresszelni, hogy a pályadíj 1 euro 50 cent,vagy esetleg 2 euró.
Mi lesz a nyaraláson? Mindenen ennyit aggódtok, sosem kapcsoltok ki.
Gondoljatok bele mennyi is egy euro!?
Az üzemanyagárakról pedig szerintem MOST még fölösleg meditálni, ki tudja még addig mi lesz?
Várjuk az infókat!
Mit gondoltok?

# 5739
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131847 Üzenet linkje2010-04-23 05:53:25  Válasz a #131844. hsz-ra Előzmény #131844

Azért "stresszelésnek" nem nevezném icon_biggrin.gif
De a pályadíj nem € hanem MKD, ez utóbbiból 50-60-50, előbbiből meg ki tudja mennyi. Arra is gondoltam, hogy kicsit olyan lenéző a kapus számára, ha kap 1€-t amolyan "baksisként", holott ő nem koldul, hanem jegyet árul 50 MKD-ért. Erre mondhatja, hogy "hoppá madzsar, aggyál csak mégegyet!"(Meggyőződésem, hogy azért nem volt még gondom a kapuknál, mert kiszámolva ott van a cd tartóban a denár, és mindig a pontos összeget fizetem. Nincs lehetősége sem lehúzni.)

# 5740
Malkolmcole

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131852 Üzenet linkje2010-04-23 10:01:20 

Helló Mindenkinek!

Június 25-én idnulunk Görögbe E75-ös úton Zakynthosra. Ha valaki szintén pont aznap indulna Görögbe, kérem vegye fel velem a kapcsolatot. Vagy itt priviben vagy a - szucsgergo@lajt.hu - emailcímen.

# 5741
Csz75

Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131855 Üzenet linkje2010-04-23 10:48:38  Válasz a #131852. hsz-ra Előzmény #131852

Szia Malkolmcole!
Mi is Zakynthosra megyünk, igaz csak augusztusban. Ha megjöttök, ugye megosztod majd velünk az információidat?
Addig is, ha bármilyen új infromációt megtudsz, örömmel venném, ha közzétennéd.
Eddig ezeket az oldalakat - többet pont ebből a topikból - gyűjtöttem össze:
Útleírás (általános): http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333
Szerb autópálya díjak: http://www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_eng.pdf
Komp menetrendek: http://www.zakynthos.net.gr/English/ferry_en.php
http://www.zanteisland.com/html/english/orari.htm
Rio-Antirio híd díja: http://www.gefyra.gr/en/index.php?ID=WyR2XeFsxwjet00i
---
Üdv.
Szilvi

# 5742
Camion

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131878 Üzenet linkje2010-04-23 17:59:56 

h.apci-nak teljesen igaza van! Aki ennyit szarakodik ezekkel a pályadíjakkal az menjen busszal-gyalog vagy mardjon a seggén otthon! Aki fél külföldre menni autóval, számolgatja a filléreket, gyűjti a hasonszőrü utazókat annak azt tudom tanácsolni, hogy a Magyar határt véletlenül se lépje át!!!
# 5743
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131894 Üzenet linkje2010-04-23 19:19:56 

Camion!
Teljesen igazad van és sokan valami ilyenről beszéltük eddig is páran... icon_biggrin.gif

De plíz, egy kicsit "szebb" stílusban icon_wink.gif

# 5744
Csutek

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131901 Üzenet linkje2010-04-23 19:44:56 

camion írta:
h.apci-nak teljesen igaza van! Aki ennyit szarakodik ezekkel a pályadíjakkal az menjen busszal-gyalog vagy mardjon a seggén otthon! Aki fél külföldre menni autóval, számolgatja a filléreket, gyűjti a hasonszőrü utazókat annak azt tudom tanácsolni, hogy a Magyar határt véletlenül se lépje át!!!

Itt senkisem fekáliázik a pálya díjakkal!
De!
Ha van egy bizonyos díj egy szakaszra, akkor nem óhajtok 10 fillérrel sem többet fizetni, ha azt a 10 fillért hasznosabban is elkölthetem! Pedig nem spórolok, hiszen 2500 eurót+bankkártyát viszek a 20 napos útra.
De az elveimhez ragaszkodom, így a nem euró övezetbe tartozó országokban, a megfelelő valutával fizetek.
És ez nem kicsinyesség, hanem elvi kérdés!

# 5745
Bajusz

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131905 Üzenet linkje2010-04-23 20:03:12  Válasz a #131901. hsz-ra Előzmény #131901

Úr isten! Ennyi kicsinyes "elveihez" ragaszkodó ember!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 382 383 384 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu