Péter!
Mi tavaly augusztus utolsó hetében voltunk Olympic Beach-en. Ez az üdülőhely szomszédos Paráliával. Egy jól kiépitett sétány kötöi össze a két települést. Hát bizony még ekkor is elég nagy volt a nyüzsi és a strandon is nagy volt a zsúfoltság. Mi is inkább a strandon kivüli partszakaszra jártunk fürödni, napozni.
Az időjárást úgy sem tudod kiszámitani. Szerintem emiatt kár görcsölni. Ha 40 fok meleg van és belemégy a tengerbe, akár hány fokos is, hidegnek fogod érezni. De ez pár perc mulva elmúlik.
Niki!
Parálián tényleg lebontják a hullámtörőket. Már tavály nyár végén, amikor mi ott jártunk, akkor elkezdték. Le is fotóztam.
Az INO nagyon jó választás. Új apartmanház. Tényleg nagyon szép. A part közel van és a központ sem esik tőle borzalmasan messze. Viszont csendes a környé, éjszaka lehet pihenni. Barátaink tavaly június első hetében voltak itt. Maximálisan elégedettek voltak vele.
Sziasztok! Gondoltam néhány megjegyzéssel kiegészítem az eddigi hozzászólásokat.
Tavaly nagyon lassan, későn indult be a szezon, bár egész nyáron nem volt olyan igazi szezon, mint előző években, az a tipikus paraliai óriási tömeg. Gondolom a válság (?) miatt...
Augusztus 15. után pedig a görögök már nem jönnek, akkor sem ha 40 fok van, de ez náluk valami olyan hülyeség, mint hogy aug. 20. után a Balatonon is vége a szezonnak. Bár a görögök (vagyis a környékbelieket értem ezalatt ) inkább csak vasárnaponként szoktak lejárni a partra a beach barokba.
Azért aki nyüzsgésre vágyik, még mindig jó helyen jár Paralián, lehet idén már több turista is lesz, ki tudja.
Én speciel ki nem állhatom a Menta és Omilos közötti nagyon keskeny, túlzsúfolt partszakaszt, kicsit lejjebb vagy följebb sokkal szebb, jobb a part, mert széles. Én a hullámtörőket sem szerettem strandoláskor, annak este, éjszaka volt hangulata, oda kiülni, stb...
Az időjárással kapcsolatban pedig nem lehet biztosra menni, hogy főszezonban nagyon jó lesz, tavaly pl. viszonylag sokat esett, többször volt hűvös. (De ez mindenhol benne van a pakliban.)
Szóval a hullámtörőket már le is bontották, már csak a viz alatt maradt egy két nagyobb kő, amit kintről felfedezni reméljük nem fog nyáron senki beléjük botlani A partot feltöltötték homokkal, igy az a keskeny kis part ami eddig volt kb 20-30 méteres partá szélesedett ( becsléseim szerint , nem mértem le pontosan) És még állitolag fognak hozni homokot, ugyhogy nyáron lesz hely mindenki számára, nem fognak a törcsik összeérni.....
A Gold és a Havanna megnyitott,de még csak hétvégente vannak nyitva...
A De Luxe-ot átépitik. Évvekkel ezelőtt vár szerü volt a külső kinézete, most megint ilyenné épitik ujjá...
Azt még megtudod mondani,hogy az ino az a Cocus bártól vissza fele van a templom felé haladva,azon az úton???,,mert most már tényleg nemtudom,a neten összekavartak már minket,azért próbálunk itt segitséget kérni tőletek mert ha igen akkor az nagyon jóó,nincs messze és legalább csendesebb egy picit (alvás szempontjából )
Kösssszikee szép napot!!!
Még annyit kérdeznék ,h akkor vannak Paralian-csendesebb partszakaszok is ahol nyugodtabban lehet lenni szép környezetben vagy ez teljesen felejtős?
Tolo lenne még ami tetszene de nem tudom milyen ott az idegenforgalom,nyüzsgés,buli satöbbi!?
#1321352010-04-26 12:56:40 Válasz a #132132. hsz-ra
Szia Niki!
Bár nem tőlem kérdezted,de tudok segíteni.
Ha a Cocustól elindulsz a templom felé,
rögtön az 1. keresztutcában van(csak jobbra van utca) az Ino,a legutolsó apartman az utca végén. Tehát a Cocushoz legközelebbi keresztutca.
Bocsi,ha túl "kisegítősen" fogalmazok.
#1321372010-04-26 13:09:53 Válasz a #132133. hsz-ra
Ha valóban ilyen igényes vagy, akkor talán nem kellene másra bízni a döntést, hanem pl. végigolvasni a megfelelő topic-okat, vagy infomálódni, ahol csak lehet. Szerintem nem is maradna kérdésed... Ha nem ezt teszed, nagy a valószínűsége, hogy a végén csalódott leszel, de elmondhatod, hogy voltál görögbe... Paralia és Tolo teljesen más, de mégis lehet, hogy neked nem az igazi egyik sem. Nekem valami azt súgja, kezd el Paraliánál, s a tapasztalataid alapján később már könnyebb lesz dönteni. Paraliából is fel kell készülni; itt minden információt megtalálsz, csak olvasni kell! Vannak beszámolók, fotoalbumok, sőt kis videó is. Ha visszaolvastál volna, láthatnád, hogy van aki szinte soha sem menne máshova, mások meg soha nem mennének Paraliára! Hát ilyen egyszerű ez... (Én is nyaraltam egyszer Paralián, jó szálláshelyet választottam, felkészültem, sokat kirándultam, jól éreztem magam, de soha többé nem mennék oda, amíg van másik... )
Volt bennem annyi fáradság ,h visszaolvassak és pont emiatt nem tudok dönteni.Mindenki mást mond és nagyon nehéz így dönteni.Én nem 2 havi megtakarításomat fogom ebbe beleölni ezért vagyok ennyire kíváncsi.
Szeretnénk jól érezni magunkat.A tömegnyomort nem szeretjük de a kihalt üdülőfalvakat sem.
Ezért kérdeztem Tolo-ról.Nagyon jó fekvésű és szép hely viszont félő ,h nincs picit kihalt lesz.
Nehéz lesz eldönteni de egy vmi biztos.Nyáron megyünk Görögországba.
Remélem bármit is választunk jó lesz.
#1321392010-04-26 13:37:33 Válasz a #132138. hsz-ra
Akkor menj Olympic Beachre, az sokkal nyugisabb, kisebb mint Paralia, jobban lehet pihenni is, aztán ha mégis nyüzsire, dizsire, bulira fantára vágysz akkor egyszerűen átsétálsz Paraliára!
#1321402010-04-26 13:57:10 Válasz a #132138. hsz-ra
Talán még annyit tudok segíteni - és remélem, emiatt senki nem döngöl a földbe, hogy Paraila nem "GÖRÖGORSZÁG", bár ott van. Ez egy jó értelemben vett turistagyár, mondhatnám a görög Siófok. Ott minden a nyaralásról, szórakozásról szól. Eldugott, nyugis partszakaszokra csak a településen kívül számíthatsz, de azok elérése kocsi nélkül reménytelen. Ez nem csak itt igaz... Az egészen más karakterű, de valami miatt felkapott helyeken főszezonban mindenhol sokan vannak. csak (akár bérelt) járművel találsz nyugisabb helyekre. Ne bonyolítsd az életed! Nem azon múlik szerintem egy nyaralás sikere, hogy hányan vannak a strandon...
Köszi Emici,azt hiszem megtaláltam:) mert ugyanis van egy térképem Paraliáról és kb. betudtam mérni ,hogy hova esik..
Igazából erre a részre számitottam( vagyis reméltem:) ),úgyhogy szerintem ebbe megyünk mert szimpatikus..Köszike még1x szép napot..
Paralian is van nyugisabb partszakasz.Mi mindennnap elsétáltunk a kikötőn túl(a központtól kb. 10 perc) és ott egy hosszú homokos partszakasz található Olimpic Beach felé menet.Na arrafelé nem voltak sohasem sokan.
Üdv
Kuku
#1322462010-04-27 09:58:24 Válasz a #132133. hsz-ra
PetBeatman! Ha jól értelmezem, neked fontos a bulilehetőség és a nyüzsi, csak a parton nem akarsz heringeskedni. Ha így van, akkor Kukuval egyetértve amondó vagyok, menj nyugodtan Paraliára, mert az a kikötőn túli part tényleg nyugis.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!Végül döntöttem/tünk és Paraliara megyünk.Ha ki sem próbáljuk sosem tudjuk meg milyen csak hát ilyenkor az ember megpróbál okos lenni és tervezni.Legközelebb máshiva megyünk.Én pl sartira is mennék De inkább csak szezon végefele amokor még meleg a víz és lehet gyönyörködni és sokat vizisportolni.Szerintem mindenképp jól fogjuk érezni magunkat és ugyanezt kívánom mindenkinek aki nyaralni megy!