Nekünk elég volt 100 eurot beváltani. A kapukhoz oda-vissza 4520 dínárt számoltunk az itteni adatok alapján, de mint írtam, visszafelé kevesebbet kértek minden kapunál.
A maradékot eltankoltuk. Azért volt elég, mert én nem félek a kártyás vásárlástól és szinte mindenhol kártyával tankoltunk. Így megmaradt kp-ben az euro, mellesleg kártyás vásárlásnál még jobban is váltják. A határ elõtt amikor már nem volt fizetõ kapu, a maradék dínárt eltankoltuk.
A macedonoknál is elég volt 10 eurot beváltani, mert ott semmi másra nem kellett. Ott nem mertünk tankolni. Nézd meg az "Autópályadíjak" topicot. Ott van, hogy macedon dénárból összesen kell 380. Mi amit a 10 euroért kaptunk, még adtunk is Paralián egy családnak akik nem tudtak váltani, hogy legalább egy kapunál ne euroval kelljen fizetniük.
Ha van még kérdésed, nyugodtan...
Szerbiában egységesen minden kútnál 86,50 dínár 1 l. 95-ös.
köszönöm a válaszokat. valószínüleg elég lesz a 100 euró, mert a kártyától én sem óckodom, úgyhogy azzal tudunk tankolni mi is.
még egy kérdés: szerb dínárt a határ elõtt váltottatok, vagy odaát, és a macedon dínárt?
A szerbiai OMV kutaknál, hogy van kiírva a 95-s benzin? Ha valaki tudja megköszönöm, ha elárulja, mert állítólag elég bonyolult, én meg már elég régen voltam kocsival, tehát nem emlékszem...
Azért kérdeztem mert nemtudtuk eldönteni kész van-e az autópálya?
Meg valaki azt mondta,hogy nem lehet Stavrosnál lejönni róla. Errõl tudsz valamit? Vagy úgy hülyeség az egész ahogy van.?
Sziasztok
lenne még kérdésem. ha az M5-ön megyek, akkor is érintem a Zebrát?márcsak a pénzváltás miatt, vagy le kell térnem róla valahol?
a macedon határnál a pénzváltó hol található? a két határ között, vagy a macedón határ után? és nyitva van éjszaka is?
elõre is köszönöm a segítségeteket.
Andi
Igen, le kell térned, mert a Zebra a régi 5-ös úton, a Mártély-Röszkei úton van.
A Macedónoknál a határ után közvetlenül tudsz váltani mac. dínárt. Csak papírpénzt fogadnak el, min. 5 eurót váltanak.