Mire vigyázzunk?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103549 Üzenet linkje2009-06-07 07:01:13  Válasz a #103548. hsz-ra

Üdv. Mindekinek !
Igaz általában saját kocsival megyek nyaralni. Többször azonban repölővel vagy busszal is mentem, így autót kölcsönöztem görögországban. Olyan helyeken béreltem, ahol vagy a szállásadó volt kapcsolatba a kölcsönzővel ( Korfun egy esetben és Samoson ), vagy az utazási iroda ( Nei Poriban és Krétán egy eseben és Korfun további két alkalommal). Egyetlen esetben sem volt a cégekkel semmi problémám sem. A kocsik állapota is teljesen megfelelt. ( Volt köztök két samurai egy egy puntó, opel astra, swift és C3) A Korfun bérelt Astra és a C3 vadonatúj volt.
Azt, hogy nem kellett csalódnom annak tudom be, hogy olyan cégekhez mentem amelyek szolgáltatásáról volt referenciám. És nem a bérleti díjak nominális mutatója volt a szelektálás alapja.

# 257
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132596 Üzenet linkje2010-04-30 19:20:16 

Lambros írta:
Jégmama!
Ha van a gyereken seb - vagy bárkin- attól nyugodtan meghet a tengerbe.
A sósvíz csak egy pillanatig csíp ( de az édesvíz is). A tengervíz kevésbé fertőző mint az édesvizű medencék. A görögök sem dúskálnak olcsó édesvízbe. A medencéikben forgatják a vizet és vegyszerekkel igyekeznek azt tisztán tartani. Sőt a sós tengervíz még egyes bőrgyógyászati panaszokat enyhít is ( Pl psoriasis ) és a sebek gyorsabban gyógyulnak.

Nekem is ezt mondták, a sós víz csak jót tesz. A fertőtlenítés szempontjából ez igaz is. De semmiféle sebnek nem tesz jót, ha vízben ázik, ha sós, ha nem.
Nekem 1995-ben frissen horzsolt sebem volt az egész sípcsontom hosszában, de csak felületes horzsolás. Másnapra beszáradt, de minden nap sokat voltam a tengerben, aminek eredményeképp felázott ez a vartakaró és kiázott a seb, minden főrdés után mélyebb lett, majd este megint beszáradt, másnap megint kiázott, mélyebb lett...stb.
Mire hazajöttema felületes karcolásból egy kb. mm mély fekély kinézetű kráter lett és 2-3 hónapba telt, míg begyógyult, a mai napig is ronda mély heg van a helyén.
Kis sebnél, vágásnál nem lehet baj, de ahol felületben nagy terjedelmű var van a seben, az tutira csak rosszabbodik a tengervíz hatására.
Azért csak óvatosan sebhelyekkel, főleg ha viszonylag friss operáció helye!! icon_wink.gif

# 258
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132620 Üzenet linkje2010-04-30 23:58:12  Válasz a #132596. hsz-ra Előzmény #132596

"Azért csak óvatosan sebhelyekkel, főleg ha viszonylag friss operáció helye!!"

98-ban műtötték a kezem egy pénteki napon, következő csütörtökön kellett volna visszamenni varratszedésre, de kedden már indulni akartunk Görögországba. Mondtam a dokinak, hogy valami "alternatív" megoldás kellene, mire azt mondta, akkor szedjem ki magam a varratokat és áztassam a tengerben sokat a kezem. icon_smile.gif Adott hozzá mindenféle szerszámokat. icon_smile.gif Szépen begyógyult, alig látszik. Szóval, szerintem, nem lehet erre általános törvényszerűségeket felállítani. icon_wink.gif

# 259
Saturn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
277 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132627 Üzenet linkje2010-05-01 07:30:14  Válasz a #132620. hsz-ra Előzmény #132620

Azt nem tudom, nem is tapasztaltam, hogy a tengervíz milyen hatással van a sebekre, de két- saját- tapasztalatom nekem is van a jótékony hatásáról. Én allergiás vagyok szinte mindenre, keményen szedtem a gyógyszert februártól novemberig, míg nem nyaraltunk tengernél. Azóta nem, illetve csak minimálisan produkálok allergiás tüneteket. A sós tengeri levegő, a víz áldásos hatásának köszönhetem, hogy megszabadultam ettől a kegyetlen dologtól. A másik tapasztalatom pedig az, hogy néhány éve Sartiban a barátnőm újból "nagylány lett"....Már évek óta nem menzeszelt, de a hazautazás napján megjött neki. Itthon irány az orvos, és mivel nem talált semmi problémát, "ráfogták" a tengerre.....
icon_biggrin.gif

# 260
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132633 Üzenet linkje2010-05-01 11:37:46  Válasz a #132627. hsz-ra Előzmény #132627

Kedves Saturn és a többiek!
Erre nekem is kell reagálnom...tavalyelőtt Krétán áztattam magam 12napig és előtte ,,nem jött"a Mikulás icon_lol.gif 1évig,de mikor hazaértem,sajna,meg kellett ,,műteni",annyira véreztem. icon_cry.gif Ráfogták a tengervizre!

# 261
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132635 Üzenet linkje2010-05-01 11:52:40 

Minden bizonnyal sokmindenre jó a tengervíz, ha pl. valaki naponta ilyen sétákkal kúrálja magát... icon_eek.gif icon_confused.gif (Tolo 2007.)

# 262
Josh999
Aktív fórumos
Aktív fórumos
248 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132636 Üzenet linkje2010-05-01 12:24:00 

Ez tetszik icon_smile.gif Biztosan lusta volt levetkőzni icon_biggrin.gif
# 263
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132637 Üzenet linkje2010-05-01 12:27:52 

Szia Triznyák. A seben csodálkozom, de az orvoson mégjobban, mert baráti körben akinek sebe volt, annak szigorúan vízhatlan tapasszal engedte csak meg az orvos, hogy a tengerbe menjen. De nyilván e téren is lehetnek eltérőek a tapasztalatok és a vélemények. Én csak a sajátom tudtam elmondani.

A tengervíz nagyon jó hatású sok betegségre, főleg női bajokra.
Nekem is van egy ekcémám, ami a tengervíztől nyomtalanul el szkott tűnni, majd újra előjön. Sokszor próbálom itthon holt tengei sós fürdővel "utánozni" a tengert, de az valahogy mégsem hatásos.

# 264
Skiccpausz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
280 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132639 Üzenet linkje2010-05-01 13:30:28 

Nekem 2003-ban egy szálka miatt kellet megműteni a kéz ujjamat, de nem igazán sikerült és a nyaralás előtt újra fel akarták vágni. Ez azzal járt volna, hogy csak gumikesztyűben mehettem volna a vízbe! Nem engedtem újra felvágni és a tengervíz tökéletesen begyógyította.
# 265
Lincsi1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132651 Üzenet linkje2010-05-01 20:16:59 

Páromnak sokszor vészesen korpás a fejbőre. Fél napokat fürdött a tengerben, mikor nyaraltunk, a korpa csodák csodájára eltűnt, igaz, fél év múlva visszatért, de nem olyan csúnya, mint korábban. Viszont ne nyírjátok tüsire a fiúk haját, vagy ha igen, a fejbőrüket is be kell kenni naptejjel (uramnak leégett a fejbőre a második napon). Célszerű a radírozós, "gyöngyös" tusfürdőt otthon hagyni, a pirtyant bőr nagyon nem szereti, inkább legyen egy egyszerű gél állagú, ami alaposan tisztít, és jól leviszi a naptejek, napolajak maradványait, ami a vízben nem ázott le.
# 266
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132653 Üzenet linkje2010-05-01 21:21:35 

húú Andi, az ekcémára tengervíz jól hangzik. Szofinak sajnos ekcémára hajlamos a bőre, most megint kijött a kezén... ezek szerint ha hatásos, tényleg oda kell költözzünk, az lesz a gyógyír. icon_smile.gif))

sebek: először csíp, de tényleg gyorsabban gyógyul.

allergia: a férjem nagyon komolyan allergiás volt mindig, de a tengerparton azonnal elmúlik neki.

én hiszek abban, hogy minden betegség lelki alapú, tehát azt is elfogadom, hogy a tengerparton, mivel sokkal jobb lelki állapotban vagyunk mint itthon a szürke, dolgos hétköznapokon, gyorsabban gyógyul mindenünk. és ha már gyógyítás, említhetnénk Sissit is Korfun, ugyebár. icon_wink.gif

menzesz: 2008-ban thassoson nyaraltunk, fürödtem a tengerben, aztán 9 hónapig nem jött meg. icon_biggrin.gif

# 267
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132684 Üzenet linkje2010-05-02 12:09:50 

Szia Mia!

Örülök, hogy látlak!! icon_wink.gif
Látom be vagytok izgulva ismét. Most már én is.

Nekem Koson jött az az ekcéma ki, előtte életemben nem volt, csak is az apartman iszonyat koszos fürdőszobáját és talán nem rendesen mosott türülközőit tudom hibáztatni. Ez 2008-ban volt, és azóta egy centi átmérőjűről megnőtt 6 cm-es kör alakúra a csípőmön. De a tavalyi nyaralás után (karib-tenger) elmúlt, viszont sajnos pár hétre rá visszajött. Azóta még sokkal rosszabb lett, de orvoshoz nem mentem. Most kipróbáltam az egyik betegünknél alkalmazott hármas kombi krémet és jó volt, feliríttam és teljesen elmúlt azóta. Remélem már így is marad (a krém hydrocortizon, gombaellenes és antibakteriális, de mivel német, nem tudom, i lehet a magyar megfelelője). Mondjuk, pici babának nem is javasolnám a hydrocortizont, írja is, hogy gyereknél nem alkalmazható. Remélem, a tengervíz nektek is segít.
Meg azt is remélem, hogy a tengervíztől nem fog nekem majd 9-10 hónapig kimaradni!! icon_wink.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

# 268
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132685 Üzenet linkje2010-05-02 12:10:58  Válasz a #132653. hsz-ra Előzmény #132653

icon_lol.gif icon_lol.gif Kedves Mia!
Hát ez nagyon jó!!! icon_lol.gif Miket csináltatok ti Thassos-on...ejnye-bejnye!
Sajna,nekem ilyen ,,problémám" icon_mrgreen.gif nem volt...
Off

# 269
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132724 Üzenet linkje2010-05-02 16:40:40 

Miának teljesen igaza van abban, hogy minden betegség erete lelki okokra vezethető vissza. A tenger közelségének jótékony hatása pedig elvitathatatlan. Nyugtatólag hat az emeri szervezetre. Én alapjában véve egy aggódó természetü ember vagyok. Állandóan a családom tagjaiért aggódom. Mindig tudni akarom, hogy ki merre jár, mikor érkezik haza. De mikor a tengernél nyaralunk, valami megmagyarázhatatlan módon, kevésbé aggódom az otthon maradottakért.
Hát bizony Vojandi példája is engem igazol. Én mindig egy üveg Domestossal, nejlonkesztükkel (olyanokkal, amelyeket a hajfestékekkel adnak) és két szivaccsal felszerelve indulok a nyaralásnak. Az apartmanba történő beköltözést azzal kezdem, hogy fel a kesztüt és a fürdőben alaposan lefertőtlenitek mindent. Majd elő a másik szivacsot és a konyhai részben, szintén Domestosos vizzel mindent elmosogatok, letörölgetek. Aztán az erkélyen az asztal és a székek következnek. Sokan mondák már, hogy ez az én hülyeségem! Lehet, de én igy vagyok nyugodt. Az egész nem vesz többet igénybe, mint 20-30 perc. De ez nekem megéri. Törölközőt pedig kizárólag a sajátunkat használjuk.

# 270
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132749 Üzenet linkje2010-05-02 19:44:37 

Szia Guldi!

Valahol igazad van, nincs olyan szállás, ahol nekem is meg nem fordulna a fejemben, hogy vajon milyen herpeszes vagy egyéb bajjal rendelkező akárki ivott előttem abból a "csak elmosogatott" pohárból. De a Domestosos módszert eddig még csak olyan helyen tettem meg (Európán kívül), ahol durvább betegségek honosak. Nincs kedvem ezzel kezdeni a nyaralásom, meg a repülős utazásnál nagyon komplikált a Domestos szállítása, ha a bőröndben kifolyna, nézhetem a ruhák mintázatát utána. (Nekem meg ez a beteges mániám, minden folyékony dolgot 2-3 zacskóba kötözni, beragasztani, még műanyag dobozba is tenni és még azt is bezacskózni... icon_smile.gif ). Hallottam itt már mástól is, hogy mindent lefertőtlenít érkezéskor. Mi legutóbb vettünk fertőtlenítő nedves kendőket és ezekkel töröltük át a fürdőszobai "elemeket".

Soha életemben nem volt semmi bőrbajom és Kos után tele volt a hasam bőre valami gombával, ami hónapok alatt tűnt csak el a kenőcstől, és az ekcéma szerűség is onnan jött. Azóta én is undorodom az idegen türülközőtől, de mégsem viszünk, mert két hétre fejenként két nagy strandtütülköző is már nagyon sok helyet foglal, amit a zuhanyozáshoz vinnénk, azzal be is telne a bőrönd, így undorral, és pozitív reményekkel, de használom, amit adnak.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 17 18 19 20 21 22   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu