#1333502010-05-06 20:04:22 Válasz a #133346. hsz-ra
Szia!
Szuper ido volt egesz heten 26-30 fok kozti homerseklet...hogy pontosan hany fokos a tenger azt nem tudom, de sokan furdenek...mar jo kis elet van a tengerparton. Szombaton, majus 1-en egesz nyari hangulat volt, az unnep miatt sokan jottek Athenbol es mas varosokbol is...en egyszer a tel kozepen dugtam bele probakeppen a kezem a tengerbe, mert akkor is epp uszott valaki, es kivancsi voltam milyen a viz...akkor sem volt tul hideg, hiszen egesz decemberben 20 fok koruli homerseklet volt, le sem hult igazan a viz...
Most aztán már teljes bedobbással csak az utazásra koncentrálunk Kitty, ez csak természetes minden itthonmaradó velünk lesz gondolatban,én szívesen megtölteném az Eleanat az egész hellaszos csapattal .
Breki a halas tavernát megkeressük,és hozzuk a képeket. De szerintem amit csak lehet megnézünk, Josza biztos príma utitervet csinált
Robi ez a kép nem az Eleana előtt készült?
Elgördültek az akadályok most már minden rendben most kezdődik nálam az utazási láz!
#1333712010-05-06 20:33:33 Válasz a #133362. hsz-ra
Drága Timba! Ajánlom Nektek még a Barbaressa tavernát, ahol minden csütörtökön görög est van, zene,tánc. Majd nézzetek fel, mert jobbról a 3. erkély volt tavaly a miénk! Csodaszép volt a panorámánk!
Kitty, szerintem végigesszük , végigisszuk , és végig bulizzuk egész Tolot , tudod ilyen remek csapattal csak remek lehet minden, és a ráadás ez a szépséges panoráma, nagyon besóztak .
Köszi a sok jótanácsot! Hát én nem is tudtam, hogy az itteni fórumozók ennyire "profik" Tolo-témában, meg hogy ennyire jól ismeritek is egymást.... Azt is megnyugtató olvasni, hogy sokatok már többször járt Tolóban, ezek szerint jó hely Úgy tűnik, törzsvendégek csapata van errefelé!
Ha együtt utazunk többetekkel, akkor a buszon is fogunk még informálódni, ha szabad... Pl. azt a szuper halast többen emlegetitek, de senki nem írta le, hogy pontosan hol találjuk.
Ági, lehet tudni, hogy melyik nap melyik fakultatív program van? Mennyivel előre kell jelezni, hogy melyik érdekel bennünket? (Elég-e reggel meggondolni magunkat, vagy előre el kell határoznunk magunkat?)
Most már azt is tudom, hogy az Eleana-beli apartmanokat kik happolták el előlünk... Mikor a GT honlapra rátaláltunk, még telisteli volt üres helyekkel az Eleana is. Aztán az Utazás kiállításon meglátogattuk a standjukat, ahol nagyon szakszerű és alapos felvilágosítást kaptunk (sajnos messze nem jellemző ez minden irodára, sőt - de úgyis tudjátok! emiatt személyes találkozás nélkül nem tudtuk eldönteni, hogy csak a honlap jó, vagy az iroda is). A személyes benyomások abszolút meggyőztek, az ár-érték arány is szimpi volt. Szóval minden tetszett, hazamentünk, hogy akkor gyorsan foglalunk, és kiderült, hogy az Eleana addigra full-ra lett töltve... Pedig jól kinéztük magunknak, hogy az a legjobb, ráadásul semmi más időpont nem jött szóba, mert elég zsúfoltan élünk, így maradt a "második választás". Remélem, azért a Demos se lesz rossz (mindig az autósoknak kínálgatják elsősorban, mi azért választottuk, mert talán csendesebb, mint a lentiek). Kitty, ha Ti kétszer is ott voltatok: jó a Demos?? (bár most már úgyis mindegy, úgyhogy ne kímélj, írd meg, ha valami nagyon gáz ott; ha meg jó, nyugtass meg! A II. emeleten leszünk amúgy; remélem, azért valamit a tengerből is fogunk látni, nem csak a szomszéd háztetőket.)
Igen, tudjuk, hogy 21-én indulunk, 22-e az érkezés napja... (de jól esett, hogy erre is figyelmeztettetek!) BUSZ: ha ilyen rutinosak vagytok, meséljetek arról, hogy hogy lehet egy ilyen iszonyú hosszú utazást túlélni? Mi van a buszon? (pl. OrangeWays szokott filmet vetíteni - van-e itt is ilyesmi?) Mennyi időnként áll meg a busz? Mivel lehet elütni az időt, mit szoktatok csinálni? Mit érdemes vinni az útra?
#1334282010-05-07 11:30:05 Válasz a #133423. hsz-ra
Szia Andi! A Stella apartman is jó választás lett volna, nagyon szép és az Eleana mellett van... a Demos-hoz majd mászhatjátok a hegyet
A buszos út túlélhető. Amit nem hagynék itthon: vékony takaró éjszakára, nyakpárna (akár felfújható), mp3 vagy zenelejátszós telefon (ez egyénfüggő, de általában szól valami zene, este pedig filmvetítés van), kártya vagy úti társasjáték, könyv, esetleg keresztrejtvény (ha nem vagy hányós, mert ha hányós vagy, nem jó olvasni).
Illetve ebben a fórumban is többször volt szó róla tavaly azt hiszem Kriszta rakott fel képeket róla milyen lesz átépítés után.
A fakultatívokat természetesen előre be kell fizetni pár nappal hisz nekik is le kell szervezni, most ha mindenki reggel gondolná meg magát miközben ott van már a lefoglalt busz az elég érdekes lenne, meg lenne nagy zúgolódás ha ott reggel állnának összeszedni a pénzt mindenkitől.
Hajós utaknál ez még inkább így van.
A lenti apartmanok szerintem elég csendesek és számomra a közvetlen parton lévők jobbak is, nem kell fel le rohangászni és akár ebéd előtt is le lehet menni egyet úszni gyorsan.
Általában van filmvetités az utakon a megállások attól is függnek a sofőrők mennyire sietnek, mi odafele többször álltunk meg ráérősebben mentünk, visszafele siettek és kevesebbszer álltak meg viszont sokkal rövidebb volt az út.
Kb 3-4 óránként lehet szerintem megálló, de ez sok mindentől függ pl határon a várakozástól is.
Van külön buszos topik, de pl lehet vinni mp3 lejátszót, bűvös kockát , ajánlott vinni nyakpárnát vagy kispárnát és takarót, hűtőtáskát ami befér az ülés alá és nem merev falu -azt ugyanis nem engedik fel jogosan.
Én általában kinyomtatom az infókat amiket összeszedtem az adott helyről egy másik fórumra és azt is olvasgatom és napközben nézelődöm
#1334332010-05-07 11:54:52 Válasz a #133428. hsz-ra
Na majdnem ugyanazt irtuk.
A Stella tényleg jó kétszer is voltam ott, de a Kyanti Akti ingyen légkondival tengerre néző erkéllyel és finom reggelivel kedves háziakkal, közvetlenül a nagystrandnál nekünk azért jobban tetszett.
Na és persze Angelo és az kismacskák az udvarban is sokat dobtak a dolgon