Általános tapasztalatok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 346
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133156 Üzenet linkje2010-05-05 18:57:17 

Hajjaj.. Eléggé aggasztó a mostani helyzet Görögországban.. Kérdés kihat-e majd ez a nyaralásokra..
Mert eddig nem valami fényes a helyzet.. És ez engem pl aggaszt...

# 347
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133169 Üzenet linkje2010-05-05 19:40:31 

Isti26
Reméljük nem hat ki.
Tudod pozitív gondolkodás

# 348
Ettika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
467 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133173 Üzenet linkje2010-05-05 19:55:07 

Sziasztok,
Tavaly nővéremék vonattal jöttek Nei Poriba, mivel ott dolgoznak nem sokba került. Odafelé vasárnap este indultak és KEDD délelőtt értek oda. Ez még oké, DE hazafele elindultak kedden és CSÜTÖRTÖKÖN értek haza. Bukarestbe, elfelejtették a kocsijukat rákapcsolni a Budapestre induló vonatra. Hát mi is aznap értünk haza, de mi 2 nappal tovább maradtunk Nei Poriba, mert nem tudtunk elszakadni.

# 349
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133184 Üzenet linkje2010-05-05 20:22:55  Válasz a #133034. hsz-ra Előzmény #133034

bótajó, angollal vagy némettel tuti boldogultok. Ha mégsem, akkor kézzel-lábbal. icon_biggrin.gif
Elsőre ezt találtam neked, innen ki lehet bogarászni, mi a pálya, de biztos van egyszerűbb módja is. Keresgélj! Thessaloniki bus

# 350
Bótajó
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133247 Üzenet linkje2010-05-06 08:55:26 

ettika írta:
Sziasztok,
Tavaly nővéremék vonattal jöttek Nei Poriba, mivel ott dolgoznak nem sokba került. Odafelé vasárnap este indultak és KEDD délelőtt értek oda. Ez még oké, DE hazafele elindultak kedden és CSÜTÖRTÖKÖN értek haza. Bukarestbe, elfelejtették a kocsijukat rákapcsolni a Budapestre induló vonatra. Hát mi is aznap értünk haza, de mi 2 nappal tovább maradtunk Nei Poriba, mert nem tudtunk elszakadni.

Szia!

Budapestről több irányban is meg lehet közelíteni vonattal Szalonikit. Úgy látom, hogy nővéredék a hosszabb utat választották.
Amivel mi megyünk az Szerbián, és Macedónián megy keresztül. Kb. ugyanaz, mint busszal.

# 351
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133251 Üzenet linkje2010-05-06 09:27:46 

Isti, ma reggel, amikor hallottam az athéni eseményekről erősen elgondolkodtam bemenjek-e az irodába lefoglalni a helyet... szerintem várok. Ha más nem elmegyünk last minute-val, vagy egyszerűen csak nekivágunk augusztus végén. Nem tudom legyünk-e olyan bátrak, hogy lefoglaljuk a biztos nyaralást. Szerintetek??? (Halkan hozzáteszem, hogy eddig én nyugtatgattam a párom, de most komolyan elgondolkodtam én is az utazáson.)
# 352
Badicseva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
74 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133329 Üzenet linkje2010-05-06 17:41:58 

Hát....mi már lefoglaltuk. Remélem, akik előbb mennek megnyugtatnak minket. Szerintem nem lehet gond, hisz a turisták kellenek!
# 353
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133375 Üzenet linkje2010-05-06 20:40:02 

Másik topikban két oldal íródott a görög vezetési stílusról. Szerintem ez általános tapasztalat, ezért ide írnék hozzá (csak mert ez most éppen az itteni előző témákhoz nem kapcsolódik, ezért jelzem).

Szerintem egyáltalán nem vadak a görgök a vezetésben. Én ezt a stílust először életemben az olaszoknál láttam és csak az maradt meg bennem, hogy nagyon gyors, nagyon kaotikus, nagyon vadnak tűnő (számunkra) az ő közlekedésük, de egyben megbújnak benne valami sajátos iratlan szabályok, amiket mi alig ismerhetünk. Minden "vadság" ellenére is minden jó úgy, ahogy van, ha két sávból hármat csinálnak, az úgy is jól működik stb...a káosz ellenére sincs fele annyi baleset sem, mint nálunk. Szerintem egyedi és valahol irígylésre méltó az egész, mert nincs görcsüs szabályosság, minden olyan "mediterrán laza", de működik.

# 354
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133379 Üzenet linkje2010-05-06 21:21:50 

Andi!

Ez klassz volt! És tényszerű! icon_exclaim.gif
Akár a könyvedbe is beleírhattad volna... icon_razz.gif
Vagy talán onnan idézted? icon_rolleyes.gif icon_redface.gif

# 355
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133380 Üzenet linkje2010-05-06 21:24:17 

Nem, a könyvemben csak ennyi volt:

"Közben mindenki dudál, két sávból hármat teremtenek, és sosem indexelnek. Életveszélyes és egyedi. Mindenki a saját kedvére úgy megy, ahogy akar és türelmetlenek és barátságtalanok. Úgy érezzük magunkat, mint ha másik bolygón lennénk, de legalábbis az őrültek házában. Kétségbe vonom, hogy léteznek-e ennek az országnak egyáltalán közlekedési szabályai, és ha igen, ugyan minek írták azokat, ha senki sem törődik velük? "

# 356
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133381 Üzenet linkje2010-05-06 21:26:41 

icon_wink.gif icon_wink.gif icon_wink.gif
# 357
Keve
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133393 Üzenet linkje2010-05-07 07:21:30  Válasz a #133156. hsz-ra Előzmény #133156

A görög helyzet engem csak egy dologban aggaszt, a határátkelő dolgozói, remélem ők nem fognak sztrájkolni!

Athént és Thesszalonikit amúgy sem akartuk meglátogatni, a parton a fagyis, meg a sarki giroszos úgysem fog sztrájkolni, örül majd ha vendége lesz.

Ezzel a balhé és sztrájk hullámmal csak azt érik el, (sajnos már halottak is vannak) hogy elmaradnak a nagy bevételt hozó angol és német túristák, akik majd inkább a spanyol és olasz partokra fognak menni.

(szerintem)

# 358
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133398 Üzenet linkje2010-05-07 07:46:05 

vojandi írta:
Szerintem egyáltalán nem vadak a görgök a vezetésben. Én ezt a stílust először életemben az olaszoknál láttam és csak az maradt meg bennem, hogy nagyon gyors, nagyon kaotikus, nagyon vadnak tűnő (számunkra) az ő közlekedésük, de egyben megbújnak benne valami sajátos iratlan szabályok, amiket mi alig ismerhetünk. Minden "vadság" ellenére is minden jó úgy, ahogy van, ha két sávból hármat csinálnak, az úgy is jól működik stb...a káosz ellenére sincs fele annyi baleset sem, mint nálunk. Szerintem egyedi és valahol irígylésre méltó az egész, mert nincs görcsüs szabályosság, minden olyan "mediterrán laza", de működik.

Csatlakozok Andihoz azzal, hogy a görögök jól vezetnek és tényleg van valami logika a káoszukban (a párom szerint, mert mindig ő vezetetett, legalábbis eddig, Görögorzságban).
Továbbá a turistaövezetekben a bénázókkal sem agresszívek, ha látják, hogy bérelt kocsiban ülnek, legfeljebb rádudálnak - de ott ez nem számít ám agressziónak.
És ha egy külföldi felveszi a ritmusukat és stílusukat, azt nagyon tudják értékelni.

# 359
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133399 Üzenet linkje2010-05-07 07:48:20  Re:

keve írta:
Ezzel a balhé és sztrájk hullámmal csak azt érik el, (sajnos már halottak is vannak) hogy elmaradnak a nagy bevételt hozó angol és német túristák, akik majd inkább a spanyol és olasz partokra fognak menni.

Így igaz, szerintem legalábbis! És ezzel csak rontanak a saját helyzetükön. Csak azt remélem, hogy az ilymódon kieső bevételeket nem az árak emelésével fogják ellensúlyozni...

# 360
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133400 Üzenet linkje2010-05-07 07:53:10  Re:

keve írta:

(szerintem)

Én azt hallottam a németektől, hogy nekik Spanyolország olcsóbb, mint Görögország. És ez nem a mostani helyzet miatt van így.

Ez most nem azt jelenti, hogy a németek nem fognak Görögországban nyaralni. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 23 24 25 ... 38 39 40   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu