A vásárlásban csak a párom szab határt, de szeretnék egy két emléket, magunknak is ,meg hozni a családnak is, hamár ők nem jöhetnek..
Nem szeretem a semmire sem jó porfogókat..de egy két dolgnak nem tudok ellenállni.
Szappanokat is a bazárban lehet venni, vagy a piacon vagy vmi boltban?
szoktatok haza képeslapot küldeni? vagy megveszitek és hazahozzátok?
Mi 14 napot leszünk kint, ha az első napokban hazaküldöm akkor még bőven megkapják mire hazajövünk..
Köszönöm, láttam én is tesco- meg itt ott leandereket, de nekem "eredeti" görög kell!
Van most is leanderem, de szerintem kiszáradt a télen..nem akar észhez térni..
Mediterraneo | #133442 | 2010-05-07 12:19:01 | Válasz a #133435. hsz-ra
Szia Erinet!
Én leándert úgy szoktam volt hozni (ezért múltidő, mert már van elég itthon), hogy ha látok egy kedvemre való színt, előkapom a svájci bicskát és nyissssz belőle egy olyan ágat, amin nincs virág, vagy inkább 2-3 ágat. Aztán egy pillepalackba vízbe teszem és hazahozom. Kb 50%-os valószínűséggel marad meg (ezért kell több hajtás).
De az utóbbi években már nem hozok - a repülőn bonyolult lenne. a kézipoggyászban tuti kiszúrnák, csomagban meg nem adnám fel.
De ha autóval vagy busszal mentek, akkor érdemes kipróbálni!
Ami a szappant illeti, mindenhol van, szuvenírboltban, de olyan bazárszerű mindent áruló boltban is. Ne izgulj, erről nem maradsz le!
Szia!A feladás többe kerül mint maga a képeslap.Ha busszal mész vigyázz a növényekkel,mert elveszik a határon.Én kaktuszt hoztam 1x megtalálta egy szemfüles és már ki is szedte a csomagból.Azóta hoztam már,gyönyörű lett,ugyanis kaktusz mániás vagyok.
Szia Erinet!
A kövekkel, kagylókkal, tengeri állat csontvázakkal, növényekkel nagyon vigyázz, mert ezeket nem szabad kihozni Görögországból! Ha megtalálják nemcsak elveszik, hanem meg is büntetnek.
Köszönöm a válaszaitokat, a figyelmeztetéseket!
Én nem is gondoltam volna, hogy nem szabad..sokmindenktől hallottam, hogy hoz homokot, leandert, kagylót stb. én is azt hittem, hogy ez sima ügy.
autóval megyünk, akkor hazafelé rejtsem ezekt a ruhák közé??vagy hogyan..
képeslapot max. hazahozzuk, bár jobb szerettem volna, ha megkapják..mig kint vagyunk..
Egy "szép", hasznos és most már igencsak drágának számító ajándék egy kis görög benzin egy masnival átkötött kannában
Mediterraneo | #133468 | 2010-05-07 16:15:34 | Válasz a #133463. hsz-ra
Van itt valaki aki meg tudja nézni valami hivatalos görög honlapon azt, hogy követ, kavicsot, kagylót lehet-e kivinni az országból?
Jó ismerni a szabályokat, hogy tudjuk, mit is hégunk át, nem igaz?
Nem hinném, hogy a strandon ezerszám heverő kavicsokra és kagylókra is vonatkozik és szépiávázból is láttam több tucatot heverni.
Nem kövületekről van szó.
Növényt elsősorban behozni nem szabad, a betegségek miatt. Ezért a boltban vett cserepes növényt sem lehet behozni - de lehet, hogy az uniós szabályok azóta ezt engedik...
Én sosem rejtettem semmit sehova. Köveket ruha közé pakolva feladtam (repülőn) és sosem vették ki a csomagból
Leándert azért hoztam kézipoggyászban, mert a csomagteret nem fűtik-hűtik, aztán lehet, hogy megfázik vagy éppen megsül (egy barátnőmnek elolvadt a hátizsákja pár tenyérnyi részen, azt mondták, közel került a motorhoz és persze kifizették).
Valamit én is hallottam már rebesgetni a kagylók kiviteli tilalmáról, de biztosat én se tudok. Én egy szigeten, egy utcai árusnál (a strandon) vásároltam koralt, amit a kézipoggyászomba csomagoltam(nem akartam, hogy összetörjön a böröndben). Senki nem mondta a reptéren, hogy nem vihetem ki. Fogalmam se volt róla, hogy esetleg nem lehet kivinni az országból.
Sok helyen árulnak kagylókat stb..., ezért nehezen tudom elképzelni, hogy nem lehet őket kivinni az országból(az lehet, hogy bizonyos fajok kivételt képeznek).
Mediterraneo | #133478 | 2010-05-07 16:42:12 | Válasz a #133476. hsz-ra
Én SOSEM VETTEM kagylót. Viszont találtam. Nem olyan szépet, mint amit árulnak, de legalább tudom, honnan van.
Ezért mondom, hogy ezerszám hevernek a parton...
A bolti csodaszép kagylók (és a korall is) import, nem az Égei tengerből való...