Magam részéról azt látom,hogy kellemesen el lehet férni mellettük.
Mintha mintába lennének rendezve,értitek ugye,mire gondolok?
Szerintem Ekiss-nek sem kell félnie, én hogy is mondjam Bánom-nem bánom,
h. tavaly a 2. nyaralásom (Paralia után) nem oda szerveztem.
Azért nem bánom,mert nagyon szép élményeink voltak más országban is,
és itt az "élmény" a lényeg,de Tolót még bepótolom.
És tényleg nagyon klassz kiindulóhely sok-sok kiránduláshoz.
Csak az a fránya busz olyan hosszú.
Mi a jobb 1-2 altató vagy 1-2 feles?
Most a mélységjelző bólyákra gondolsz vagy a hajók saját kis bólyáira?
A hajók nem egymás hegyén hátán vannak egy csoportban hanem bizonyos távolságokra egymástól.
És elég bent vannak, ha pl valaki be akar menni labdázni derékig érő vízbe nem hajók között fog, ha jól emléxem rá a hajók már nyakig érő víznél kezdődnek és a kicsi szigetre átúszáskor még jól is jönnek mert biztonságot adnak.
Ha baljebb úszol még ritkábban vannak én volt amikor a napi úszóadagomat a bójákon kívül, két benti hajó között úszkálva tettem meg.
Mélységjelző bólyákból úgy emléxem két fajta volt egy sárga és talán egy narancssárga beljebb de ez inkább a nagystrandnál rémlik és nem biztos,
hogy pontosan így van ha tévedek nyugodtan javítsatok ki.
Szia! Mint gyakorlott buszos utazó, azt tudom Neked ajánlani, hogy ne feküdj le az utazás előtti éjjel. Mi nem szoktunk, csomagolással, készülődéssel telik az éjszaka, így amikor elindul a busz, már alszunk is! Ezzel a módszerrel még a Tolói út is kibírható, mert azt nem lehet kihagyni!!
Bocsánat, nem én őrültem meg, valamiért mindkettőnk írása az én nevemen jelenik meg, akármit csinálunk, ezért a fentebbi zűrzavar!
Teljesen egyetértek Brekivel, Tolo pont a kishajók miatt (is) olyan vonzó, a tenger pedig nagyon tiszta, lassan mélyülő. Ahogy a feltett képeken is látszik, egyik végén van a kikötő, ott is van egy kisebb strand napágyakkal, a városi strand nagyobb, de mi például sosem oda jártunk. A part bármelyik része esik a szállásodhoz közel, találsz lejáratot a tengerhez és bárhol strandolhatsz, az egyetlen gond, hogy a házak nagyon közel vannak a tengerhez, keskeny a part, így főszezonban ez a rész talán zsúfoltabb. A hajók viszont akkor sem zavarnak, ha szeretsz messzire beúszni, ha meg csak pancsolni akarsz akkor pláne nem.
kitty,természetesen az altatót viccnek szántam,mint a smiley is mutatja.
Viccen kívül,nagyon szeretek utazni.
Breki!
Ismét meggyőztél,jövőre tuti előkerül Toló,ha ...
De Kedves Berki,ismét Neked!
Ne merd nekem Paráliát bármihez is hasonlítani,mert nem megcsókolni,hanem megharapni foglak,aztán várhatod a királyi koronát!!!
Egyszerűen imádom Paráliát és nem hagyom,hogy pellengérre állítsd!
Ahány ház,annyi szokás.
Meg kinek a pap...
Nyilván sok köze van annak is,h. itt voltam először G.o.-ban,de a hegyek,erdők amúgy sem hoztak lázba egész életemben.
Én mindenesetre imádom Paraliat és igazat is adhatnék Neked abban,hogy ne hasonlítsd...
De nem teszem,mert mindenkinek más az igénye....
Egyébként ismét megköszönöm képeid,lassan megadom az e-mail-címem,hogy oda töltögesd.
Idén nem utaztok Görögországba?
Nekünk nehezen jött össze,de szerencsére sikerült befizetni mindkettőt....
Igyekszünk kinyaralni magunkat,mert már a családot tervezzük.
Ezért volt a legelején a Tolónál a ...
Jók legyetek!
Jaj,remélem a fenti üzimet sem Kitty és sem Breki nem értettétek félre.
Olyan viccesféle próbáltam lenni,csak elég nyers a megfogalmazásom.
A többi hozzászólónak is köszönöm a válaszokat,noha nem én kérdeztem,csak jeleztem,
hogy engem is érdekel.
Szép nyarat Mndenkinek!
Már mi is teljesen bevagyunk sózva, ma előszedtem a cuccos dolgokat és rakom a listát! Örülök hogy mindekinek megoldódnak a gondjaik,és olyan jó kimondani hogy a jövő héten utazunk . Sajnálom hogy Katonalány utánunk érkezik, de biztos jól fogjátok magatokat érezni.Csutek mekkora halra gondolsz, mire készülsz , még a partot is eladjuk hejre jó kedvünkben . Az ouzo és a sör ügyben még hagyunk másnak is . Az alvásról csak annyit , azt itthon is tudunk , miért tennénk Toloban. OFF: Jana ma sövényt vág létráról én pedig mint egy erőművész fogom a létrát nehogy nekem leessen, még képes és kitöri a nyakát !
Hát mélyebben itt nem mennék bele, de Paralia szerintem nem igazi Görögország hanem csak egy turistagyár.
Ha majd Parga-ra vagy Toló-be eljutsz szerintem teis megérted majd mi a különbség.
De igazán talán csak akkor ha majd egy olyan helyre is eljutsz ahol csak görög szót hallani
és nem futsz össze egy magyarral sem és az éttermekben görög étlapok mögött görögök ülnek
Egyébként tudod milyen szép az amikor a hegy lába szinte beleér a
tengerbe és pl látod hogy távolban vihar van de nem tud átjönni a hegyen
mert az feltartja, vagy mész egy úton és egyszercsak kiérsz egy kilátóhoz és meglátod alattad a tengert
és caak állsz és nem tudsz betelni a látvánnyal és lefényképezni sem lehet.
Bocsi ezt nem tudom jól leírni, de mikor átéled majd lehet eszedbe jut amit erről próbáltam itt írni.
Ha rajtam múlik megyünk Görögországba, de valószínű Last Minute
és nem tudom még hová, tavaly is máshová akartam mint ahová mentünk és jól sült el
Na,Breki,ez a helyes hozzáállás!!
Igaz,én pont Sartival voltam így,mint Te,de nekem nagy csalódás volt.
(last m. és maga a hely volt csalódás,sok volt a "hegy-völgy-athosmegaporthos... ")Anyukámat vittem el nyaralni egy barátosnőmmel karöltve,de pont anyu volt az,aki élvezte,bár Ő is csak a tájat. De Ő igazi "skorpió" lévén azt nagyon szerette,mármint a látványt. De a falu kihaltsága még neki is sok volt...
Szeretem a kristálytiszta vizet,ami valljuk be,homok mellett nemigen lehet(viszont pici homok is kell,mert az Paraliára emlékeztet)
Paralia nyüzsgése,pezsgése számomra minden eddigi úticélom felülmúlja,pedig volt benne Bol,Rab,Lopar,Bibione,Monaco,Nizza,Cannes,Barcelona,Valencia,Velence,Nápoly... is. Hogy csak a tengerparti helyeket említsem.
Egyszerűen valamiért nagyon magával ragadott és nem enged.
Ma sem tudom miért.
Pont ezért nem szabad elítélni senkit,mert váltig ragaszkodik 1-2 fix helyhez.
Attól még érezheti magát jól bárhol a világban,de mindig lesz egy hely,ahol igazán jól érzi magát és ahová teljes szívből vágyik és nem feltétlenül kell annak flancosnak lennie.
Nem ez a lényeg,hanem az érzés.
Last minute meg mindig van,ha lesz rá lehetőségetek.Főleg az idén lesz sok,mert sokan félnek attól.hogy mi lehet Görögo.-ban a válság miatt,elfelejtve persze azt,hogy 1,5 éve mi is közel olyan mélyen voltunk.
Kívánom,h. összejöjjön és szép nyarat Nektek!!!
Jana ma sövényt vág létráról én pedig mint egy erőművész fogom a létrát nehogy nekem leessen, még képes és kitöri a nyakát !
Sziasztok!
Ott egye meg a fene azt a sövényt! Remélem Jana baj nélkül túlélte. Most, mikor itt arat a szerencsétlenség ( Michael. Kitty, Balázs) ilyen veszélyes munkát végezni egy héttel az utazás előtt? Igaz törött lábbal és kézzel is lehet sört, meg ouzót pusztítani. . csak vacak dolog szívószállal inni.
Van nektek SKYP-otok? Mert akkor tudánk ingyen kommunikálni.
Ha nincs, priviben cseréljünk telefonszámot. Az enyém a közelmultban megváltozott és a Tieteket nem találom.
Jó készülődést:
Josza