#1336102010-05-08 23:10:59 Válasz a #133376. hsz-ra
Megpróbálok pár infot folyamatosan adogatni. Elöször talán az utazással kapcsolatban adnám át tapasztalataimat, főleg az első utazósoknak. Én általában Budapestről szoktam délután 5- 6 órakor indulni így éjszaka utazva - gyerek mélyen alszik - reggelre el lehet érni a tengerpartot, amely egy nem klimás kocsi esetén nagyon elönyős.. A határokon általában a magyarokkal nem szórakoznak, egyedül hazafele a magyar határon lehet észrevenni, hogy határon vagyunk. A gépkocsi biztosítási zöldkártyáját váltsátok ki, ezt általában a Makedon határon kérik előszeretettel - még magyarul is megtanulták. Az út teljes mértékben biztonságos. A Makedonoknál érdemes az autópálya díjat saját pénzükbe fizetni, úgy jóval olcsóbb. A görög benzinárakat figyelembe véve a görög határ elötti kútnál érdemes tele tankolni a gépkocsit. A görög határon mint eusokat külön kezelnek ez főleg a török inváziónál jó ,mert nem kell feltétlenül az ő sorukba állni. Mo. végig autópálya, a szerbeknél az elején és a végén 130-130 km autó út ill rendes út - itt szeretnek mérni és a vaksötétből előállni - a többi autópálya. Ha valaki sietni akar akkor, egy helyi autóst kell tisztes távból követni, így megelőzhetők a birságok. Belgrádot elhagyva az első autópálya kapunál az autópálya jegyet a kapunál nyomogomb megnyomásával kapjátok meg -itt nincs emberke de figyeljetek erre - ezt a végéig meg kell őrizni mert különben dupla díj fizetendő. Makedoniában a 180 km -ből 120 autópálya. Görögöknél a sziget bejáratáig autópálya. A teljes út alapvetően egyenesen levisz a tengerre egyedül Belrádnál ne felejtsetek el kanyarodni,illetve szaloniki felé görögben, mert akkor Athénig meg sem álltok. Szalonikinál a körgyűrüt érdemes használni (ring road),a kiírásoknál a Kassandra és Nea Mondania kiírást keressétek. Visszafele szalonikitől a görög határváros Evzoni van kiirva tájékozodásként.
Ha beszélgettek a görögökkel, akkor még egy jó tanács : Makedoniát mint országot nem ismerik el, mert az ő tájegységüknek is ez egy hivatalos neve, ők csak FYROM .ként beszélnek róluk. folyt köv..
Sziasztok.
Én sajnos igazoltan tüntem el. A gyerekemet baleset érte, és emiatt elképzelhető, hogy a nyaralás elmarad. Műteni kellett, mert sajnos egy baleset következtében megégett a lába, és bőrátültetésre szorult. ha jól tudom ilyen sebbel nem nagyon lehet napozni. Hamarosan kiszedik a kapcsokat, járunk utókezelésre és akkor megmondják mehetünk e vagy nem. Amennyiben nem javasolják a forró görög napsugarat akkor valószínűleg, ha érdekel valakit akkor átadnám az utat. Szerintem kb 2-3 héten belül kiderül ez.
#1336532010-05-09 12:25:22 Válasz a #133648. hsz-ra
Szia !
Nagyon sajnálom, hogy ilyen gondotok van. Az orvos biztosan megmondja, hogy lehet e utazni, vagy sem. Augusztusig még remélhetőleg rendbe jön a gyerkőc. Ha véletlenül nem tudtok utazni, a storno biztosítást igénybe veheted. /este írok priviben /
#1336542010-05-09 12:41:42 Válasz a #133648. hsz-ra
Bizunk bennne, hogy tudtok utazni, a bőr nagyon gyorsan regenerálodik, augusztusig meg rengeteg idő van, kis szerencsével már emlékezni sem fogtok rá. Szerintem "szabad levegőn" gyorsabban gyógyulnak a sebek, így a nyár talán segít is benne. Gyógyulást kívánok!
Köszönöm szépen, mi is nagyon bizunk a mielőbbi teljes felépülésben, és remélem tudunk menni, mert már nagyon beleéltük magunkat. ha meg mégsem akkor majd jövőre, addig olvasgatom az élménybeszámolókat amiket remélem irni fogtok
Köszönöm mindenkinek. A doki engedélyezte a nyaralást, igaz hosszabb nadrágot kell viselnie, és ne nagyon napoztassuk azt a területet, de mehetünk.
Hurrá!