Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
Hozzászóló Üzenet
# 256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134520 Üzenet linkje2010-05-15 20:49:34  Re:

balazsbea írta:
Csak Ti tudjátok eldönteni, mi számotokra a fontosabb.
Az második napra terveztem és a térkép alapján így tűnt logikusnak, hogy ekkor nézzük meg történelemmel kapcsolatos látnivalókat. A harmadik napon a strandok kerülnének az érdeklődés középpontjába. Még jó, hogy Verka felhívta a figyelmet a nyitvatartásra, mert erre nem is gondoltam, ezért egy kicsit megint alakítanom kell a programon.
balazsbea írta:
Egyébként én nem szoktam ilyen részletesen tervezni, szeretünk inkább ott dönteni, mikor mit csináljunk, ezért is megyünk hosszabb időre egy-egy helyre.
A családunknak ez az előre tervezéses formula jött be eddig. Természetesen nem szentírásnak tartjuk ezeket a terveket és helyszínen is többször módosítunk ezen.
balazsbea írta:
Talán könnyebb lenne a szelektálás, ha a családot is bevonnád a tervezésbe, megkérdeznéd, mit szeretnének a legjobban. Ha látják a képeket, biztosan könnyebben tudnak dönteni.
A tervezést évek óta rám bízza a család, amit szívesen csinálok. Miután kialakul egy terv a feleségem csak ezután kapcsolódik be a szervezésbe és megpróbálunk finomítani az addig kialakított verzión. A párom például Verka útleírását csak a múlt héten olvasta el először az általad leírtakat pedig ma délután kezdte el átnézni. Érthető, hiszen a naponta változó tervek már követhetetlenek voltak számára.

Jenike

# 257
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134524 Üzenet linkje2010-05-15 21:04:39  Re:

Szia!
Verka írta:
Hááát... szerintem necces mindkét nap. Úgy szervezd, hogy ami a legfontosabb Nektek, azok legyenek a nap elején, hogyha nem fér bele minden, akkor ne fájjon nagyon a szíved.
Ezenkívül aminek van nyitvatartása, azt én nem tenném a nap végére, nehogy bezárjon, mire odaértek. Általában 15 óráig biztosan nyitva van minden... sajnos pontosabbat nem tudok, mert ezeken a helyeken nem írogattam fel a nyitvatartási időket.

Igazad van.
Második nap: délelőtt Naxos - Chora városnézés + strandok.
Harmadik nap: délelőtt kuroszok (kfleriói és faranghi); Damalas; Bazeos-torony; Démétér-templom; + strandok

Strandokat a délelőtti program utáni bónuszként kezeljük. Krétán is így csináltuk és nekünk bevált. A gyerekek még kevésbé nyűgösek délelőtt, bár egy tininél már nem biztos, hogy igaz ez a feltételezés. Neki már teljesen mindegy....

Jenike

# 258
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134527 Üzenet linkje2010-05-15 21:41:23  Re:

Szia Jenike!

Azt elfelejtettem mondani, hogy emlékeim szerint a kuroszok nincsenek bekerítve, ergo nincs nyitvatartásuk sem. Illetve mintha lett volna valami kerítés, de úgy rémlik, hogy egy retesszel működött csak, tehát nem azért építették oda, hogy a látogatók elől elzárják. (Azt hiszem... borzasztó, hogy amit nem ír le az ember, arra mennyire nem emlékszik egy év múlva... icon_smile.gif )

(Az apollonasi kurosz az viszont 100%, hogy csak szabadon hever az út mellett. Egyébként emiatt is gondolom, hogy akkor a másik kettő is.)

Így utólag egyébként azt gondolom, hogy ha nagyon szorítana az idő, akkor a Bazeos-tornyot hagynám ki a felsoroltak közül. Belül nincs semmi (vagyis amikor mi voltunk, akkor éppen valami modern művészeti kiállítás volt). Viszont ott kaptuk a jegyvételnél a jó kis térképeket meg prospektusokat, amiatt mégis megérte bemennünk. (De erre meg nincs garancia, hogy mindig így csinálják.)

Igen, a strandolást mi is általában délután-estére szoktuk tenni, ha ez megoldható. Hasonló okok miatt, mert mi is kevésbé vagyunk nyűgösek reggelente. icon_wink.gif De tényleg, akkor frissen, kipihenten még van kedvünk hegyet mászni, gyalogolni, van energiánk órákat böngészni a régészeti ez-meg-azok között stb. Ráadásul utána még jobban is esik a fürdés. icon_smile.gif

# 259
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134541 Üzenet linkje2010-05-16 09:22:34  Válasz a #134520. hsz-ra Előzmény #134520

Szia Jenike!

Nem akarom tovább nehezíteni a tervezést, de van még sok képem Naxos igazán szép strandjairól és részletes beszámolóm: www.balazsbea.hu/gorog.html Hátha így még jobban el tudjátok dönteni, mi az, amit nem lenne jó kihagyni.

Biztosan nagyon jó lesz a nyaralásotok, s már maga a tervezgetés is élvezet. Jó szórakozást! icon_smile.gif

# 260
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134552 Üzenet linkje2010-05-16 10:36:30  Re:

Szia!
balazsbea írta:
Nem akarom tovább nehezíteni a tervezést, de van még sok képem Naxos igazán szép strandjairól és részletes beszámolóm: www.balazsbea.hu/gorog.html Hátha így még jobban el tudjátok dönteni, mi az, amit nem lenne jó kihagyni. Biztosan nagyon jó lesz a nyaralásotok, s már maga a tervezgetés is élvezet. Jó szórakozást! icon_smile.gif

Köszönjük a segítséget! Az általad említett oldalt ismerem és mint írtam a párom tegnap kezdte el böngészni a tavalyi beszámolódat.
Tegnap, miután többször elakadtam a tervezésben és teljes káosz alakult ki a fejemben, utána megnyitottam Te beszámolódat és Verka beszámolóját és térképen elkezdtem bejelölni azokat a helyeket, amelyeket pozitívan értékeltetek. Ha leírásokból azt állapítottam meg, hogy tetszett mindkettőtöknek a hely, akkor könnyű dolgom volt, azaz bevettem az útitervbe. Végül ehhez még hozzátettem az általam fontosnak tartottakat és a térképen megpróbáltam valamilyen logikai egységbe rendezni ezeket, így elmondható, hogy a két alapműből sokat merítettem.
icon_lol.gif

Jenike

# 261
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134565 Üzenet linkje2010-05-16 12:18:27 

Szia Jenike!

Csak halkan merem megjegyezni, hogy nekem is van beszámolóm Naxosról (bár lehet, hogy az már 2004-ből túl elavultnak számít?) . icon_smile.gif

# 262
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134569 Üzenet linkje2010-05-16 12:36:51 

vojandi írta:
Csak halkan merem megjegyezni, hogy nekem is van beszámolóm Naxosról (bár lehet, hogy az már 2004-ből túl elavultnak számít?) . icon_smile.gif

Szia!

Nem, nem..... icon_redface.gif Sőt, a Te beszámolódhoz hasonlóan Misiarc beszámolóját is elmentettem a számítógépemre word formátumban.
Verka beszámolójának felhasználása Krétán nagyon bevált és megkönnyítette a dolgomat és - szerintem - az érdeklődési köre is hasomló, mint az enyém. Balazsbea beszámolójának előnye, hogy hozzánk hasonlóan gyermekkel utaztak, ami a partok használhatóságával kapcsolatban nagy előny, valamint 9 napról szól a beszámolója, ami eddig a legtöbb amiről olvastam.

Jenike

# 263
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134577 Üzenet linkje2010-05-16 13:32:55 

Szia Jenike!
Nem "szemrehányás" volt icon_wink.gif, csak azt hittem, elkerülte a figyelmed.

# 264
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134612 Üzenet linkje2010-05-16 19:52:59 

Sziasztok !
Folegandros térkép keresése közben találtam egy eddig számomra új oldalt.

www.travel-to-folegandros.com

Véletlenül bukkantam rá és eddig nekem ez tetszett a legjobban.
Csak a sziget nevének megváltoztatásával, az adott helyről nagyon tartalmas oldalak nyílnak meg.
Tehát működik Naxos vagy éppen Milos esetében is.

# 265
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134682 Üzenet linkje2010-05-17 08:39:06 

Kokszi írta:
Csak a sziget nevének megváltoztatásával, az adott helyről nagyon tartalmas oldalak nyílnak meg.
Tehát működik Naxos vagy éppen Milos esetében is.

Szia!

Tényleg jó oldal. Köszönjük.

jenike

# 266
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134955 Üzenet linkje2010-05-19 06:13:44 

Szia! Verka!

Este átnéztem az eddigi terveket és azon töröm a fejem, hogy Naxosról csak az eseti komppal megyünk át Parosra. Ezzel nyerhetnék közel egy napot Naxoson. Nem tudom miért, de Parosnál egyenlőre sokkal jobban vonzódok Naxoshoz.

Jenike

# 267
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134995 Üzenet linkje2010-05-19 11:52:11 

Sziasztok!

A tervezgetés - számolgatás nálunk is nagyban folyik.
Eddig itt tartunk:
07.02-07.05 / 3 éj Paros
07.05-07.08 / 3 éj Naxos
07.08-07.11 / 3 éj Santorini
07.11-07.14 / 3 éj Milos
07.14-07.16 / 2 éj Athén

Minden szigetre 2 egész + kb. 2x fél napunk és 3 esténk jutna.
Tudom, hogy nem túl sok - minden egyes szigeten 1 hetet is el tudnánk tölteni -, de a számunkra érdekes látnivalók és strandolás /amerre járunk, ott csobbanunk/ azért belefér.
Ha Milost kihagynánk, akkor több időnk lenne a többi szigeten, de olyan gyönyörű képeket láttam róla, hogy muszáj útba ejteni.

Úgy látom, hogy többetekkel hasonló az érdeklődési körünk.
Jenike! Nem akarom "lenyúlni" a parosi és naxosi terveiteket, de valami ilyesmi kavarog az én fejemben is.

# 268
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135005 Üzenet linkje2010-05-19 13:18:00 

bebi írta:
Nem akarom "lenyúlni" a parosi és naxosi terveiteket, de valami ilyesmi kavarog az én fejemben is.

Semmi baj. Én is sok mindent másoktól vettem át! icon_redface.gif

Jenike

# 269
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135018 Üzenet linkje2010-05-19 14:26:57  Válasz a #134955. hsz-ra Előzmény #134955

Szia Jenike!

Ez szerintem is remek ötlet! Paroson felsoroltál strandokat, némelyiket csak kérdőjellel, de az én látatlanban történő megitélésem szerint azoknál a naxosiak jobbak, úgyhogy már csak ezért is érdemes Naxosra több időt szánni.

Meg a sziget is sokkal nagyobb eleve, tehát kell idő a távolságokra.

# 270
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135023 Üzenet linkje2010-05-19 14:47:48  Válasz a #134995. hsz-ra Előzmény #134995

Szia Bebi!

Ha Nektek egy-egy szigetre elég a 2,5 nap, akkor hajrá, szerintem szuper kis terv! Én is úgy válogattam tavaly, hogy minden szigeten annyi időt töltsünk, ami arra elég, hogy a számunkra legfontosabb dolgokat megnézzünk. Ez nekünk Naxoson és Santorinin egy-egy nappal többre jött ki, de ez szerintem teljesen egyéni.

Milost megértem, engem is nagyon vonz a sziget, de én két ok miatt is kihagytam tavaly: az egyik az, hogy a többi szigeten töltött időt már nem tudtam rövidebbre vágni, a másik pedig az, hogy Milos közelében még más szigetek is érdekelnének, tehát úgy döntöttem, hogy azokra majd valamikor később együttesen kerül sor.

Van részletesebb terved is, hogy melyik nap merrefelé mentek majd? icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu