Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3061
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dfku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134746 Üzenet linkje2010-05-17 16:11:31  Válasz a #134740. hsz-ra

Szia!

Ne is mond, már olyan lázban égek. Már írom a listát nehogy itthon hagyjak valamit.

Igaz eltüntem egy kicsit, de hát a főiskola és a vizsgaidőszak már csak ilyen. icon_confused.gif De nemsoká vége. icon_biggrin.gif

# 3062
Kriszmisz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134761 Üzenet linkje2010-05-17 17:42:24 

Ja-ja! Lista az már nekünk is készülicon_smile.gif Már kis dobozkánk van otthon amibe bele-beleteszünk olyan dolgokat amik hasznosak lehetnek majd számunkra. Márcsak egy jó búvárszemüveget kell vennünk... Bárcsak ott járnánk már hogy használhassuk! De már csak napok kérdése:)))
# 3063
Emilio
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134811 Üzenet linkje2010-05-18 08:53:46  Sziasztok

Sziasztok. Mi pontosan 1 hónap múlva megyünk a Hotel Zante Sun-ba. Repülővel. Már nagyon várjuk. Nyugalom van a szigeten? Remélem juniusban azért már jó idő van, és a víz is alkalmas fürdésre.
# 3064
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134824 Üzenet linkje2010-05-18 10:04:26  Válasz a #134717. hsz-ra Előzmény #134717

Stiasztok!
Akik Agios Sostisba mennek javaslom, hogy egy elemlámpát vigyenek magukkal. Ha át akarnak menni este Laganasba, a legrövidebb út a tengerparton van, viszont ott nincs világítás. Olyan sötét van, hogy az orráig sem lát az ember. icon_eek.gif
Más! A beszámolómban is említem, hogy a keleti, tengerparti települések kivételével a szigeten a kenyeret, pékárut előrendelésre sütik és kiszállítják a megrendelőhöz, így a belső településeken, kis falvakban és a nyugati részen nincs kenyér és pékáru a boltokban és péküzlet sincs. Aki úgy indul útnak, hogy majd út közben vesz kenyeret az csúnyán ráfázik, mert nem kap. Jó készülődést! icon_cry.gif icon_cool.gif
Josza

# 3065
Jutocska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134900 Üzenet linkje2010-05-18 16:44:52  Válasz a #134717. hsz-ra Előzmény #134717

Sziasztok! Én ma kaptam meg a vouchert egy partnerirodában, szóltak a GT busz egy órával korábbi indulásáról, de ők sem tudták megmondani, mi az oka. A GT fórumán egy idegenvezető írta azt, amit most idemásolok, talán ez lehet a magyarázat:

"Megerkezett a csoport, a hatarnal minden rendben volt legjobb tudomasom szerint, a gorog autopalya egy reszet lezartak aznap, ezert a busz kerulouton jott egy darabon, egy kesobbi komppal kelt at (a kompok jarnak), es a megszokott idoponthoz kepest mindosszesen masfel oraval kesobb ertek Sidariba az utasok"

Bár most már majdnem mindegy, hogy mi az oka a menetrendváltozásnak, mi két és fél nap múlva elindulunk és négy nap múlva ilyenkor talán már a Jón tengerben fogunk lubickolni...
Ja, és ezek szerint az elemlámpát is érdemes betenni,! Köszi az ötletet Josza! Bár nekem elég félelmetesnek tűnik a gondolat, hogy egy szál elemlámpa fényénél gyalogolunk a tengerparton... A kivilágított közúton nagyon messze van Laganas? Egyszer sem érdemes bevállalni?

# 3066
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134904 Üzenet linkje2010-05-18 16:58:18  Re:

Jutocska írta:
Ja, és ezek szerint az elemlámpát is érdemes betenni,! Köszi az ötletet Josza! Bár nekem elég félelmetesnek tűnik a gondolat, hogy egy szál elemlámpa fényénél gyalogolunk a tengerparton... A kivilágított közúton nagyon messze van Laganas? Egyszer sem érdemes bevállalni?

Szia Jutocska!
Talán félelmetesnek tűnik, de minden esetre rendkívül romantikus. Minket senki sem akart bántani, pedig nem volt nálunk még lámpa sem.(azért jó lett volna)
A tengerparton kb. másfél kilméter Laganas központja, közúton legalább a duplája és erős emelkedőn át kell menni. Kocsival, szinte mindegy, de gyalogszerrel bizony számít.
Ilyen a tengerparti út nappal:

Szegeden a Tesco parkolójába fut be minden busz. Ott egy kb. félórás átpakolás és totojázás van. Ott megkereshetjük egymást, ha gondolod.
Üdv: Josza

# 3067
Jutocska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135084 Üzenet linkje2010-05-19 21:16:16  Válasz a #134904. hsz-ra Előzmény #134904

Kedves Josza!
Megkereshetjük egymást Szegeden, illetve lehet, hogy egy busszal fogunk utazni Budapesttől Szegedig, de nem tudom, hogy fogjuk egymást megismerni! (intuícióval?) Ha találkozunk, jó, ha elkerülnénk egymást, jó utat és jó nyaralást! Üdv Tolónak!
Én most már nem leszek a fórumon, ezer dolgom van még, a pakolást is holnap este fogom csak kezdeni..
Judit

# 3068
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135108 Üzenet linkje2010-05-20 07:50:46 

Sziasztok!

Jó nyaralást kívánok a holnap indulóknak!

Üdv: Erika

# 3069
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135110 Üzenet linkje2010-05-20 08:19:14  Válasz a #135108. hsz-ra Előzmény #135108

Drága Erika!
Neked külön köszönjük a jókívánságokat. Mikor hazaérünk, pár nap mulva már Ti indultok Zakynthosra. icon_lol.gif icon_cool.gif Nagyon jó készülődést és ne olyan eszeveszett kapkodást kívánunk, ami nekünk jutott:
Josza és Cilla

# 3070
Szellosdy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135177 Üzenet linkje2010-05-20 15:54:34 

Jó utat mindenkinek!!!
Sz

# 3071
Netoria
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135233 Üzenet linkje2010-05-21 00:09:01 

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon jó nyaralást kívánok(akinek esedékes)!

Mi júni. 17-én indulunk a Vasso apartmanba.Esetleg tudtok erről a szállásról valamit?

Valaki jön ebben az időpontban?

Üdv

# 3072
Mezeiagi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135253 Üzenet linkje2010-05-21 10:53:38 

szia Netoria! Mi tavaly voltunk a Vasso apartmanban. nagyon meg voltunk elégedve, a feltöltött képalbumomban van is róla kép. A házihölgy Mama Vasso egy földre szállt angyal, nagyon meg tudta szépíteni az ott töltött napokat. Nekünk annyira tetszett ott, hogy tervezzük a visszatérést, és ha lehet a Vasso apartmanban. Az igaz, hogy Laganasra hamar ráun az ember, viszont ha kocsit béreltek, Zakynthos felejthetetlen marad. Az apartman egyébként egyszerű, mama Vasso minden nap kitakarít. A környék nagyon szép, a teraszok a kertre nyílnak (rengeteg virág, pálma, egy kis asztal székekkel, barátságos és rendezett). kb. 15 percre van a főutcától, így nem túl hangos, viszont minden könnyen elérhető. A part kb 10 percre van, de ne hátul menjetek az elég lehangoló, inkább a betonúton, végig a kis boltok mellett. Érezzétek nagyon jól magatokat, és ha olíva olajat akartok hozni, akkor mama Vassotól kérjetek, talán 6 euroért hozta a két litert. Ne aggódjatok a kommunikáción, a hölgy mindent mindenhogy megért, nem tudom, hogy csinálja, de hát ebben rejlik a bűbája. Üdv Ági
# 3073
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135262 Üzenet linkje2010-05-21 12:52:08  Válasz a #135253. hsz-ra Előzmény #135253

icon_lol.gif Sziasztok!Kedves Netoria!
Minden szó igaz,amit Mezeiagi irt,mi is ott voltunk tavaly.Ha a partra gyorsan ki akarsz érni,akkor mehetsz ,,hátulról",igaz,akkor egy kis susnyáson keresztül mész,de nem számit,a lényeg,hogy a stúdió TISZTA!!! icon_lol.gif
Van kis rezsó/szokásos.../kis hangos hűtő,de hűt,mint a régi ruszki hűtők,amit betettünk Mythos kb.10perc alatt deresre hűlt icon_lol.gif
Van kévékiöntő,mi abban forraltuk a porkapucsinónak való vizet.Főzni nem szoktam nyaraláskor,de a mellettünk lakók mindennap isteni kajákat főztek/zacsileves illat és lecsóillat szállt mindennap/ icon_lol.gif
Jajj,már nagyon be vagyok sózva én is!Remélem,holmi hamuka-kamukafelhő nem tesz keresztbe az utunknak??? icon_rolleyes.gif
Nektek pedig nagyon jó utat erre a szép szigetre!!!
Hajókázni feltétlen menjetek,kivéve,ha nem vagytok tengeribetegek,mert egész napos túra!!MEGÉRI!!!Azóta is a delfinekkel álmodom,akik követték a hajónkat! icon_lol.gif

# 3074
Noncsi94
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135297 Üzenet linkje2010-05-22 10:22:32  Válasz a #110308. hsz-ra Előzmény #110308

Sziasztok! Réges-régen tavaly júliusban még a nyaralás előtt megígértem, hogy ha megtalálom Zakynthoson az ókori sírkamrákat, szólok.
Hát erről teljesen megfeledkeztem, de remélem még nem késő... icon_redface.gif Mikor megérkeztünk, megkérdeztem az idegenvezetőt, de nem tudott róla, sőt még csak a helyiek sem hallottak ilyesmiről. Aztán valamelyik nap Schiza felé mentünk fel a hegyre a kereszthez, amikor az út szélén megláttam egy barna táblát amin a "Mycenean cemetery" (mükénéi temető) felirat volt és egy nyíl mutatott az út felé, ami a hegyre vitt fel. Mint később kiderült a nyíl azt jelentette, hogy "itt menj be a bokrok között". Valóban ott volt kb. 10-15 a sziklába vájt ókori sírszerűség és egy szintén ókori kút. Egy kicsit félelmetes, de azért csodálatos élmény volt. icon_biggrin.gif Remélem tudtam segíteni.

# 3075
Netoria
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135298 Üzenet linkje2010-05-22 10:27:54 

Sziasztok!Köszönöm mezeiagi és zsebkuty, megnyugtattatok a szállással kapcsolatban. Igazából túl nagy igényeink nincsenek( csak aludni megyünk oda), de azért...
Már csak az idő miatt aggódok, de júni 17-re már csak jó lesz.
Ha van időtök és kedvetek, írhatnátok 1-2 dolgot, mit és hogyan érdemes megnézni

köszönöm,
Üdv

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 204 205 206 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu