#1357282010-05-27 05:48:06 Apollon Travel kontra Aeolus
2008 Sarti Makedon Apartman - Apollon Travel
Sajnos mi békéltető testületig mentünk az utazásunk ügyével . Minden dokumentumot és fotót megőriztem . Megnyertük .
1. utazással probléma nem volt
2. szállás minősíthetelen . Semmi nem felelt meg a katalógusban leirtaknak . Két gyerekkel egy dohos félszuterént kaptunk , melynek villanyszerelése életveszélyes volt . A teraszról az autók kerekeit láttuk . Három nap után biztosítottak csak csereszállást . Előre aláíratták , hogy nem reklamálunk ha hazaérkezünk ( csak így kaphattuk meg a csereszállást ) .
3. irásban fotókkal megtámasztva reklamáltunk hazaérkezés után , de pökhendi lekezelő és kioktató választ kaptunk ( azt is 2-3 hónap elteltével ) . Ekkor döntöttünk úgy nem hagyjuk annyiban .
4. békéltető testület : igazat adtak nekünk . A probléma csak a kinti előre aláíratott jegyzőkönyv miatt volt . Szállások közti különbséget visszakaptuk .
Apollon Travelt én nem ajánlom .
Tanúlság : sose írjatok alá előre jegyzőkönyvet , vagy ha mégis akkor nyugodtan füzzetek hozzá megjegyzéseket .
2009 Zakyntos Panorama apartman - Aeolus
Jó volt , szép volt . Azt kaptam amit fizettem . Szállás tiszta rendes .
Csak szép emlékek maradtak meg róla .
2010 Parga - Aeolus
Ismét őket választottuk . Egy hónap múlva indulunk .
#1357372010-05-27 08:12:21 Válasz a #135728. hsz-ra
Szerintem mindenki a saját tapasztalata alapján ítélkezik, ami tudjuk nem teljes kép.
Apollonosokat nem ajánlani és az Aeolust meg igen?!
Hm....saját véleményed!
Én 2x voltam az Apollonosokkal és isteni nyaram volt, mind a kettő esetben.
Az Aeolussal 1x voltam és az elég volt ahhoz, hogy meggondoljam a következő foglalásnál Őket válasszam vagy sem....idén nem is tettem.
Igaz, nem a szállással volt a gondom, hanem a bánásmóddal!!!!!!!!
Ami valljuk be, ugyanolyan fontos az éves pihenésed alatt, mint a szállás minősége.
De ez meg az én véleményem.
Nagyon remélem, idén is kellemes élményed lesz az Aeolus nyaralásotok által!
Tanúlság : sose írjatok alá előre jegyzőkönyvet , vagy ha mégis akkor nyugodtan füzzetek hozzá megjegyzéseket .
Hali!
Na, ilyesmit mi is átéltünk, csak épp egy másik utazási iroda jóvoltából.
Két hetes egyiptomi nyaralásra adtuk anno 10 évvel ezelőtt a fejünket. Ebből egy hét volt körút (nílusi hajókázás) és egy hét pihi a tengerparton. Hogy mi történt?
A kairói szállásunkat leszámítva (2x1 éjszaka) minden hotelben szobát cseréltünk és nem csak nekünk voltak ilyen problémáink.
Kairó után Hurgadába érkeztünk, ahol kétszer cseréltünk szobát. Az elsőben állt a víz a kövön. A másodikban az ablak a hotel szervíz utcájára nézett és az ablak meg egy fal közti távolság kb. 5 méterre lehetett (ok. egy éjszakára elviselhető lett volna, de az útitársaim úgy vélekedtek, hogy azért mert csak egy éjszakát töltünk itt, nem kell ilyen szobába betenniük).
A hajót amivel hajókáztunk volna, a csoport - miután páran közülünk megnézték, hogy mivel is utaztatnának minket - nem fogadta el (koszos volt kivülről a hajó, ősrégi berendezés, koszos medence, penész a szobában). A következő hajóval viszont nem volt probléma, csak a csere miatt csúsztunk egy napot az indulással.
A tengerparti 5 csillagos hotelbeli szobánkat szintén cseréltük (és ezzel nem mi voltunk így). Az étteremben azt hiszem nem volt légkondi. Ezzel nem is lett volna baj, a bibi az volt, hogy a felvágott (büfé lévén) hűtés nélkül állt kint az asztalon. Lefényképeztük azt a nagy tálca száradt szélű felvágottat. Több napig nem volt víz vagy csak csöppögött. Víz probléma előfordulhat, na de több napon keresztül? Megfigyeltük, ahogy valaki a parti zuhanyzóban mosakodott. Mi mást tehetett volna? A gyerek medencével is volt némi probléma.
Az út elején összeszedtek a csoportól X összeget azon a címen, hogy majd ők szétosztják baksis (borravaló) címén. Azt ugye mindenhol kell adni. Nos, ez nem jó ötlet. Jobb ha a turista személy szerint adja oda a kocsisnak stb.... A másik az, hogy nem tudjuk mennyit láttak a beszedett baksisból az egyiptomiak.
A végeredmény: az egész csoport elégedetlen volt és reklamálni akart. Ezt persze tudták a kinti iroda dolgozói is. Amikor a reptérre szállítottak minket, azt szerették volna, hogy a csoport tagjai aláírnak egy ÜRES papírt, amelyre majd ők később ráírják, hogy problémáink voltak. Az idegenvezető nem jött velünk, de az egyik lány a csoportból beszélt angolul és lefordította nekünk amit mondtak. A csoport válasza:NEM. Ki tudja, hogy mit írtak volna még oda arra a papírra.
Ezek voltak azok a dolgok, amikre én emlékszem.
Ez az anno 10 évvel ezelőtt történt. Azóta lehet, hogy változott némely dolog ennél az irodánál. Ezért nem is tudom, hogy leírjam-e az iroda nevét. Persze ha érdekel titeket le fogom írni.
Ahol egy társasutazás majd minden tagja (ha nem mindegyik) panaszkodik, ott valamit tényleg elszúrt az iroda. Állítólag azon a nyáron nem mi voltunk az egyetlen csoport, amelyik panaszkodott.
Valami jót is a végére:
Az ókori Egyiptom nagyon szép! Tudtak valamit az akkori emberek!
A kirándulás a sivatagba ill. a beduinokhoz nagyon jó volt. Tanács: aki tud nyelveket, annak nem árt, hogy ha megnézi más iroda kínálatát is. A búvárkodás is nagy élmény, de azt magunknak szerveztük meg.
Sajnos mindig felkavar, amikor valaki az Apollon Travel-es incidenseiről ír, sosem bírom szó nélkül hagyni.
Mi is hasonlóképpen jártunk az Apollonnal, mint Odegnal-ék. Erről már írtam hosszasan korábban. Ők akkor a fáradtságot sem vették segíteni, a panaszlevelünkre azóta sem reagáltak (1 éve), pedig törzsutasok VOLTUNK, rengeteg alkalommal utaztunk velünk, és minden ismerősünknek csak ajánlani tudtuk.
Én most nem szeretnék senkit sem megbántani, sem szembeszegülni a többiekkel, csak rosszul esik, hogy ennyire nem törődik az iroda az utasokkal...és ez sajnos nem az egyetlen eset, pláne hogy az idei katalógusukban a panaszunk ellenére ismét megtévesztik az utasokat, amikor 4 személyes apartmannak írják a 2 fős stúdiókat (Tolo, Vassalos).
Hűha.. Ahogyan látom itt sokaknak rossz tapasztalata volt az Apollonnal kapcsolatosan... Nekem már utazott ismerősőm nem is egy és nem is egyszer velük.. Eddig csupa jókat mondtak róla.. Mindennel meg voltak elégedve, azt kapták amit szerettek volna.. Lehet nekik szerencséjük volt.. De azért azt kétlem, hogy 3-4-szer csak jó volt és egyszer sem rossz..
Lehet Ti rossz szériát fogtatok ki.. Mondjuk én is voltam náluk bent.. Az utjaikkal nem volt probléma, de a tájékoztatásukkal már igen.. Talán ezt az egyet tudnám rosszként kiemelni..
Talán ezek miatt nem őket választottam idén.. Remélem a Dias Zeusz Travel irodával nem lesz probléma.. Majd ha hazajöttem akkor már okosabb leszek e téren is:)
Én 5 éve utazom az Apollon Travellel, sosem volt gondunk. Leveleimre, kérdéseimre, kéréseimre azonnal kapok választ mindig, türelmesen, és kedvesen, pedig én nem vagyok egyszerű természetű utas:-))
1x voltunk Korfun a Dias Zeusz Travellel, velük sem volt gondom. Arról, hogy sztrájk volt a kikötőben pont, és 4 órát vártunk, szerintem nem tehettek.
Nem szeretnék vitát nyitni a szeretjük az Apollon-t, nem szeretjük, volt velük problémám, nem volt - témában. De részemről lezárva a dolog, nem szeretnék közellenség lenni.
#1358782010-05-27 19:57:53 Válasz a #135737. hsz-ra
Szia !
Nem a konkurenciájukat szerettem volna dicsérgetni . Esetünk bárhol előfordulhatott volna . Egyébként 5. alkalommal nyaraltunk az görögöknél ezidáig problémák nélkül .
Nekem az Apollon értékasitési vezetőjének K.P. úrnak a hozzáállásával volt gondom . Lekezelő , flegma és gunyos volt amikor személyesen találkoztunk vele a tárgyaláson . Minket egy életre elveszítettek .
1. szerintem egy utasuknak a reklamációjára nem négy hónap után kell válaszolni .
2. a katalógusban leírt szállásleírás nem felelt meg a valóságnak . Balkon és terasz nem ugyanazt jelenti .
3. budapesti irodában nem ismerték az apartant . Csak 1db gyerekes szoba volt , az is a félszuterénban , mégis megigérték az emeleti szobát .
4. az apartman nem koszos volt , hanem retkes . Hűtő rozsdás , a fal penészes , a csempén évszázados odaszáradt zsír , bogarak-hangyák-legyek . Konektorok töröttek , lámpák életveszélyesek . Szomszédaink a takarítószemélytet tagjai voltak .
5. görög tulajdonosra hívatkoztak , pedig velük voltam szerződésben .
6. reklamációnk nem volt egyedi , csoportunknak akik Sarti egész területén voltak elszórva kb. a 30%-ban nem volt rendben a szállása .
Írtózat , hogy az utazási irodák nem ellenőrzik le a helyszínen az általuk kiadott ingatlanokat . Sokkal jobban járnának és kevesebb is lenne a reklamáció . Ha jól tudom 2008-ban betiltották Görögországban a szuterének kiadását .
A 2009-es katalógusukat már javították , talán mi esetünk is közrejátszott ebben . Felajánlott fotóimat nem használták fel , megértem őket .
Ne írjatok alá jegyzőkőnyvet ész nélkül .
Kereskedelem aranytörvénye : mindig a vevőnek ( itt utasnak ) van igaza !
Jegyzőkönyvbe nyugodtan írjátok be a véleményeteket , reklamációs igényeiteket . Minket erről nem tájékoztattak , így csak részben nyertük meg a pert . Ha figyelünk akkor komolyabb kártérítést itéltek volna meg nekünk . Most már sokkal okosabbak vagyunk , nem hagyjuk magunkat átverni .
Csak keményen mi vagyunk többen . Ők élnek belőlünk .
Szia
Én tavaly voltam velük sartin.
Semmi gond nem volt velük korrektek de a paris apartmanba ne menj az vakvágány messze van a parttól fent az ófaluban.
Mi tavaly utaztunk az Apollonnal Nei Poriba, egyénileg. Az idegenvezető csak azért volt ott, hogy ne itthon legyen, mert szinte semmire nem tudta a választ.
Viszont a szlovákok idegenvezetője rettentő aranyos volt, le a kalappal előtte.