#1323612010-04-28 16:08:46 Válasz a #132356. hsz-ra
Szia Jenike!
Szupernek tűnik a terved
Ami pedig a kérdést illeti, az időjárás, szél és hasonlók kiszámíthatatlansága miatt és a görögök pontosságának ismeretében én biztos egy nappal előbb szeretnék már Santorinin lenni. Nem mellékesen ott szuperül el lehet tölteni egy estét
Igen, emiatt kérdeztem én is, hogy mikor indul a repülőjük. Nálunk mindig volt tavaly alapból félóra késés kb. a kompoknál, ez még jónak számít. De olvastam olyanról is, ahol ennél sokkal többet késtek...
Egyszer Mi kifogtunk egy ellenőrzést a egy hajókiránduláson a hajó indulásakor.....több, mint 1 órán át aszalódtunk a fedélzeten. Aztán meg egyik útközbeni kikötőnél 2 holland nem jött vissza időben....akkor szintén 1 órát vártunk rájuk. Majd otthagytuk őket
Köszi Medi, aranyos vagy hogy keresgéltél nekem.
A lesvos.co.uk-t már én is megtaláltam korábban, de amit először
küldtél az szuper.
Mostmár csak az a kérdés, hogy ha nem foglalok le előre kompjegyet,
kapunk e a helyszínen ?
Egyébként tényleg a kompok esetleg sztrájkolhatnak? Mert az elég nagy sz**ás lenne Hogy megyünk át a szigetekre?
Tavaly egy egynapos kirándulásra át akartunk ugrani Korfu-ra Paralia-ról. Minden hajó állt Igoumenitsa-ban sztrájk miatt, másnap reggel mehettünk volna át. A nemzetközi járatokról is csak leszállás volt, de felszállás nem. Potyára gurultunk 700 km-t.
A segítségeteket szeretném kérni. Volosból mennénk Skopelosra komppal.Találtam menetrendet és árakat is a www.hsw.gr oldalon, de nem tudom pontosan, hogy juthatok hozzá a jegyhez, hogy kell fizetni, sajnos az angol tudásom nem 100%-os . Azt sem tudom érdemes e előre megrendelni a jegyet. Ha valaki volt esetleg már autóval örülnék ha megosztaná velem a tapasztalatait. Köszi előre is.
#1359182010-05-27 22:32:23 Válasz a #135700. hsz-ra
Sziasztok!
Volossal kapcsolatban nincsenek tapasztalataim, de Pireusszal vannak. Tavaly július elején repülővel mentünk Athénba. Eredetileg úgy volt, hogy egy éjszakát eltöltünk ott, és a másnap reggeli komppal megyünk tovább Santorinire. Mindkét helyen le volt előre foglalva a szállásunk. A reptérről egyből a kikötőbe mentünk, hogy megvegyük a jegyet másnap reggelre. A komp tele volt, nem volt egyetlen jegy sem. Sőt arra a napra más hajókra sem. Így gyorsan döntenünk kellett vagy elmegyünk aznap este, vagy két nappal később. Ez annyit jelentett, hogy választanunk kellett, hogy hol bukjuk be 1 éjszakai szállás árát. Végül úgy döntöttünk, hogy még aznap este utazunk tovább. Így az éjszakát a kompon töltöttük, de másnap reggel már Santorinin ébredtünk .
2008 szeptemberében viszont kaptunk jegyet, az előre kinézett hajóra. Ez biztos az utószezonnak tudható be.
Ha újra komppal mennék Santorinire főszezonban, akkor biztos megvenném előre a jegyet.
#1359342010-05-28 07:18:27 Válasz a #135700. hsz-ra
djbobo,
azt hiszem, ha fő-szezonban mennék, én megvenném előre a jegyem. Az általad linkelt oldalról ezt meg is teheted. Dombornyomott kártyával fizetsz, a jegyet pedig több helyen is átveheted, ha már Görögországban vagy.
Itt:
Piraeus
· You can collect your tickets from the port offices, almost next to the vessel, at least 1 hour before the time of departure
Agency's Name: Hellenic Seaways Maritime S.A.
Address: Astiggos 6, Karaiskaki Sq., 185 31, Piraeus
Fax: 210/4131111
Website: www.hellenicseaways.gr
Email: info@hellenicseaways.gr