Tomi!Szállodán belüli büfékben kb milyen árak voltak,mire számíthat az ember ha csak lustizni akar?
Ha jól emlékszem, egyszer vettünk jégkrémet a medencénél, de nem emlékszem az árára. Inkább a közeli élelmiszerboltban vásároltunk meg mindent a kenyéren (pékség) és a zöldségen (zöldséges) kívül. Ahogy írom le a dolgokat, egy csomó emlék jön elő
Az apartman telepen belül is van egy kis szupermarket, ha véletlenül valamire szükség van, itt az ásványvíz, sör, pékáru olyan árakon voltak, mint általában a kisebb boltokban. De mivel 5 percre/ kb. 200 m/ van 2 nagy bevásárló központ, hatalmas zöldséges, és kb. ennyire az egyik pékség, érdemesebb oda menni. Az árak is olcsóbbak. Mi a körforgalomnál lévő pékségbe jártunk, nagyobb volt a választék, és mindíg meleg volt a kenyér. Ha Afitos környékén jártunk, akkor pedig a Lidl-ben vásároltunk. Az üdítő, sör, ásványvíz,jégkrém, fagyik, alapvető dolgok, itt voltak a legjobb árban.
A bárban mi csapolt sört vettünk, ami nagyon jó volt, kisebb korsó 1,50, a nagyobb 2 euro, az üdítők is ilyen áron voltak.
#1365632010-05-31 20:51:27 Válasz a #136558. hsz-ra
Biztosan átmentek Afitosra is fürödni, és össze lehet kötni a kettőt. Kb. ki lehet számolni mire van szükség, egyébként nagyon sok szupermarket épült az utak mentén. Haniotin is ott mégy el előtte, nem kell plusz időt, sem km-t tenni.
A kilóméter nem fog zavarni mert be akarom járni a félszigetet és ahogy a távolságokat saccolom sz elenyésző mivel az egész félsziget max 60 km lehet.Ha bejárom az egészet széltébe hosszába akkor is max 400 km.
Lenne egy kérdésem. Milyen a közbiztonság? Kell e tartani attól, hogy amit a parton leraksz annak lába kél? Persze nyilván nem visz az ember magával egy vagyont, de pl fényképezőgép, vagy kocsikulcsra gondolok itt.
#1366882010-06-01 15:23:16 Válasz a #136683. hsz-ra
Még soha nem volt semmi gondunk, bár ha többen voltunk, valaki általában maradt a parton. Pefkohoriban pl. nagyon sokan akik délben felmentek az apartmanba ebédelni, a parton hagyták a napernyőt, törölközőt stb. senki nem nyult hozzá, esetleg a helyére rakta, ha a szél elborította. Az apartmannál lévő medencénél napokig kint maradtak a gyerekek játékai, úszógumik, labdák, senki nem bántotta. Nem egy autót láttam nyitott ablakkal, amíg a tulaj vásárolni ment. Szerintem teljesen rendben van a közbiztonság.
Szerintem is jobb, ha vki figyel az értékesebb cuccokra. Törölközőt meg gyerekjátékot nem nagyon érné meg lopni, de én az albánokban nem nagyon bízok. (Van belőlük bőven Kassandrán is.)
Ez kb. 5 éves információ, de akkor Athénban volt a legjobb közbiztonság Európában. Gondolom azóta sem változott sokat a helyzet. Egyébként a 10 évnyi görög nyaralásunk alatt halvány nyoma sem volt semmi lopásnak, vagy gyanús embereknek. Az árusoknál is minden kint van hagyva, senki nem figyeli őket.