Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 330 331 332 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Pomplosz | #136398 Üzenet | 2010-05-31 12:43:58 | Válasz a #134249. hsz-ra
Szia!

Igen, pár hónapja élénkebb volt a fórum! icon_smile.gif Mi június 24-én indulunk 8 napra Ammoudara-ba, ha tudok segíteni az eddig összeszedett infokból, szívesen válaszolok, beszélgethetünk, hátha akkor mások is bekapcsolódnak és újraéled a téma! üdv
  Dorka9 | #136428 Üzenet | 2010-05-31 15:07:15 |
Szia Pomplosz!!!

Jaj de irigyellek, június 24. mindjárt itt van!!!! Megkérdezhetem hol szálltok meg?!
Kellemes Utat Kívánok! icon_lol.gif
  Pomplosz | #136547 Üzenet | 2010-05-31 20:23:39 | Válasz a #136428. hsz-ra Előzmény #136428
Szia!

Persze, hogy megkérdezheted! A Gianna tengerparti apartmanházban foglaltunk szállást, remélem jó lesz. icon_smile.gif Green travellel utazunk. Ti hol szálltatok meg anno?

Igen, mi is várjuk már, főleg, hogy tavasszal Párizs nem jött össze az izlandi vulkán hamufelhője miatt.. icon_sad.gif Úgyhogy már ránk fér egy kis pihenés.

De persze Nektek a babával sokkal nagyobb dolog történik az életetekben, úgyhogy a Ti "helyzetetek" is irigylésre méltó! Pont nyárra várjátok?
  Pomplosz | #136548 Üzenet | 2010-05-31 20:24:44 | Válasz a #136547. hsz-ra Előzmény #136547
Tényleg! Jön valaki június végén Krétára? Netán Green Travellel?
  Dorka9 | #136573 Üzenet | 2010-05-31 21:26:59 |
Mi a Lambi Hotelban szálltunk meg. Végül is nem volt rossz...csak azok a fránya ágyak icon_biggrin.gif De így utólag még az is vicces...
Mi is a Green Travellel voltunk, én nem voltam tulságosan megelégedve velük! De nem mondok inkább semmit!
Sajnálom hogy így alakult a párizsi utatok, de talán -- sőőőt ez biztos, hogy sokkal jobb lesz icon_smile.gif
Igen nyárra várjuk a babát, egész pontosan augusztusra, szoval már csak 2hónapom van hátra, most jön csak a neheze! Igen, csodálatos dolog egy kisbaba várása icon_smile.gif (Azért kicsit rossz olvasgatni, hogy ki-mikor megy... voltak pillanatok mikor a könnyeim is megeredtek)
Majd szeretnék hallani még rólatok, hogy éreztétek magatokat, milyen volt a szállás...stb. stb.
  Edyci84 | #136631 Üzenet | 2010-06-01 10:18:35 |
SZiasztok.

Vegre valaki ir valamit mar egy ideje kihalt itt minden.
Mi junius 13-an indulunk Kretara Rethymnonba naszutra es mar csak 12 napunk van az indulasig.!!!!
MAr nagyon varjuk es nagyon keszulunk ra.
Latom azert iden nem sokan mennek Kretara mert nem nagyon ir senki semmit biztos a " VALSAG" miatt!!!
Mi a NECKERMANNal utazunk es a Nefeli nevu szalodaban leszunk, remeljuk minden rendben lesz a szalodaval mert nem talaltam semmit rola itt a forumon.
  Pomplosz | #136636 Üzenet | 2010-06-01 10:38:36 | Válasz a #136631. hsz-ra Előzmény #136631
Sziasztok! (végre élet!!!!) icon_smile.gif
edyci84!

Én a szállodaértékeléseket és a booking.com, az invia.hu, az ongo.hu, vagy a tripadvisor.com oldalakon szoktam elolvasgatni. Nézd meg ezeket az oldalakat, itt szálloda-értékeléseket, vendégek fotóit is láthatod (főleg a tripadvisor-on). Hátha ott fent lesz az általad írt hotel. Azért fenntartással olvasgasd őket, mert ugye nem vagyunk egyformák és az igényeink sem azok, szóval inkább csak tájékozódva fogadd őket, én ezt tapasztaltam... minden szuper lesz, hidd el!!! Mi is majdnem a neckermannal utaztunk, csak már 13-i indulással volt hely, így tervet váltottunk.

Dorka!

Szívesen elolvasom, ha leírod mi volt a probléma a Green Travellel, még nem utaztam velük. Mondjuk mi elég önállóak szoktunk lenni az utazások alatt, így ha nem muszáj nem "szorulunk" a telepített idegenvezetőre. Szívesen fogadok minden meglátást.
Ne sajnáld, hogy nem utaztok, hiszen 2 hónap és egy életre kapsz egy csodát! icon_smile.gif
  Zsebkuty | #136653 Üzenet | 2010-06-01 12:01:02 | Válasz a #136631. hsz-ra Előzmény #136631
icon_lol.gif Szia Edyci!
Tavalyelőtt voltunk Dél-Krétán,de ha újra mennénk,a Nefeli tökéletes választás lenne,szerintem.A www.holidaycheck.com -on vannak képek róla.Szép!
Minden jót kivánok nektek és a többi Krétára utazónak!Kicsit irigykedem... icon_lol.gif
  Tanisz | #136663 Üzenet | 2010-06-01 12:21:08 | Válasz a #136631. hsz-ra Előzmény #136631
Szia edyci84!

Először is nagyon kellemes utat, nyaralást, nászutat!icon_smile.gif Rethymnoval szerintem nagyon jól jártok!icon_smile.gif
Mi 2 éve voltunk ott és nagyon tetszett, előte Kato Gouves-en voltunk, az is nagyon szuper volt.
Igaz mind a kétszer apartmanban, a szállodákról sajnos így nem tudok nyilatkozni, pláne nem Nefeli Hotelről,de pomplosz tanácsát tudom én is ajánlani.

Annyit tudok, hogy nem igazán láttam rossz szállásokat arrafelé, még a legegyszerűbbek is megfelelőek voltak, bár Hersonissos-ban volt egy pár érdekes, de az messze van tőletek,apropó, ha bulizni akartok,akkor oda érdemes elmenni, nagy a nyüzsgés, az "Őrültek városának" is nevezik icon_smile.gif

Kirándulásokat terveztek? Autóbérlés lesz?
Ha esetleg kimozdulnátok és kedvetek van kirándulni akkor ajánlom Balos Beach-t mások Gramvoussa Beachnek nevezik (ami szerintem nem igazán helytálló, mivel Gramvoussa-tól egy kissé messze van még). Kissé kalandos odajutni autóval, de megéri. Igaz mennek hajóutak is oda, az árát viszont nem tudom.
http://www.panoramio.com/photo/656470
http://www.panoramio.com/photo/2896254

Egy kicsit messzebb van, de normális utakon lehet eljutni Elafonissi-hez, az is nagyon szép, érdemes egy napot eltölteni ott.
http://www.panoramio.com/photo/23547489

Egyik sincs túl közel, de Rethymno-tól nincs olyan messze. 2-3 óra autóval, maximum, ha jól emlékszem.

Rethymnoban érdemes felmenni az erődbe is.
Bár biztos sok helyet ajánlottak már!icon_smile.gif
  Dorka9 | #136919 Üzenet | 2010-06-02 08:38:43 |
Szia Pomplosz!

Áh, nem szeretném az utazási idoda rossz hírét kelteni icon_wink.gif
Viccet félretéve, nem az ut. irodával volt gond, inkább az idegenvezető stílusával, de ha önnállóan szervezitek a heteteket, akkor nem lesz probléma. Meg aztán ki tudja - lehet, hogy nektek szimpatikus lesz, bár a mi szállondánkban elég kevés ember volt így vele...icon_biggrin.gif
Biztos nagyon szép hetet fogtok ott eltölteni...
Ami Isteni volt az a nutellás palacsinta ( az utcán majdnem minden sarkon árulták) érdemes megkostolni, nah meg a raki melon (mézes) házi pálinka. Az ajándék boltok szeritnem Hersonisosban olcsóbbak, és nagyobb a választék. Ha esetleg szuveníreket is szeretnétek vásárolni...
Ahogy meg láttam mások is irták, Elafonissit, és Balost nem érdemes kihagyni, (sajnos mi Balos-t,kihagytuk, Elafonissin is kevés időt töltöttünk, mert jött a vihar)!!!
Kellemes utat még egyszer....
Ha valamire kiváncsi vagy még, kérdezz nyugodtan, megprobálok segíteni!
  Edyci84 | #136928 Üzenet | 2010-06-02 09:49:48 |
Szia pomplos!

Koszi a tippeket utanna neztem a szalodanak az altalad ajanlott oldalakon es ugy tunik hogy minden OK.
Mi az elso 13-ikai utat valasztottuk mert nagyon nagy akcio volt ra mivel az elso indulas a szezonban, igaz hogya lagzink 12-en van es reggel mar indulnunk is kell pestre Debrecenbol mert 9-re ferihegyen kell legyunk ugyhogy egy kicsit zsufolt lesz az idulas de mar nagyon varjuk.
Folyamatosan az idojarast figyelem hogy nehogy esos hetet fogjunk ki.
  Edyci84 | #136929 Üzenet | 2010-06-02 09:54:36 |
Szia zsebkuty!

Utanna neztem es tenleg ok a szaloda es koszi jokivansagaidat!
Iden negyedik eve megyunk Gorogorszagba mar tobb pontjan voltunk a parommal es meg remelem jovore meg azutan is osszejon mert meg nagyon sok hely van ahova szeretnenk eljutni, gyonyoru orszag vendegszereto emberekkel csak kar hogy rajuk is lesujtott a valsag ami nem tudom milyen hatasal lesz az orszagra, de remelem a turizmusra nem, lesz nagy hatasal.
  Edyci84 | #136930 Üzenet | 2010-06-02 10:00:43 |
Szia Tanisz!

Hat igen kirandulast nagyon sokat tervezunk nem szeretunk a szalodaban punyadni es mar elkeszitettem az utitervet, negy napra szeretnenk autot berelni es szeretnenk elmenni Balosra, Elafonissire, Vaira, meg Crissire.
A fenmarado 4 napot pedig beosztjuk a kozeli dolgok meglatogatasara meg persze egy kis pihi is kell.
Az auto berlesel vagyok egy kicsit elbizonytalanodva mert nem tudom hogy erdemes neten foglalni elore autot vagy jobb inkabb helyben, sokan mondjak hogy inkabb hejben jobb mert akkor latod mit berelsz ha meg neten akkor lehet mire oda ersz mar nem is azt kapod amit lefoglaltal.
  Jenike | #136951 Üzenet | 2010-06-02 11:47:58 |
edyci84 írta:
Az auto berlesel vagyok egy kicsit elbizonytalanodva mert nem tudom hogy erdemes neten foglalni elore autot vagy jobb inkabb helyben, sokan mondjak hogy inkabb hejben jobb mert akkor latod mit berelsz.....

Szia!

Az autók állapota kétségtelenül fontos dolog, de .... Szerintem maradj a helyben bérelésnél, mert szabadabban tervezhetsz. Ott helyben is módosíthatsz az autós napok számán és az ottani tapasztalatok (időjárás?) alapján döntheted el, hogy mikor legyenek az autós kirándulások.

Jenike
  Tanisz | #136952 Üzenet | 2010-06-02 11:53:08 | Válasz a #136930. hsz-ra Előzmény #136930
Szia edyci84!

Szép kis túra előtt álltok!icon_smile.gif
Eddig majdnem mindenhol voltam, amit leírtál, kivéve Crissi-n, az kimaradt, de majd pótoljuk!icon_smile.gif

Azt tudom tanácsolni, hogy mindehova ahova mentek autóval időben induljatok el.
Pl. Vai-ba nekünk Kato Gouves(Irakliontól keletre kb 30 km)-ből ha jól emlékszem kb.4-4,5 óra volt az út.Igaz nem száguldoztunk, de ahol lehetett mentünk, Hersonissos-on valamikor átjuni fél-1 óra,pedig nem nagy üdülőfalu, csak hát sok túrista mászkál az utakon.Valamint elég sok hegyet át kell szelni és a szerpentineken bérelt autóval nem száguldozik az ember.
Balosra pedig elég vadregényes autóval eljutni icon_smile.gif Az vicces volt nekünk is:)Gramvoussa-ig nem bonyolult eljutni, sőt Rethymnobol egyáltalán nem, ha nyugisan mentek max 1,5 óra. Viszont Gramvoussa-tól Balos felé vezető "földúton", inkább sziklaút, kb 10 km, azt nagyjából 1 óra alatt tettük meg , igaz óvatosak voltunk, bár szerintem azokon az utakon száguldozni nem nagyon lehet. Aztán amikor megérkeztünk a parkolóhoz, onnan még lefelé kb egy jó 20-30 perces séta a parthoz!icon_smile.gif
Viszont minden fáradozást megért, plána amikor még fentről a hegyről megpillanatja az ember, feledhetetlen!icon_smile.gif Az már csak hab a tortán, hogy lentről mégjobb a dolog!icon_smile.gif

Elafonissi-re pedig végig normális minőségű aszfalt út vezet, az max egy kicsit hosszú, de nagyon szép útvonal, a part pedig gyönyörű, bár elég sokan látogatják, nem úgy mint Balost, ott talán még eldugott zugokat is lehet találni, ha nagyon akar az ember, Elafonissi-n ilyesmi már macerás, vagy sokat kell sétálni hozzá.

Mi mindig helyben béreltünk autót, néztem neten is, de nem győzött meg a dolog, sőt helyben jóval olcsóbbakat találtunk mint a neten. Elég nagy a szórás az árakban. Autótipustól függően is persze. Ha érzékeny a bőrötök, akkor ne béreljetek kabriót icon_smile.gif Mi kissé megszívtuk egyik nyaraláson, hiába kentük magunkat, 40 faktorral, paprika pirosra sültünk:) A klíma az autóba szerintem elengedhetetlen,mert a parton nem érzi az ember a hőséget, de szélcsendes vidéken, a sziget belseje felé, hegyek között, ahol nem fúj a szél, pillanatok alatt szembesül a 40 fokkal icon_smile.gif
Ha nem felejtem el és jut rá időm, rakok fel képeket a legutóbb krétai utunkról.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 330 331 332 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu