Szerintem a közbiztonság rendben van görögországban.
Nagy értéket nem kell őrizetlenül hagyni és akkor nyugodt maradsz.
Mikor a kocsimat összetörtem és kint kellett hagyni 3 hónapig tárva nyitva állt asprovaltán egy szervíz elött de nem hiányzott belőle semmi pedig maradt benne érték./ gyári nokia kihangosító stb/
#1367112010-06-01 16:23:16 Válasz a #136683. hsz-ra
A saját tapasztalatom kedvező e tekintetben, ritka a lopás a faluban. A tengerparti cuccokhoz nem nagyon nyúlnak, órákra ott lehet hagyni. Egy pár fős helyi társaság van aki esténként a nagy nyüzsiben időnként feltünik és zsebtolvajlásra hajt- helyi nemzetiség - hamar ki lehet őket szúrni. Igazán az autókban elöl hagyott értékekre érdemes jobban odafigyelni, de ezek az esetek is ritkák. A legtöbb apartmannál a tulaj vagy családtagja állandóan jelen van, így az ott lévő értékek nagybiztonságban tudhatók. Összefoglava szerintem jelentősen jobb a közbiztonság a görögöknél, ami leesik az általában ott is marad, és nem tűnik el már a levegőben....
Az a helyzet, hogy szerintem a parton senki sem hagy magára egy ful HD videókamerát vagy egy digitális fényképezőgépet valamint 1-2 ezer eurót. A napernyő vagy a törölköző meg úgysem kell senkinek csak annak aki ott hagyta.
Nem tudsz olyan helyre menni a világban ebben a szegénységben,ahol ne élnének vissza az ember bizalmával.Persze ezt nem pont a görögökre értem,mert most megyek életemben először és nem ismerem őket.Úgysem a görög fogja eltulajdonítani a holmid hanem más nemzet
#1373152010-06-03 21:10:35 Válasz a #137313. hsz-ra
Még nem De minden indulás előtt listát készítek ami ki van rakva a hűtőre.Erre a papírra már írogatok Mikor kint vagytok wifivel vagy valami Net kávézóban szoktál az itthoniakkal beszélni?