#1370982010-06-02 22:50:56 Válasz a #137017. hsz-ra
www.iranygorog.atw.hu (autóval menü tanácsok és 3.pont)
a linket ami leírja miért nem kell itt megtalálod, elkezdtem beírni,de mivel nem lehet beilleszteni inkább hagyom.
Egyébként van néhány dolog, amivel nem értek egyet.
Azzal,hogy fölöslegesen ne költekezzünk,ha nem kell.
Amikor egy honlapot olvasunk nézzük meg mikor írták és mi a mai tapasztalat. Persze lesz olyan aki mindent vissz magával amit nem is kell, pedig a nyaralás magában nagy tétel a pénztárcájának. Nekik próbálunk néhányan segíteni,azzal ,hogy felkell készűlni,de nem érdemes túlzásba vinni. Ilyenekkel pl.,hogy NK-jogsi.
Az utasbizt. is egy érdekes dolog, valaki csak azért vált,hogy a határon ne bántsák. Akárkivel beszéltem aki utazott az utóbbi 2 évben,nem kérték. Ez nem azt jelenti,hogy nem érdemes kötni,de aki köt,az azért tegye,mert felakar készülni egy esetleges véletlen balesetre mondjuk......
Akik elősször mennek Őket megértem,de Mi akik jártunk kint párszor segítsük Őket és ne terheljük fölösleges kiadásokkal Őket.....
sziasztok
Kérdésem a következő.
Úgy írja az útiterv hogy Bp Kispest és Szerb 4 kapu 610 km re van.Nekem ha megtankolók fullra akkor 700 Km tudok menni.
Kérdés az hogy a 4 kapu után van e benzinkút? Ott meg tankolnék még 30 litert és úgy simán elég a benya Vrasnáig.
Egyébként van néhány dolog, amivel nem értek egyet.
zolee84 írta:
Azzal,hogy fölöslegesen ne költekezzünk,ha nem kell.
Ezzel mér nem értesz egyet?
Én egyébként úgy látom, senki nem bátorít felesleges kiadásokra senkit. Útlevél, jogsi, zöldkártya, mellény/kobak kell (pótkerék, izzókészlet, eü. doboz itthon is kell, tűzoltóspray meg ajánlott)
Utasbizti nem kell ugyan (a külügyminisztérium honlapján most nincs fent hogy kellene), de anélkül felelőtlenség utazni.
Nemzetközi jogsi sem kell. Ha valaki mégis kiváltja, tegye nyugodtan. Ugyanígy a pénzváltással: €-t elfogadnak hivatalosan a szerb pályákon, de nem merem kijelenteni, hogy felesleges a denár és a dínár. (Tavaly olvastam ugyanitt, hogy valakik nem tudtak a szerb benzinkútnál sem €-val, sem kártyával fizetni, szerencsére jött egy magyar aki "nem mert dinár nélkül útrakelni", és segített rajtuk. Inkább nevezem ezt elővigyázatosságnak mint feleslegesnek.)
Báró írta:
Kérdés az hogy a 4 kapu után van e benzinkút?
Van Leskovac után több kút is, konkrétan Vranje-ban OMV (le kell térni az E75-ről, de nem tétel, ki is van táblázva), de van JP is. De van a pályán is Nis-nél OMV, ez Bp-től 600 km, szerintem itt optimális tankolni.
köszi az infót.akkor lehet a Nisnél lévő OMV marad ott rátankolok.
Másik probléma még hogy visszafele hol tankoljak.Görögbe ügye 420 430 szerb meg Makedoniába 320 340 között lehet kb. Lehet Makedoniábaba kell fullra tankoljak hogy lehessen spórolni majd szerbeknél rátölteni
Szerintem aki elolvassa mit írtam, tudja mi a lényeg,ha neked nem az jött le,hogy azt gondolom ,nem kell olyan sok dolgot vinni,mint amikről néhányan beszélnek,akkor olvasd el mégegyszer légysz.
Amikor először mentem kiváltottam pl. az Nk jogsit mert ,nem mondta senki egyértelműen,hogy senki nem kéri. Kiváltottam fölöslegesen.
Nem nagy pénz (1500Ft),de olyan ,mintha az ablakon dobnád ki,szerintem ,ha adakozni akarunk,akkor adjuk olyannak akinek szüksége van pénzre!
#1372132010-06-03 17:34:27 Válasz a #137207. hsz-ra
Macedóniába akarsz denárt váltani, vagy mivel akarsz fizetni? Mert Vrasna-Kumanovo 300 km, ha nem gurigázol sokat a görögöknél, akkor jobb ha rátöltesz kint 15-20 litert, a MK-SRB határ szerb oldalán fain Mol kút van, de csak kártyával vagy dinárral tudsz fizetni.
4. kapu után több benzinkút is van. A molkút a határ előtt Szerbia belépő részénél van,tehát görögbe menet,kis "trükkel" nem teljesen szabályos módon tudsz tankolni, ahol tényleg nem fogadnak el eurót,ezért Én szerb dínáral szoktam fizetni.
Hát hölgyeim és uraim illetve a köztes állapotúak.
Tegnap jöttem végig haza Nei-ből. Az utak jól járhatóak, de Belgrád és a Magyar határközötti lassú szakasz kivétel. A benzin kérdés (OAstra 1.4i)
5 fővel tetőbox nélkül fullra pakolva nem kérdés- minden volt nálunk.
Fizettünk AMEX kártyával sima nem dombor OTP maestro kártyával, ment. Volt nálunk kézpénz (az adott országé) is úgyhogy azzal is. Ami ezen az oldalon nem derült ki és kissé meglepett, de nem hozott zavarba, hogy Görögországban az autópályák mellet (a felső részen, mert ott mászkáltam) 50-60 km-re van benzinkút. Az autópályák melleti falvakban ellenben dögivel. Mi vasárnap látogattuk meg a Meteorákat és elborzadva tapasztaltuk, hogy kb. 20 benzinkútból 1 volt nyitva. Tehát előre kell gondolni a Vasárnapi tankolásra.