Ez ,hasonló lehet az Nk jogsihoz! Értem mit mondasz és Mi is tankoltunk macedóniában dieseles autóba és semmi baj nem volt, de szíve joga mindenkinek eldönteni hol tankol. Van olyan aki egyszerűen már nem akar megállni és ennyi. Aki itt tankol,az pénzben mindenképpen jól jár. Azzal szerintem nincs baj,hogy másképpen gondolkozunk,szerintem azzal tiszteljük meg egymást,hogy értelmezzük ki mit akar mondani.
Tiszteljük egymás nézetét!
Mindenkinek Jó nyaralást kívánok ,az úttal kapcsolatban meg nyugalmat,mert nem lesz gond!
#1372852010-06-03 20:11:59 Válasz a #137273. hsz-ra
Bocs, hogy beleszólok. Az előzőekben már kiveséztük, hogy Mac.-ban olcsóbb a benzin, mint Szerbiában és M.o-n. Akkor miért akartok mégis Szerbiában tankolni? Szerbia a Google Maps szerint 592 km, tehát egy tankkal simán át lehet menni rajta.
Szórakoztató olvasgatni, hogy évek óta ugyan azok a gumicsontok járnak kőrbe-kőrbe: NK jogsi és hogy miképpen lehet kb. 5 kemény magyar Forintot megspórolni a tankoláson.
Senkit sem szeretnék megbántani, de szerintem ha ez tétel egy nyaralásnál, akkor arra a nyaralásra el sem szabad indulni.
#1373012010-06-03 20:43:32 Válasz a #137285. hsz-ra
Ha megfigyeled, többen fenntartásokkal vannak a kártyás fizetéstől, nemcsak Macedóniában, hanem minden idegen országban. Ők váltani kényszerülnek. Namármost, a maci váltóban nemhogy blokkot nem kaptam még sose, de a lehető legkülönbözőbb árfolyamokon váltották a €-t. Ha ott váltasz (mert nem mindenkinek esik útba a Ráday utca), eleve ráfizetsz. Macedón kutas szintén úgy ad vissza ahogy épp kedve van... nem biztos az a 300 forintos maci petró
(Persze, tudom: mindenkinek van kártyája...)
na jó....... aki akar kártyával fizet,aki akar euróval,aki akar a helyi pénzzel. Én váltok szerb dínárt és macedón dénárt is,mert a saját tapasztalat szerint ez a legjobb.(Macedón dénárt banktól rendelek, szerb dínár a tesco váltójából,euró-t pedig kéztől) Mindenki csinálja azt ami bejött neki, az újak ,meg láthatják,hogy több megoldás is van és döntsenek belátásuk szerin. Esetleg,ha valami kérdés van azon kívül ,hogy mit kell vinni,akkor szívesen segítek.
zolee!
Két kérdésem lenne!
- A Mac határ előtti MOL benzinkút csak szabálytalanság árán közelíthető meg, ill. előtte hol van legközelebb benzinkút?
- A Duty Free-be odafelé is be lehet -e menni, vagy ha nem, akkor mégis hogyan?
#1373372010-06-03 22:27:14 Válasz a #137237. hsz-ra
De bizony van!
Tőlünk két éve kérte a nemzetközi jogsit a macedón határőr, magyarul. 200 Euróra akart büntetni, de felajánlotta, hogy 20 Eurót adunk neki, akkor minden ok. Hát megkapta. Ja, és az autóstársunktól is bevasalta!
Most gondolkodom, hogy kiváltsam-e. A most velünk utazó másik autós már beszerezte.
A tankolásra visszatérve a fórumot ide-oda olvasgatva én már eldöntöttem: ha Szegednél teletankolok, leérek vele Pefkochoriig. De inkább még itthon (É-K Mo.) tankolok, aztán Macedonban kártyával, az lehet, hogy kitart egész Görögben (remélem), aztán hazafelé megint Macedoniában kártyával. Pénzt nem váltok.
#1373392010-06-03 23:05:23 Válasz a #137199. hsz-ra
"Én egyébként úgy látom, senki nem bátorít felesleges kiadásokra senkit. Útlevél, jogsi, zöldkártya, mellény/kobak kell (pótkerék, izzókészlet, eü. doboz itthon is kell, "
Ha már ennyire belemerültünk!!
A pótkerék és az izzókészlet itthon sem kötelező!!! Manapság az új autók többségéhez a pótkerék csak extraként rendelhető.
Sajnos igen, mert záróvonal és egy kis sóderes rész választ el a visszafelé vezető sávtól,ahol a Molkút is található. viszont van egy pár kút a mac. határ előtt 10km-en belül bőven,ezek viszont szerb kútak, az üzemanyag minősége megfelelő. (tankoltunk több szerb kúton is már) OMW és MO.-on ismert kútakat a JOX által feltöltött útvonalterben megtudod nézni vagy a koordinátáknál is lehet találni,de nekem nem volt bajom más kútak benzinével sem.
Azoknak akik félnek bármilyen szabálytalanságba belemenni nem ajánlom odafele a mol kútat a mac. határ előtt. Én beválaltam többször és több ismerősöm is sikerrel.
Azonban mindenképpen azt tanácsolnám ,ha megengeditek,hogy ne rizikózzatok és ,ha kevés a benzin az autóban tankoljatok bármilyen kútnál,az üzemanyag sehol nem lehet annyira rossz az autópálya környékén lévő kútaknál és megállni ,mert elfogy az üzemanyag kellemetlen dolog.
Személy szerint a Macedón tankolást se itélem el , Én egyszerűen lusta vagyok megállni tankolni és ezért intézem el szerbiában leggyakrabban.
#1373522010-06-04 07:11:51 Válasz a #137255. hsz-ra
dobaki2, ne politizálj mááá, ettől még a váltsak-neváltsak is jobb különben sem a tegnapra kell fogni a dolgot, hanem az elmúlt 8 éves "sikersorozatra"...
Ha már ennyire belemerültünk!!
A pótkerék és az izzókészlet itthon sem kötelező!!!
Értem a célzást, én is le szoktam csapni az ilyen labdákat
A villanykörte nem kötelező 2009-10-01-től, nyilvános bocsánatért esedezem a félrevezetésért, és felajánlom lemondásomat a következő félórára
És ha valaki pótkerék nélkül jár (merthogy hogy nem kötelező), pláne úgy indul el 1000 km-re, annak a továbbiakban nem merek javasolni semmit
Ma este indulunk Görögországba kocsival.Mindenünk megvan ami kötelező 1 dolgot leszámítva.A poroltót!Mennyire figyelik ezt?Büntettek meg már valakit akinek nem volt?
Köszi a választ!