na ha két gyogyós csajt látsz felszállni Kecsón azok mi leszünk
nyugodtan gyere oda azt nem tom miért is.?.........de nyugodtan
na jó nyarat akkor nekünk, de áááááááááááááá én jóóóó időőőőőt akarok!
üdv
#1375702010-06-05 08:20:49 Válasz a #137568. hsz-ra
Szia!
Nagyon sok cseh és szlovák utazási iroda kínálatában van a Bakas apartman (Studia Bakas),ott vannak fotók és élménybeszámolók is a házról,valamint a hotely.zajezdy.cz/recko/preveza/parga-7138 -oldalon van több fotó is,ahol látható pl.a szobából a kilátás,valamint,hogy nincs szúnyoghálós elhúzható ajtó.
Tavaly nekünk Krétán nagyon bevált szúnyogok ellen a kint kapható TESA nevű spray,a konnektorba dugható lapocskás riasztó semmit nem ért,talán még csak több szúnyog lett tőle
Üdvözlettel: Napfény
Szunyogok ellen legjobb az AUTAN. Már nálunk is lehet kapni drogériákban folyadék, spray, és stift formában is. Nekünk a görögök ajánlották legelső utunkon már annó 1986-ban. A szunyog megáll a bekent bőrfelülettől kb 10 cm-re. Igaz döngicsél, de nem csip. A szer hatása kb 10 óra, ha nem mosod le. Sok ismerősnek ajánlottam, mindenkinek bevált.
Mi Augusztus végn voltunk 2 hetet, de egy db szúnyoggal nem találkoztunk!
Huhh, nekem eszembe sem jutott a szúnyog, mint probléma, pedig én sem szeretem őket!
CSILIKE! A Rina apartmanban van szúnyogháló az ablakokon? A képeken én sem láttam.
Egyébként utazik valaki jún. 21-én az Apollónnal? Mi vidékiek vagyunk, de Pesten szállunk fel.
16 nap és''''''
Sziasztok!
Valaki írna nekem részletesen az Acheron-os kirándulásról? Mármint nem a fakultatívról, hanem az egyéni szerverzésűről!
Ja, és ha valaki járt a Vikos szurdoknál, vagy volt a Meteoráknál Parga-ból, az is jöhet!
#1375852010-06-05 12:16:36 Válasz a #137508. hsz-ra
renault
Szia!
Korfu:
Igoumenitsaban a kikötő elött parkoltunk le. Korfura több társaág is indít hajót. A kisebb hajóval szerintünk jobb utazni, mert panorámás kilátás van a haladási irányba A komp ára egy útra 8 eu/fő volt. Korfura érve gyalog mentünk el a San Rocco térre (innen indul és érkezik a busz). A 10-es kék busz visz Achillion-ba. A buszmegálló kb 50 m-re van a tértől (érdeklődjétek meg pontosan). A buszjegyet vegyétek meg előre oda-vissza (pavilonból), mert a kiírásal ellentétben a söför nem ad jegyet. A jegy ár tavaly 2,6 eu/fő volt.
A belépő a kastélyba, ha jól emlékszem 8 eu/fő volt.
Amire figyeljetek? A visszaindulást, mert akár 2 órát is dekkolhattok a buszra várva, ha rosszul számoljátok ki a nézelődést.
Megnézem honnan írtam ki komp indulást és a buszt, majd megírom az oldalakat, ha megtalálom.
Körvonalazódik a végleges döntés. Az eredmény Parga Christina apartman, autóval, a Walter travelnél. Köszönettel Szunyinak
A leírásokból itélve nagyon szép hely lehet. Csak gyalogolni ne kellene annyit. De remélem tényleg kárpótol a hely, mint ahogyan már sokan írtátok.
Mi tavaly a Walterral a Christina apartmanban voltunk, csak jókat tudok róla mondani, a szobaszámra nem emlékszem, de a földszinten rögtön az 1. szoba a lépcsőlejáró után. Összehasonlítva az előző évek apartmanjaival (más helyeken), lényegesen nagyobb volt, két egybenyíló szobával, kis főzősarok-étkezővel, kis terasszal, nekünk nagyon tetszett!
A tulaj-bácsi is nagyon kedves volt, miután többször hallott a szobából kiszűrődő sport-közvetítés hangokat (foci, Forma 1-pont akkor történt Massa sérülése), kedveskedni próbált nekünk, és többször hozott sportújságot, természetesen GÖRÖGÜL, mondanom se kell, a képeken kívül mást nem nagyon értettünk belőle, de kedves gesztus mindenesetre.
Ja, és a kertben több citromfa is áll, reggelente többször találtunk a kinti asztalunkon 1-1 gyönyörű darabot.
A távolságok nem vészesek, mi kifejezetten élveztük a hegymászást, de tény, hogy nem 2-3, sem nem 5 perc a part, hacsak nem a zsúfolt városi strandot választod majd, amit kétlek, ha meglátod a Valtost vagy Lichnost. Mi minden másnap átjártunk a Lichnosra, gyalog bizony egy órába is beletelt, de csodálatos helyeken mész keresztül, míg odaérsz, megéri mindenképp.
Soha nem voltunk kétszer ugyanazon a helyen, de Parga az első olyan úticél, amin komolyan elgondolkodunk, hogy idén visszamenjünk-e...
Köszi a biztató szavakat.
Egyedül a távolság ami riaszt, de már kezdek vele megbarátkozni. Eddig még mindig olyan helyen voltunk ahol felcuccolva (labda napozó szék napernyő stb) vonultunk a partra. Volt olyan is hogy az apartmanból kilépve már a parton találtuk magunkat.
Szeretnénk bejárni a helyet. Lehet hogy igy nem sok idő jut a tengerparti strandolásra aminek a fiam nem biztos hogy örülni fog. Mindig két hétre megyünk, lehet kevés lesz ez a 9 nap? Olyan sok mindent írtatok amit érdemes lenne megnézni.
Ha olyan sokáig mentetek a partra mit vittetek magatokkal?
Busszal vagy kocsival voltatok. Tényleg lehet az apartman mellett partkolni?
Ha van valami jó tanácsotok, vagy amit már ti kitapasztaltatok akár az apartmannal, akár az úttal, felkeresni való helyekkel szívesen várom.