Miért nem kérdezed meg te személyesen vagy telefonon ha olyan fontos neked az utlevél kiváltása miatt?
43 nap hamar eltelik és szorit az időd ne várj másra.
Zsír ez a nagy segítőkészség!!!!
Akkor minek a fórum...
Mindenki kérdezzen máshol és ne itt !!!???
...vagy annyira fájdalmas vkinek leírni 1-2 szót h mi a helyzet, ha tudja
#1378202010-06-06 22:24:33 Válasz a #137804. hsz-ra
Esetleg te miért nem kérdezed meg neki???
Attól tartok összetéveszted a fórumot a vevőszolgálattal! Ha valaki tudja és van kedve az majd leírja, de mégha hihetetlen is számodra, az is megeshet, hogy senki sem tudja.
Amúgy szerintem is írta már valaki, hogy a bejelentés időpontjától, de tapasztalat még senkinek sincs.
#1378222010-06-06 22:29:49 Válasz a #137730. hsz-ra
"Nem értelek."
Én sem téged! Kötöd az ebet, hogy nincs autópálya/autóút Horgos és Belgrád között, de akkor mire kell két szakaszon is fizetni????? Illetve akkor miért vannak kint az ezeket az utakat jelző táblák?
#1378532010-06-07 10:48:31 Válasz a #137804. hsz-ra
Most érkeztem vissza.
Hogy Szerbiában kell e az útlevél azt nem tudom biztosan, tőlünk mindenesetre útlevelet kértek. De hogy Macedoniában útlevél kell az biztos. Én nem ajánlom senkinek sem, hogy közúton útlevél nélkül próbálkozzon, csak ha Románia- Bulgária felé megy, vagy repülőn Görögországba.
Útlevél nélkül utazhatunk Szerbiába
• MTI
2010. május 28., péntek 17:26
A szerb kormány pénteken úgy döntött, hogy az Európai Unió (EU) tagországai, valamint Svájc, Norvégia és Izland állampolgárai útlevél nélkül, érvényes személyi igazolvány birtokában is Szerbia területére léphetnek - jelentette be Mirko Cvetkovic szerb miniszterelnök egy sajtótájékoztatón.
A gesztus további bizonyítéka annak, hogy Szerbia elkötelezett híve az EU-integráció elmélyítésének - értékelte a lépést Ivica Dacic szerb belügyminiszter az ülés előtt. A döntés szavai szerint a kölcsönös bizalmat fogja erősíteni, és pozitív visszhangja lesz majd az Európai Unió országainak vezetése és lakossága körében.
December közepe óta szerb állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Európai Unió országaiba.
Az AFP úgy tudja, hogy a könnyítés nyáron lép életbe. A francia hírügynökség emlékeztet rá, hogy Szerbia április közepén egyszer már engedélyezte az EU-országok állampolgárainak, hogy személyi igazolvánnyal keresztülutazzanak az országon. Az AFP megjegyezte, hogy Szerbia fontos tranzitútvonala a Nyugat-Európából személygépkocsival vagy busszal Görögországba és Törökországba tartó turistáknak.
Én ennyit kaptam a szerb infóról, remélem valamit segítettem. Nekem is lejár az útlevelem, de inkább megcsináltatom biztos ami biztos.
Mi voltunk Bulgárián keresztül, és nagyon rossz volt, amiért pénzt szednek azt nem mondanám másodrendű útnak se, és még arról is eltereltek, valami rossz hegyiútra.
Pontosat sajnos úgy látszik senki nem tud. Nyilván akinek van útlevele,az nem fogja felhívni a nagykövetséget, segítünk ahogy tudunk,de mindenkinek van intézni valója.
Tsz.ot és e-mail címet tudok adni.
Szerb nagykövetség:+36 1 322-9838
e-mail:ambjubo@mail.datanet.hu
#1378902010-06-07 14:31:49 Válasz a #137804. hsz-ra
Na, a helyzet úgy néz ki jelenleg, hogy július 1-jétől lehet új személyi igazolvánnyal menni a szerbeken keresztül. De inkább váltsd ki, mert egy válogatott magyar polóst útlevél hiányábanpár napja fordítottak vissza a szerbek a határról, pedig a Szerb-magyar meccsre utazott játékosként. Én ennyit tudok.
Szia!