Több helyen is azt találtam, hogy péntektől vagyis május 28, a bejelentés időpontjától.
De gondolom azért nem hagytátok az utolsó hétre az útlevél készítést.
Van egy ötletem, az autós topicban ki van írva a Röszkei átkelő tel. száma. szerintem kérdezd meg őket, annál pontosabb infót most úgysem tudsz máshonnan.
Hát ha péntektől bevezették, akkor már tudniuk kellene róla.
Szerintem Szerbián és Macedónián át sokkal egyszerűbb lenne. Remélem mire indultok tisztázódik és mehettek arra is.
IV. Egyszerűsített beutazás néhány EGT-n kívüli országba
A személyazonossági igazolvánnyal történő utazásra, beleértve az átutazást is, az EGT-n kívüli harmadik államokba csak abban az esetben van mód, ha azt uniós jogszabályok, illetve az EU jogrendjébe illeszkedő, EU által kötött vagy jóváhagyott nemzetközi szerződés kifejezetten lehetővé teszi. Kétoldalú nemzetközi szerződés alapján személyi igazolvánnyal jelenleg Horvátországba és Svájcba, illetve 2009. június 28-ától Bosznia-Hercegovinába és Macedóniába lehet beutazni.
A megállapodások értelmében a magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévő magyar személyi igazolvánnyal beutazhatnak ebbe a négy országba. A Külügyminisztérium azonban felhívja a figyelmet arra, hogy Svájcba történő utazás esetén előfordulhat, hogy régebbi típusú, csak magyar nyelvű és kézzel írott személyi igazolvány esetén hosszabb időbe telik az iratok vizsgálata.
Utazással kapcsolatos további információt a Külügyminisztérium Konzuli Osztálya adhat, a 06 1/ 458-2023-as telefonszámon.
A szerb szig-es dologgal kapcsolatban pontos dátumot (mikortól lehet)
nem találtam.
Köszi, eddig eljutottunk, de a szerb rész kérdéses még mindig. Közöttünk is vannak akik most készülnek útlevelet készíttetni, de nem tudom érdemes-e lebeszélni őket...