Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 5266
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szunyi
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138620 Üzenet linkje2010-06-11 10:39:07 

Szerintem majdnem hogy egymás mellett vannak!
# 5267
Szunyi
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138623 Üzenet linkje2010-06-11 10:41:23 

Mi a Diogenisben voltunk. Nem is volt vele semmi gáz, csak egy picit még az is messze van mindentől! De meg lehet oldani mindent. Bérelni kell robogót hosszú időre és meg is van oldva. Ez mondjuk a bevásárlásoknál tud hálás lenni, mert azért a legközelebbi bolt sem a sarkon van! Ásványvizet cipelni 50 fokban meg tud nem jól esni.
# 5268
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138625 Üzenet linkje2010-06-11 10:47:56  Válasz a #138623. hsz-ra Előzmény #138623

Én is volam tavaly a Diogenisben!!!
Nagyon szuper kis apartman volt.. Imádtam.
Kár hogy idén nincs már.
Úgy gondolom, még az aeolusos apartmanok között a legjobb.
A strand nekem kb 5 perc volt lefele, felfele picit több az emelkedő miatt.
A városba bemenni innen pedig azért jobb, mert már félig a hegyen vagy

Tavaly megjártam, mert vittem 2 papucsot, meg szandált, és csak az egyiket tudtam használni, úgy csúszik a beton, ahogy le van kopva.. És még a Valtos felőli emelkedőn nem is jártam..

# 5269
Szunyi
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138627 Üzenet linkje2010-06-11 10:52:52 

Igen nagyon jó ki apartman! Nekem mindig csak az esti nagy kajálás után esett rosszúl a visszaséta. Meg mondjuk amikor reggel megkívántuk a péksütiket és le kellett mászni érte.
# 5270
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138628 Üzenet linkje2010-06-11 10:55:49  Válasz a #138627. hsz-ra Előzmény #138627

Igen, mert ezen a részen közvetlen közelben semmi bolt. Vagy el kell menni a Valtos fölötti részen végig, és ott a Vár közelében van egy bolt. Vagy le a Valtosra, ahol a angó klub mögött van egy kis szupermarket.. Jó kis séta mindkettő..
Ha pedig konkrétan pékséget akarsz, akkor nem úszod meg a lépcsőket sem icon_biggrin.gif
Nade Pargáért megéri icon_smile.gif és ezt itt meg kell szokni..

# 5271
Szunyi
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138630 Üzenet linkje2010-06-11 11:00:47 

Nem is panaszkodás ként mondtam! Minden perc megéri Pargaért! Életem legszebb 2 hete volt, ahol eddig voltam! Nem hantázok, mert már pár helyen megfordultunk! icon_smile.gif
# 5272
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138633 Üzenet linkje2010-06-11 11:13:45 

Szerintem megússza. icon_smile.gif

Elmész balra a kereszteződésig mintha lefele mennél a Valtos illetve az erőd felé és ott balra lefelé fordulsz (felfele ugye ali pasa és hasonlókicon_smile.gif azon az úton két három S kanyar után lágyan lefele ereszkedik és már ott is a pékség max 10-15 perc.

Visszafelé pedig ahol a hőmérséklet ki van írva kis kijelzőre kb az iskolával szemben ott két úton is fel lehet menni ami sokkal rövidebb és egyáltalán nem megerőltető, és akkor végülis a Valtos felett az erődből jövő úton lyukadsz ki ott kis emelkedő és már látod is a Diogenis előtti citromfát icon_smile.gif

Én általában reggel lementem a kanyargós úton fényképezővel, de így túl rövid lett volna visszamenni így kerültem még egyet a kikötő rész felé majd a lépcsősoron mentem vissza, közben folyamatosan fényképeztem és nézelődtem.
Ha valaki tudja hogy melyik utcákon lehet lerövidíteni akkor nagyon gyorsan fel lehet érni.

Szerintem is legjobb a Diogenes én viszont nem bántam ezeket a kis sétákat sőt örültem neki, hogy ott is kondiban tart. Ha meg valaki este a Sakis-ban eszik onnan nagyon közel van az Apartman és szinte nemis kell felfele menni.

Ugye a Sakis ott van ahol le lehet vágni és a rövidebb lépcsőn lemenni a Valtosra így nem kell elmenni a vár felé ha vki oda akar menni.

# 5273
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138643 Üzenet linkje2010-06-11 11:48:52  Válasz a #138633. hsz-ra Előzmény #138633

Breki te aztán profi vagy icon_smile.gif

Igen, ismerem ezeket az utakat én is.

A kanyargóson mentem párszor, de az nekem olyan hosszúnak tűnt.. Igaz ha oda a város fönti részére megyünk, - ahol valóban rémlik hogy volt pékség, meg pár zöldséges, akkor tényleg arra érdemes menni.

A lépcsősort mi is megpróbáltuk párszor kicselezni, de azért igen meredekek azok a lejtők-emelkedők.. Ott csúsztam el egyszer icon_biggrin.gif seggre estem, nem lett semmi bajom nagy szerencsémre.. Ezuán inkább a lépcsőket választottam - mert osztom a véleményt, az nagyon hangulatos..
Én is elmentem 1x reggel (vagyis inkább délelőtt..) a városba (vásároltam a város túlső felén lévő Coop-ban). Akkor volt a legszebb a város, azokban a délelőtti fényekben..

Nagyon tetszik Pargában, hogy a 11 nap végéte sem éreztem azt tavaéyl, hogy teljesen megismertem az egészet, mindig találni új kis utcácskákat, és gyönyörű házikókat icon_smile.gif
Hát, ez már szerelem... icon_smile.gif

# 5274
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138644 Üzenet linkje2010-06-11 11:51:20  Válasz a #138633. hsz-ra Előzmény #138633

A Sakisban viszont nem ettem icon_sad.gif De a képekról amiket ide betettetek, megismertem.
Milyen ételkínálatuk van?

# 5275
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138647 Üzenet linkje2010-06-11 11:59:15 

Pár kép amit készítettem erről

Itt lehet rövidítve lemenni a valtoshoz úgy tűnik mintha egy étterembe mennél be,
de nem illetve mellette is elmegy a lépcső lefele.

A Sakis reggel, ilyenkor még nyugi van itt, balra is le lehet menni rövidítve az utat

De az igazi jó rövidítős innen indul le a városba kicsit trükkösen ezen kb 10 perc alatt felértem

És kb ide lyukadunk ki

Én viszont szeretek reggelente errefelé is elkolbászolni kicsi kerülővel

Majd a pékség felé vezető utat is előkeresem icon_razz.gif

# 5276
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138648 Üzenet linkje2010-06-11 12:01:01  Válasz a #138630. hsz-ra Előzmény #138630

Igen, az olyan, hogy - habár igen strapás ez a sok séta, mégis, megéri, mert a látvány feledhetetlen..
Talán a legnehézkesebb a strandolás utáni emelkedő volt, forróság, strancuccokkal.. Persze aztán be a hűvös zuhany alá, mindjárt másként festett minden..
Este már a városi séta nem olyan vészes, mivel lehül a levegő egy picit.. Na és a hangulat, feledtet mindent.. icon_smile.gif

És tudjátok mit tetszett mégannyira Pargán?
Hogy köszönhetően a kevés keleti népnek, és magyaroknak (mint ahogy pl Sartiban és pár északi nyaralóhelyen tapasztalhatunk) - itt inkább nyugati nemzetiségűeket találunk, rengeteg olasz, francia, angol (és hálistennek nagyon miniműális német), nagyon igényes a nyaralók összetétele.
Az esti sétánál nem láttam stranpapucsban csoszogó dobozos sörrel a kezükben ordibáló embereket. Olyan kulturált légkör volt..

# 5277
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138649 Üzenet linkje2010-06-11 12:03:34  Válasz a #138643. hsz-ra Előzmény #138643

Ez túlzás csak nagyon szerettem reggelente nagyokat mászkálni végigjárni az utcácskákat én nem tudtam ágyban heverészni inkább megyek a péksébe ürügyén fél max egy órákat sétáltam fotózgattam, meg citromot csentem az utcára belógó fákról. icon_wink.gif
# 5278
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138650 Üzenet linkje2010-06-11 12:08:16  Válasz a #138647. hsz-ra Előzmény #138647

Breki te aztán mindent lefotóztál icon_biggrin.gif
Igen, ismerősek már ezek a kis utcák icon_smile.gif
De én csak az egyik megoldást próbáltam ki, azt hiszem a lépcsősorhoz közelebbit.. Ott sikerült intim kapcsolatba kerülni a talajjal icon_biggrin.gif

# 5279
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138651 Üzenet linkje2010-06-11 12:09:25  Válasz a #138644. hsz-ra Előzmény #138644

Erre nem nagyon tudok válaszolni mert ott mindig akkora tömeg és hangulat volt, hogy nem mertünk beülni azt hittük rendezvény van, de aztán mikor minden nap azt láttuk, hogy minden nap ez megy zene tánc szinte nincs szabad asztal azt mondtuk ezt nem szabad kihagyni.

Én akkor már tudtam, hogy Stifado-t akarom megkóstolni és mivel ugye ez olyan hogy az asztaloknál csak kis mécsesek égnek nemis nagyon böngészgettem az étlapot csak átfutottam és mikor nem láttam rajta a Stifado-t megkérdeztem a pincértől, hogy van-e. Természetesen volt azóta is olyan Stifado-ra vágyom. Mellé vörösbort és ha jól emléxem Muszaka-t kértünk, meg a végén az asztalterítőt icon_lol.gif

# 5280
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138652 Üzenet linkje2010-06-11 12:14:58  Válasz a #138648. hsz-ra Előzmény #138648

Melyik strandról jöttetek fel?

A Valtosról felfelé érdemesebb volt a strand másik végén a felfelé menő autóúton jönni ott tulajdonképp két kanyar és már látszott a ház ugye az az út a Diogenes előtt fut pontosan.

Mikor először megérkeztünk és indulnánk a strandra én toronyiránt a szemben lévő kis úton akartam lemenni aztán egy építkezésre érve már láttam, hogy oppá ez itt nehezen fog összejönni inkább körbe kéne menni icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 351 352 353 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu