#1385712010-06-10 21:44:39 Válasz a #138394. hsz-ra
Nagyon jó volt, jó volt az idő.Autot béreltünk az Alexnek szoltunk és a segitségével illetve a Flóra asszony segitségével ment, 90Euró volt egy napra mert két napra béreltük, ahogy előzőleg irtam Neos Marmarasból jött át egy hapsi árvitte a vezetőt és onnan hoztuk át a kocsit, oda vittük vissza ,és hazahoztak A benzin 1.50Euró.Most egy kicsit zajossabb volt mint tavaly a véndéglátó helyek készültek a foci VB.re és előbb kirakták az asztalaikat, de még mindig a csend az úr.
#1389632010-06-13 20:17:10 Toroni helyzet jelentés
Sziasztok Forumozók!
Itt vagyunk párommal Torinin!
Rekkenő hőség, tenger tiszta és már elég meleg a fürdéshez.
Kis csalódás, hogy elég sokat kovájogtunk megérkezéskor....
Aki még nem volt és keresi a Vangelis apartmant, ne ezen a néven keresse. Jó pofa átverés Szlovák testvéreinktől.
Keressétek a Sakis Hotelt (mert ez az).
Nem tudom mi értelme de a Szlovákok tréfája.
Másik tréfa (csalódás), hogy Alex telefonszámát kaptuk meg, de ő természetesen érkezésünkkor nem volt elérhető.
Így rendesen felmértük a települést. Szerencsére indulásunk előtt kinyomtattam az "átverés Vangelisz" fotót. Így az elég rossz fotó alapján még is megtaláltuk a Sakis Hotelt. Aki (mint én) nem beszéli az angolt és a görögöt), nehezen érteti meg magát.
Nagyon pozitív a dologban, hogy a görög szállásadó nagyon készséges.
Ez kárpótol a kezdeti bosszúságokért!
Szóval, Alex jelenleg nincs itt. Ő lenne a helyi kirendelt idegen vezető.
Helyette találtunk egy srácot ugyancsak a szlovákok helyezték ki Fehér Martin.
Időnként megtaláljátok ha kérdés van.
Leginkább a fakultatív programokra.....
Egyébként (talán szerencse) egyéni utasok vagyunk, így nem zavar az, hogy magunkra vagyunk utalva.
Toroni, valóban csendes, de pihenni pont tökéletes.
Sarti meg szintén csodás, de nagy már most a nyüzsgés.
Engem Sarti Paraliára emlékeztet. Sarti 15 éve csendesebb volt. Igaz Paraliához képest sokkal nívósabb. De bulizáshoz tökéletes. Szerencsére nincs annyi román és orosz Sartin, mint paralián. De nyüzsgés már most van...
Most még a tökéletes homokos strandok nem zsúfoltak. Gondolom a szezonra jól tele lesznek.
Aki kíváncsi Torini, Apollon Travel,Startutazás, Alex, Martin ügyekben, hogy ne érje meglepetés szívesen válaszolok....
Ja fontos!!! Van wifi ingyen! Ezt elfelejtik az utazási irodák!!! De nekem nagyon fontos.
Akár már most meg tudom adni a belépési kódot, ha szükséges. És elég jó a vétel, még Skype-ni is lehet az otthoniakkal (videó telefonon is).
#1389992010-06-13 21:55:29 Válasz a #138963. hsz-ra
Szia Dzsugi!
Megadom az Alex telefonszámát:00306978080838 ez a Sakis étteremben /ez a Vangelis apartman alatt van/ a Fóra asszonynál megkapod.A Sakis család tulajdonába négy apartman ház van, A Vangesis, az Apollon, a Gina és a Sakis2000. A Vangelis az éttermük felett van, a Gina a Vangelis mögött , a Sakis2000 a Flóra pizzázó után az Apollon pedig ha a Sakis2000-nél hátramész ott van.Fakultativ utak közül javaslom az Amoliani hajókirándulást, az idén indult ,nagyon jó és szép. Sartiból indulnak az Alexnél lehet jelentkezni.
#1390422010-06-14 09:35:51 Válasz a #138999. hsz-ra
Kedves Zsuzsa!
Köszi az Alex akkor hiányzott amikor megérkeztünk, fáradtan autóval.
És keresgélni kellett az apartmant. A telefonszámot köszi, de az Apollon megadta tök feleslegesen!!!!
A telefonszámot megkaptuk Budapesten (hiába!).
Hivogattam de nem volt kapcsolható!
Amikor nagy nehezen megtaláltuk a Vangelisként feltüntetett Sakis Hotelt, ott valóban segítetek nekünk és a görögökkel sikerült az Apollon cserbenhagyásán felül kerekedni.
Az-az érzésem valami közelebbi kapcsolatod lehet az Apollonnal. Akkor kérlek jelezd nekik nem kéne ilyen furfangos trükökkel magára hagyni az utasokat 1200 km-re az otthonuktól.
Én legközelebb kihagynám a szlovák utazási irodákat.
Mint írtam egyéni utasok vagyunk túl sok segítségre nem is számítottam.....
#1390532010-06-14 10:09:15 Válasz a #139042. hsz-ra
Az Apollon -nal nyaralunk Toronin már hat éve. Az nem szlovák , a szlovák céget Azelusnak hivják azt hiszem, ha visszafelé keresel a forumon akkor látod nagyon sokan panaszkodnak rájuk. Az Alex a Sithon Travel alkalmazottja és az Apollon Travel utasait fogadja ill.utjukra bocsájtja.Még egy lehetőség van ha fakultativ utra akarsz jelentkezni átmentek Sartiba és a Sithon Travel irodában jelentkezel.A közponban van a nagy buszparkolotól 1-2 percre. Pénteken,szombaton brutál meleg lesz 40 fok körül.Vigyázzatok!
Dzsugi! Sajnálom, hogy így jártál. Nekünk tavaly nagyon bejött az Apollon (akinek egyébként görög a tulajdonosa, tavaly ott volt mikor befizettük az utat) és nem vagyok ottani alkalmazott:D Mi is egyénileg mentünk és a megadott számon elértük Alexet, aki nagyon rendes volt. Utána nem igazán volt rá szükségünk, mindent megtaláltunk:D
Mikor jöttök haza? Mit terveztek még arrafelé megnézni?
#1394522010-06-16 00:30:35 Válasz a #139408. hsz-ra
Sziasztok!
Kedves Zsuzsa és Vaesz!
Mindkettőtöket megkövetlek! Valóban kevertem a szezont a fazonnal mérgemben. Az Apollon nem szlovák cég! Ettől függetlenül az e-mail-ben tett levelemre még a mai napig sem válaszoltak! Jól esett volna egy "bocs" a részükről. Azóta Alexel is összefutottam (előkerült) és továbbra is segítőkész volt ugyan úgy mint a Martin. Ha kell a telefonszámuk valakinek megírom.
Most már nem is érdekel a jövetelünk alkalmával ért trauma.
Kérem, hogy fátylat rá ne foglalkozzunk ezzel többet.
A Sakis (tök mindegy milyen nevű) apartmanja, megfelelő.
A szoba tiszta, itt nem jár fürdőlepedő hozzá (tavaly Pargán járt a szobához). A fürdő hagy kívánni valót. Viszont nekünk az ágy kiváló (Pargán az volt a szörnyű).
Nos az idő?
Szénné égtünk!
Az előre jelzéseket figyelmen kívül hagyta az időjárás, itt végig napsütés volt és dög meleg. Hideg napokon árnyékban 28 C.
Annak ellenére, hogy jó pár nyaralást volt szerencsém eltölteni ebben a szép országban ostoba módon hagytam magam leégni.
Tessék szíves mindenki hozza a "sokfaktoros naptejet"!
Mondjuk én már ezt be szoktam kalkulálni (az ostobaságomat), így harmadik nap jön a csavargás, kirándulás, városnézés.
Vaez!
Kérdésedre, ma voltunk Tesszalonikit megnézni, mi változott a jó néhány évvel ezelőtti városhoz képest.
Csodás város! Most megmásztuk a Fehér tornyot. Belépő 3 EUR fejenként.
Szerintem nem összeg, főleg ahhoz viszonyítva, hogy olyan helyen hagytam az autót, hogy az itteni "közterületesek" 80 EUR-ra díjazták rossz parkolásomat.
Ne tévesszen meg senkit a látszat, ha duplán állnak meg a görögök, akkor sem biztos, hogy a turista is megteheti. Igaz befizetni sehol nem lehet, azért őrizgetem a cédulát.
Végül ez is Görög emlék
Alex szerint lehet, hogy ijesztgetés csak, vagy talán otthonra postázzák?
Nem tudom....
Tudomásom szerint erre nem alkalmas az Unió ezért szokták a helyszíni bírságot alkalmazni a turistákon.
Majd kiderül....
Ha érdekel valakit otthonról megírom.
Ja még Vaez...
Szombatig maradunk......
utána irány délebbre. Tolo a következő állomás, szombattól a toloi fórumot lesem.
Strandoláson és Tesszalonikin kívül Sarti volt még a cél.
Nem tudom ki találta ki, de tényleg Magyar falu!
A boltosok a pincérek, a turisták.....
mindenhol magyarul beszélnek.
Itt ott azért Szerb, Szlovák, Román szó is elhangzik.
Nekem Sartival semmi bajom, kicsit nyüzsgős, de ezért választottam Toronit. Itt csak a békák kiabálnak este, de egyébként csend és nyugalom.
Én ezért jöttem ide a párommal......
Friss hírekkel szívesen jövök, csak írjátok meg mi a kérdés....
Ja még annyit ha az árak fontosak. Szerintem ide csak pénzt kell hozni, mert nagy különbség nem érezhető a Magyar árakhoz viszonyítva. Mindent megkapni kár cipelni
#1396182010-06-16 17:40:42 Válasz a #139452. hsz-ra
Ha van időtök akkor menjetek el Vourvourou-ra a Karidi partszakaszt keressétek.Gyönyörü!Nikitinél elmentek Sarti felé és Ormos Panagias után kezdődik a csoda, van egy parkoló onnan belátható a part,sok-sok kicsi sziget olyan mint egy karibi szigetvilág, azur szinü a viz fehér a homok.
#1406232010-06-22 15:36:32 Válasz a #139668. hsz-ra
Szia!
A Vangelis jó választás, sokan dicsérik. toroni pedig csodálatos lesz, nem fogod megbánni:D csodás a strandja. Ne felejtsetek el vinni szúnyogírtó gépet, és folyadékot meg kint venni, mert a magyar nem hat a görög szúnyogokra.
Elképzelhető hogy most a következő héten végig 20-25 fok lesz görögországban? :'( Nővéremék most mennek, és teljesen szomorúak vagyunk, mert állítólag az előrejelzésben 25 fok van írva :S Júliusban 25 fok görögországban? :S:S Van itt a fórumon valaki aki kint van most? milyen az idő ott?
A webkamerát elnézve pillanatnyilag kicsit hüs lehet, mert be vannak öltözve az emberek. Egy-két esernyős emberkét is láttam. A hőmérő 22 fokot mutat. Az előrejelzést én is néztem, tényleg mutat záport, zivatart az elkövetkező napokra, de 27-28 fokot igér, utána meg 30-31-et. Akkor biztos több lesz! Nekem az a tapasztalatom, hogy mindig jobb idő van kinn, mint amit az előrejelzés mutat.