Négy tesóm van(ebbõl 2 fiú), viszonylag nagy baráti körrel rendelkezünk,úgyhogy megtanultam nagyban ételt készíteni. Ha ritkán is, de van, hogy akár 30-an is összejövünk. Sajnos ez csak 2-3 évenként jön össze. Viszont a fiamnak és a férjemnek olyan étvágya van, hogy kitesznek egy kisebb sereget. 4 fõs a szûkebb családunk, de általában kb 10 fõre fõzök.
Valószínü. hogy az ismerõsök megérezték az illatot, vagy olvassák ezt a fórumot, mert rászabadultak a meletza-nómra. A következõ alkalommal tied egy nagy adag.
Köszi. Sajnos még mindig van 9 nap az indulásig.
Bárcsak ott tartanék már.
Ma néztem azt a bizonyos mûsort, amirõl már említést tettünk. Húúúúúúúúúúúú!? Teljesen kikészültem. Az a mandulás fánk, vagy mi a csuda. Ma csak néztem a mûsort, de a héten vagy háromszor ismétlik, lesz idõm jegyzetelni. Amíg nem leszek itthon, felvetetem videóra.
Én is néztem azt a bizonyos mûsort amirõl irsz csutek, tényleg nagyon gyönyörû helyeken forgattak!
Mykonos tényleg gyönyörû lehet! Meg az az interjú is érdekes volt azzal az emberrel aki egy szélmalom belsejében lakik. Nem lehet rossz ott élni!
Te mint görögkaja specialista hogyan készíted a muszakát? Ki akarom próbálni. Imádom, de még soha nem csináltam.
Kössz a megtisztelõ címet, de ez nem feltétlenül igaz. Szeretek jókat enni és kipróbálom a nemzetközi konyha receptjeit.
A muszaka receptjét holnap leírom. Most itt van a hugom a gyerekeivel, szilveszter óta nem láttam õket.
Kb. 50 dkg oadlizsánt és 30-40 dkg burgonyát vékonyan felszeletelek. Kicsit megsózom és egy szûrõbe rakom. Ha kicsit megfonnyadt, leöblítem, leitatom róla a vizet és forró olajban megsütöm.
Két szép fej hagymát apróra vágok, olajon megpirítom 3-4 gerezd zúzott fokhagymával. Megszórom kevés liszttel és hozzákeverek fél kiló darált bárányhúst, sót, borsot, kevés majorannát. Ha kicsit megpirult, hozzá adok fél kiló hámozott, kimagozott, kockára vágott paradicsomot és egy pohárka bort. Addig fõzöm, míg elfõvi a levét.
Közben elkészítem a basemal mártást.(Vajon lisztet pirítok, felöntöm tejjel, reszelek rá szerecsendiót, sûrüre fõzöm) Ha kihült bele rakom a 3 tojássárgáját és 15-20 dkg reszelt sajtot.
Ezután tûzálló edénybe teszek egy sor padlizsánt, rá egy sor burgonyát és egy réteg húst. Általában zöldséggel fejezem be. Rásimítom a mártást és megsütöm.
Jó étvágyat
Nem tudom, hogy fog ízleni, nekem ez jött be a legjobban.